מדוע יש מחסור ב-Wii בארה"ב?
הקונסולה של נינטנדו היא לא המתקדמת ביותר מבחינה טכנולוגית, אך עדיין לא זמינה באופן סדיר ללקוחות. מדוע עשרות אלפי ילדים אמריקניים יקבלו פתק במקום קונסולה כמתנת חג מולד? פרשנות
קשה, קשה להיות אמריקנים. שנה אחרי השקת ה-Wii, קונסולת הדור הבא החדשנית של נינטנדו, ועדיין אי אפשר למצוא את המכשיר הנחשק ברוב החנויות. בנינטנדו טוענים שהם פשוט לא מצליחים לעמוד בביקוש האדיר, ולמרות הצהרות מצד החברה היפנית שהם מתחילים להדביק את הביקוש, הגיעה תקופת הקניות של חג המולד (שהתחילה לפני כחודש) וביטלה כל תקווה שהייתה לאמריקני ממוצע להשיג קונסולה בזמן לחגים.
בחלק מהחנויות בארצות הברית מצאו דרכים מקוריות ”לספק” לצרכנים הלחוצים קונסולה גם כשאין במלאי. רשת Gamestop, שהיא רשת משחקי המחשב הגדולה בארצות הברית, יצאה לאחרונה במבצע חדש: מי שיגיע לאחד ממאות סניפי הרשת בין התאריכים 20-21.12.07, יוכל לרכוש, במחיר קונסולה חדשה, שובר, שיבטיח לו Wii מתישהו במהלך החודש הקרוב. בקיצור - מדובר למעשה בהזמנה מוקדמת לכל דבר, רק שכאן היא נעשית למוצר שנמצא כבר שנה בשוק ובמחיר מלא (בניגוד ל”מקדמה” קטנה כנהוג במכירות מוקדמות).
למרות שניתן לגחך מול בעיותיה של חברת השפע בעולם החדש, הבעיה עדיין עומדת: בערב חג המולד עשרות אלפי ילדים אמריקנים לא ימצאו Wii מתחת לעץ האשוח המסורתי. לכל היותר הם ימצאו פיתקה קטנה שתבטיח להם קונסולה במועד מאוחר יותר (מה שסביר להניח, יגרום להם לפרוץ בבכי תמרורים).
איך למעשה דבר כזה קורה? מדובר הרי במוצר לא מתקדם טכנולוגית באופן מיוחד (ה-Playstation 3, למשל, מציג טכנולוגיה מתקדמת בהרבה וזמין לחלוטין כבר חודשים רבים), ושנה שלמה היא זמן די והותר לעמוד בדרישות השוק. רג’י פילס-איים, נשיא נינטנדו אמריקה, טוען שהכל תלוי בספקים: “אני מקבל שיחות אישיות מאנשים ששואלים אותי למה אנחנו לא מייצרים יותר קונסולות. הלוואי וזה היה כל כך פשוט… תהליך הייצור תלוי במספר מאוד גדול של ספקים לחלקי החומרה השונים… אם רק ספק אחד לא מסוגל להגביר את הקצב, אנחנו לא מסוגלים להגביר את הייצור”.
מחסור מכוון?
אך האם זו האמת? בתעשיית המחשבים לא כולם משתכנעים מדבריו של רג’י, ולא מעט אנליסטים בוטחים שמדובר ב”מחסור מכוון”. הרי אם נינטנדו באמת הייתה רוצה, היא הייתה יכולה לפתוח עוד פסי יצור. אמנם ההשקעה הכספית במקרה כזה היא עצומה, אך בקצב בו הקונסולות נמכרות, אין ספק שהחברה היפנית יכולה לעמוד בזה. אז למה לא? יש הטוענים שהמחסור בקונסולות הוא צעד שיווקי שנועד לשמור את הקונסולה בכותרות. אחרים טוענים שנינטנדו יודעת שאם הקונסולה תהיה זמינה לכל דורש, ההתלהבות סביבה תרד במהירות והיא תשאר עם אלפי קונסולות, הצוברות אבק על מדפי החנויות.
תהיה הסיבה אשר תהיה, נינטנדו כאמור עדיין לא מצליחה לעמוד בקצב. רק בחודש נובמבר נמכרו בארצות הברית קרוב למליון יחידות (!), זאת בהשוואה לפחות מחצי מליון יחידות Playstation 3 - והיד (ובמיוחד הארנקים) של האמריקאים עדיין נטויה.
מה אתם אומרים? האם הקונסולה של נינטנדו תמשיך את המומנטום ותזכה בגדול במלחמת הקונסולות? או שמא מדובר רק בשגעון חולף, ולא רחוק היום בו תוכלו לרכוש שני Wii בעשרה שקלים ב-Ebay? אתם מוזמנים להגיב.
Wii - במחסור
צילום: פי סי מגזין
מומלצים
