שתף קטע נבחר

יפן עשתה ניסוי במערכת להגנה מפני טילים

טיל בליסטי ששוגר מאחד מאיי הוואי יורט על ידי מערכת ההגנה מפני טילים SM-3 שהוצבה על משחתת יפנית באוקיאנוס השקט. שר ההגנה היפני אמר כי הניסוי עבר בהצלחה, וקציני צבא יפניים ואמריקנים שיבחו את הידוק שיתוף הפעולה הצבאי בין שתי המדינות. פעילי שלום יפניים מחו: הניסוי מנוגד לחוקה הפציפיסטית

יפן הודיעה היום (ג') כי הצליחה ליירט טיל בליסטי בחלל מעל האוקיאנוס השקט - כחלק משיתוף הפעולה עם ארצות הברית להקים מערכת להגנה מפני טילים בליסטיים כדי להתמודד עם האפשרות של התקפה מצפון קוריאה.

 

יפן ניסתה את מערכת ההגנה האמריקנית ליירוט טילים SM-3 מספינת קרב ששטה לא הרחק מחופי הוואי. בכך, הפכה יפן למדינה היחידה מקרב בנות-בריתה של ארה"ב שעשתה ניסוי מוצלח במערכת האמריקנית.

 

שר ההגנה היפני שיג'רו אישיבה אמר כי הניסוי עבר בהצלחה, וכינה אותו "משמעותי ביותר". "נמשיך לנסות ולהרחיב את אמינותה של המערכת", אמר אישיבה לעיתונאים, וטען כי המערכת שווה את מחירה הגבוה. "אי אפשר לדבר על עלויות כאשר חיי אדם נמצאים בסכנה", הוסיף.

 

משרד ההגנה מסר כי יפן מתכוונת להשקיע סכום של 127 מיליארד ין (11.2 מיליארד דולרים) במערכות אמריקניות מתקדמות נוספות.

 

בהודעת הצי היפני נכתב כי הטיל שוגר לפנות בוקר מהמשחתת קונגואו, והוא יירט את הטיל הבליסטי ששוגר מוקדם יותר מהיבשה. היירוט התרחש כ-160 קילומטרים מעל האוקיאנוס השקט. בכירים בצבא האמריקני והיפני טענו בהודעה משותפת שהפיצו, כי הניסוי היה "אבן דרך משמעותית בשיתוף הפעולה המתפתח בין יפן לארה"ב".

 

וושינגטון וטוקיו עבדו במשותף זה זמן מה להציב מערכת להגנה מפני טילים שתיתן מענה לאפשרות של התקפה מצפון

קוריאה. ב-1998 שיגרה המדינה הקומוניסטית המבודדת טיל לעבר האוקיאנוס השקט, מעל האי המרכזי ביפן.

 

עם זאת, פרשנים צבאיים הודו כי המערכת עשוי להשפיע על יחסיה של יפן עם שכנותיה, כמו סין, שהגיבה בחשדנות על

הניסוי. גם ביפן נשמעה ביקורת על הניסוי, מצידם של פעילי שלום. ניסויי טילים "מאפשרים את איחודה הצבאי של יפן עם ארה"ב ועומדים בניגוד לחוקתה הפציפיסטית של יפן", אמר קוג'י סוגיהרה, פעיל ארגון יפני המתנגד לניסויים בנשק.

 

חוקת יפן, שנוסחה בידי ארצות הברית עם תום מלחמת העולם השנייה, אוסרת על יפן לקיים פעילות צבאית שאינה לצורכי הגנה עצמית. כן אוסרת החוקה על יפן לפתור סכסוכים בינלאומיים באמצעים צבאיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיגור הטיל הבליסטי שיורט
צילום: Japan Maritime Self-Defense Force, HO, איי פי
טיל היירוט משוגר מהמשחתת
צילום: Japan Maritime Self-Defense Force, HO, איי פי
מומלצים