שתף קטע נבחר

עובד המינהל "הוקפא" אך ממשיך לקבל את שכרו

עבודתו של מירון חומש, המשנה למנהל מינהל מקרקעי ישראל, הופסקה בעקבות סכסוך במשרד, אך נציב שירות המדינה מנע הדחתו ומאז מוגדר חומש כ"מוקפא". סמכויותיו נלקחו, אך הוא ממשיך להגיע מדי יום למשרד רק כדי לשבת בחיבוק ידיים. העלות למשלם המסים - עשרות אלפי שקלים בחודש. האם מדובר בתופעה שלה רמז היום שר הפנים או במקרה חריג?

האם במשרדי הממשלה ובשירות הציבורי ישנם אנשים מיותרים? מסיפורו של המשנה למנהל מינהל מקרקעי ישראל, מירון חומש, עולה התמונה לפיה בישראל ישנם פקידי ממשל שמזה שנים אינם עושים דבר, אך ממשיכים לאייש תקנים בכירים בשירות הציבורי ולקבל שכר של עשרות אלפי שקלים בחודש.

 

חומש נכנס לתפקידו בשנות התשעים ובשנים 2000-2001, בעת שלמינהל לא היה מנהל, אף שימש במשך שנה כמנהל בפועל. במאי 2001 מונה לתפקיד המנהל הקבוע, יעקב אפרתי, המחזיק בתפקיד עד היום. היחסים בין חומש לאפרתי היו עכורים מהרגע הראשון והידרדרו לאחר שחומש פנה למשרד מבקר המדינה, והתלונן על החלטה שנראתה לו בלתי תקינה - העברת נמל יפו לאחריות עיריית תל-אביב והפרטתו.

 

אפרתי טען שחומש פנה למבקר מבלי לעדכן אותו ובכך פעל בצורה שאינה הולמת פקיד ציבור. חומש מצדו טען כי אפרתי פשוט כעס על שחשף את התנהלותו הקלוקלת של המינהל. כך או כך, אפרתי החליט לפטר את חומש, המועסק ב"חוזה בכירים" המתחדש מדי ארבע שנים. באותה תקופה הגיע חוזה ההעסקה של חומש לסיומו ואפרתי ביקש מנציב שירות המדינה, שמואל הולנדר, שלא להאריך אותו. חומש פנה למבקר וערער על ההחלטה שלא להאריך את חוזהו. הוא זומן לשימוע אצל הולנדר, אשר החליט בינואר 2005 שלא לאשר את ההדחה.

 

"מאז אותו יום מייבשים אותי. במשך שנים אני מגיע מדי יום למשרד, יושב שם ופשוט לא עושה כלום. כל התפקידים שלי וכל הנושאים שעליהם הייתי מופקד, הועברו לאנשים אחרים. זאת תחושה נוראית. יש כאן גם בזבוז של כספי ציבור, אבל אני לא מוכן להתפטר כיוון שאני צודק. זה לא היחס הראוי לאדם שחושף שחיתות בשירות הציבורי. אשאר בתפקיד עד שהם יפקחו את העיניים ויגלו את צדקתי", סיפר חומש.

 

ממינהל מקרקעי ישראל לא נתקבלה תגובה לטענותיו של חומש.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפרתי. כעס על החשיפה?
צילום: Take one
מומלצים