שתף קטע נבחר

השוטרים ההולנדים: גם אנחנו רוצים לעשן סמים

השוטרים באמסטרדם, אשר במשך עשרות שנים נהגו לעצום עין נוכח צריכת הסמים הקלים ב"בתי הקפה" המהווים אטרקציה למיליוני תיירים ומקומיים, מסרבים לקבל תקנון התנהגות חדש האוסר עליהם לעשן בעצמם חשיש ומריחואנה בזמנם החופשי.

 

עיתון ה"טיימס" הלונדוני דיווח היום (ה') כי התקנון אמור להיכנס לתוקף ב-1 בינואר, אולם איגוד השוטרים הודיע לחבריו כי יגבה אותם אם יחליטו להתעלם מההוראה. הארגון הבטיח כי ידאג להביא לבית המשפט את המקרה הראשון שבו יואשם שוטר בעבירה על החוקים החדשים, בטענה כי מדובר בחדירה לא מוצדקת לפרטיות.

 

"אם מתירים לאנשים במדינה הזאת לעשן קנביס, תהיה זו צביעות לומר לשוטרים 'להם מותר אבל לכם לא'", אמר יושב ראש איגוד השוטרים ההולנדי, הנס ון-דאון. "הדבר מהווה עבירה על החוק, אך אנו מתירים זאת לכל השאר, כל עוד מדובר בכמויות קטנות", הסביר ון-דאון את מדיניות האכיפה.

 

עם זאת, התקנון החדש הוא רק דוגמא לשינוי שחל בשנים האחרונות במדיניות ה"סובלנות" ההולנדית, אשר זיכתה את אמסטרדם בתדמית שהעירייה מנסה כעת לשנות. מוקדם יותר החודש חשף ראש העיר, יוב כהן, תוכניות לנקות את רובע החלונות האדומים ולהפוך את חלונות הראווה שבהן נוהגות זונות להציע את עצמם לאזור מסחר רגיל. כהן גם הגביר את המאמצים לסגירת "בתי הקפה", בהם מוכרים קנביס, ו"סמארט-שופס", בהם נמכרות פטריות הזיה.

 

לפי התקנון החדש, על השוטרים לשמש "אזרחים למופת" ולחיות על פי ערכי "הכבוד, השקיפות, האחריות, המעורבות, האמינות, הצדק והאיזון". אך ון-דאון דוחה זאת בתוקף: "אם שוטר ייתפס מעשן סמים קלים באופן פרטי, נבקש מבית המשפט להתייחס אליו בדיוק כמו אל כל אחד אחר".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטרים באמסטדרם. ארכיון
שוטרים באמסטדרם. ארכיון
צילום: אבי שאולי
מומלצים