שתף קטע נבחר

יוזם חוק "חיסיון החשוד": עדיפה הידברות ופשרה

ח"כ רוברט אילטוב, שהיה בין יוזמי החוק שיטיל חיסיון על זהות חשודים בפלילים אומר לאחר שוועדת השרים התנערה מהחוק כי יפתח בהידברות עם מועצת העיתונות כדאי לעגן כללים אתיים בנושא: "יש רוב בכנסת לאישור החוק, אבל אנחנו לא מחפשים להיות דורסניים, ותמיד עדיף להגיע להבנות עם כל הצדדים הנוגעים בדבר"

לאחר החלטת ועדת השרים - יוזמי "חוק חיסיון החשודים" לא מוותרים. ח"כ רוברט אילטוב, שעמד מאחורי הצעת החוק שיאסור פרסום שמות חשודים בפלילים עד להגשת כתב אישום, אומר היום (א') ל-ynet כי ימשיך לפעול לקידום הנושא, תוך ניסיון הידברות עם מועצת העיתונות. הוא מאיים כי אם לא תושג הסכמה - ישוב לקדם הליכי חקיקה.

 

ועדת השרים לחקיקה החליטה שלא לתמוך בחוק, על אף שכבר עבר קריאה טרומית בכנסת. מדובר בשינוי מהעמדה המקורית של חברי הוועדה, שדווקא קידמה את החוק. במהלך השבוע האחרון עמדה הצעת החוק תחת מתקפה ציבורית נרחבת. מועצת העיתונות אף הזהירה כי מדובר ב"פגיעה קשה בדמוקרטיה".

  

ח"כ אילטוב הסביר כי הבין מהחלטת הוועדה שעליו להיפגש עם מועצת העיתונות. "נפנה אליהם, במידה ובתוך כללי האתיקה העיתונאית יוגדרו בדיוק הגבולות הנוגעים לפרסומים בכל הנוגע לחירותו וכבודו של אדם – יכול להיות שזה יספק אותנו ונוותר על החקיקה", אמר וציין כי אם ההחלטות במישור האתי לא יספקו אותו - הוא ימשיך לקדם את החקיקה בנושא.

 

"לדעתי יש רוב בכנסת לאישור החוק, אבל אנחנו לא מחפשים להיות דורסניים, ותמיד עדיף להגיע

להבנות עם כל הצדדים הנוגעים בדבר. יכול להיות שנגיע לסיכומים והסדרים עם מועצת העיתונות", ציין ח"כ אילטוב.

 

אילטוב הודף את הטענות כי החוק החדש נועד בעיקר להגן על אישי ציבור שחשודים בפלילים. "יש להבין את הקושי שיש היום לאזרח הקטן. אנחנו יכולים להתווכח על אנשי ציבור ופוליטיקאים – אבל דווקא להם יש יכולת להגן על עצמם. לאזרח הקטן אין", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים