שתף קטע נבחר

סקירה: מדפסת משולבת Brother MFC-465CN

מצד אחד, היא רועשת ואיטית ומשמיעה צפצופים מעצבנים. מצד שני, המפרט העשיר, איכויות ההדפסה ומהירויות הסריקה מפתיעים לטובה. אבל הסיבה העיקרית לקנות אותה היא הממשק המצויין, שהופך את השימוש לפשוט ונוח

MFC-465CN הוא דגם נוסף בסדרת המשולבות של Brother, הפעם בסגנון קצת שונה. הוא מבוסס אמנם על עיצוב דומה למוצרים קודמים של החברה, אך בווריאציה מאסיבית וחזקה יותר ועם מפרט קצת יותר משכנע.

 

465CN מציעה את כל התכונות הסטנדרטיות עם כמה תוספות פחות מובנות מאליהן, כמו שימוש במיכלי דיו נפרדים, מזין מסמכים אוטומטי, חיבור רשת מובנה, יכולות פוטו וחריצים לכרטיסי זיכרון. ניתן להפעיל אותה עם או ללא מחשב, באמצעות התוכנות המצורפות או ישירות מפאנל הכפתורים בקדמת המכשיר, שהוא גדול, נוח ואינטואיטיבי.

 

במרכז הפאנל הזה ישנו צג LCD צבעוני ויפהפה, שיחד עם החריצים לכרטיסי הזיכרון, התמיכה בחיבור ישיר למצלמה (PictBridge) ומגש הקלט הייעודי לדפי פוטו (בגודל 10x15), הופך אותה נוחה להדפסת תמונות.

 

מצד שני, תקבלו גם יכולות סריקה וצילום מסמכים מפתיעות לטובה, פקס עם 80 זיכרונות חיוג-מהיר וזיכרון לאחסון 480 דפי פקס, וגם תוכנת הפעלה לא רעה. Brother מבטיחה גם ביצועי הדפסה מסחררים אבל לא ממש מקיימת.

 

ידידותית ומצויינת בסריקה

היתרון הכי בולט של MFC-465CN הוא פאנל ההפעלה הפיזי שלה, והמסך שבמרכזו. הם מספקים, בין השאר, אינדיקציה שוטפת על מצב הדיו, חיווי ברור ונוח לכל פעולה (לדוגמא, שהניירות זוהו על-ידי מזין המסמכים), וגישה מהירה לתכונות צילום המסמכים, הפקס והטיפול בתמונות שעל כרטיס הזיכרון.

 

המסך אמנם קטן (2 אינץ') אבל ניתן להטיה ובעל תצוגה חדה, וממשק התפריטים של 465CN ידידותי ופשוט להתמצאות. הוא יאפשר לכם גישה מהירה לכל הגדרה ותכונה אפשריות - מבהירות המסך, דרך הגדרות הרשת של המכשיר, ועד התפריט שבו תוכלו להחריש את צלילי ה"ביפ" המעצבנים שהכפתורים משמיעים כשלוחצים עליהם.

 

יתרון נוסף של המכשיר הוא הסורק המובנה, בטכנולוגיית CIS, שמציג איכויות סריקה גבוהות מהמקובל במדפסות משולבות לצד ביצועים די מאלפים. נדרשו לנו רק 25 שניות כדי לסרוק דף A4 צבעוני ב-300dpi. שישה דפי טקסט נסרקו, באמצעות מזין המסמכים, בתוך 33 שניות בלבד.

 

הסורק אמנם לא איכותי מספיק בשביל אנשי מקצוע בתחום הגרפיקה, אבל בשביל לסרוק תמונות או קטעי עיתונים לאתר שלכם, למשל, הוא מצויין.

 

הדפסה איכותית אבל איטית

בצילום מסמכים ובהדפסה נחשפת החולשה העיקרית של המכשיר ושל Brother: טכנולוגיית הדיו שלה אמנם שודרגה באיכות אבל לא באמת מהירה כפי שהחברה טוענת.

 

Brother מבטיחה קצב הדפסה של עד 30 דפים לדקה בשחור ועד 25 בצבע. לנתונים האלה, כצפוי אין שחר. למעשה, הזמן הדרוש ל-465CN כדי לטעון דף, להוביל אותו דרך המנגנון שלה ואז לפלוט אותו החוצה, הוא כ-4 שניות, כך שאם תדפיסו בה דפים ריקים היא תגיע לקצב של עד 15 דפים לדקה.

 

הנתון התקני (לפי 5% כיסוי) הוא כ-9 דפים לדקה באיכות טיוטה (Draft). בהדפסה רגילה (Normal) המדפסת הזו מגיעה לקצב של כ-3 דפים לדקה. כלומר, אולי היא לא המדפסת הכי איטית בשוק אבל היא בהחלט לא מהמהירות, והרבה יותר מדי רחוקה ממה ש-Brother מצהירה. הסיבה היחידה שזה לא השפיע על הציון הוא שגם המתחרות שלה לא מדייקות.

 

גם מנגנון ההזנה קצת רועש מדי. מאיכות הפלט דווקא היינו מרוצים בדרך-כלל, במיוחד בהדפסות הצבע. אמנם נאלצנו להמתין כ-8 דקות להדפסת דף A4 באיכות פוטו, אבל האיכות פיצתה על כך. אהבנו גם את הממשק להדפסת תמונות מכרטיס, שכלל אפשרויות כמו הדפסת אינדקס, פעולות עריכה פשוטות, תיקון תמונה, ובחירה גמישה של מאפייני ההדפסה (כולל בחירה נפרדת לגודל הנייר וגם גודל ההדפסה).

 

יהיה בלתי משתלם בעליל להשתמש במדפסת כזו להדפסה תכופה של תצלומים, אבל אם תרצו לעשות את זה מדי פעם, אז טוב לדעת שהיא מסוגלת. ואגב, במהירות רגילה ועל נייר רגיל, הדפסה של תמונה בגודל סטנדרטי של 10x15 ס"מ תקח לכם רק 28 שניות. התוצאות, גם במקרה הזה, בהחלט מעל לממוצע.

 

יכולות צילום המסמכים של MFC-465CN נופלות איפשהו בין יכולות ההדפסה והסריקה: צילום מסמך צבע בגודל A4 ארך במבחנים שלנו 79 שניות. צילום מסמך שחור-לבן 23 שניות. כל הנתונים האלה לא חריגים לרעה, אם כי בהחלט לא הטובים שפגשנו. התוצאות היו די טובות.

 

למי ומתי כדאי?

MFC-465CN היא לא הבחירה הראשונה שלנו כמדפסת, אבל בתחרות מול מדפסות משולבות אחרות היא לא נראית רע. אמנם היא קצת רועשת ואיטית ברוב סוגי ההדפסות, ועם עלויות משוערות של כ-30 אגורות לדף טקסט וכשני שקלים לתמונת 10x15, היא גם לא מאד חסכונית. אבל היא לפחות מדפיסה כמו שצריך - משהו שקשה לומר על הרבה משולבות אחרות.

 

ומצד שני, הביצועים והאיכויות בסריקה מעניקים לה יתרון ייחודי, והדפסת הפוטו שלה היא מהטובות בקטגוריה. ממשק ההפעלה הידידותי, התוכנות המצורפות ומזין המסמכים, משלימים את התמונה והופכים אותה לבחירה טובה עבור מי שמעוניין במעט מאד הדפסות וקצת יותר מכל השאר (מומלץ מאד לעיין בתיעוד וללמוד להשתמש במנגנון לניקוי ראשי ההדפסה).

 

יש לה הרבה תכונות אליה לא התייחסנו כאן. חלקן קשות לתפעול ואחרות לא שימושיות, אבל יש הפתעות. לדוגמה, מלבד האפשרות להשתמש בחריצי הזיכרון כקורא כרטיסים עבור המחשב, ניתן להשתמש בכניסת ה-PictBridge לקריאת זיכרונות פלאש (USB Drive).

 

גם חיבור הרשת עשוי להיות שימושי - אם כי לא ממש חיוני - למי שישתמש במשולבת הזו במשרד קטן או משרד ביתי, או יחבר אותה לרשת ביתית. בסך-הכל התרשמנו שמדובר במוצר אמין, שלא צפוי להרבה תקלות (חבל רק שהאחריות לשנה בלבד). Brother מוכיחה בדגם הזה שיש לה מה לומר גם בתחום הזרקת הדיו - יש למה לחכות.

 

Brother MFC-465CN

ציון: 


יבואן/משווק: רשף פתרונות הדפסה בע"מ

מחיר מומלץ לצרכן: 999 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנה

מחיר השוק: החל מ-950 ש"ח. להשוואת מחירים

 

יתרונות: נוחה, ידידותית ועתירת תכונות. איכויות סריקה ופוטו טובות מהרגיל. בעלת מזין נייר, חריצים לכרטיסים זיכרון, ופאנל שליטה נוח עם צג LCD צבעוני.

חסרונות: הדפסה איטית, קצת רועשת.

השורה התחתונה: משולבת ידידותית עם יכולות סריקה ופוטו טובות.

 


משולבת Brother - מפרט טכני

משולבת Brother - מפרט טכני
מידות/משקל 470x246x452 מ"מ, 8.2 ק"ג
מהירויות הדפסה 30/25 עמודים לדקה בצבע/שחור (נתוני יצרן)
סוגי נייר והדפסה כל הגדלים עד A4/Letter, 70-270 גרם. הדפסה על מעטפות, שקפים, כרזות, מדבקות. הדפסת Borderless, פוסטר.
הזנת נייר מגש קלט 100 דפים, מגש פלט 50 דפים, מזין נייר 10 דפים, מגש ל-20 ניירות צילום 10x15.
תכונות פקס/העתקה זיכרון ל-480 עמודי פקס, 80 מספרי חיוג מקוצר, פקס צבעוני. זום 25-400%.
סריקה

600x2400dpi ב-36 ביט, 19.2Kdpi באינטרפולציה

ממשקים USB 2.0, אתרנט, חריץ לכרטיסי זיכרון (CF/MS/Xd/MMC/SD), כונני פלאש (USB Drive)
שליטה פאנל כפתורים + צג LCD צבעוני 2 אינטש עם תאורה אחורית או בתוכנה.

 

מפרט מלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המדפסות

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים