שתף קטע נבחר

סרי לנקה: הסכם הפסקת האש בוטל באופן רשמי

"הממשלה החליטה פה אחד לסגת מהסכם הפסקת האש", מסר בכיר בממשלת סרי לנקה. בפועל הפסקת האש שהושגה בתיווך נורווגי ב-2002 כבר אינה בתוקף כבר שנתיים. בפיגוע שאירע היום בבירה נהרגו 5 בני אדם ו-28 נפצעו

ממשלת סרי לנקה הודיעה הערב (יום ד') באופן רשמי על ביטול הסכם הפסקת האש עם ארגון המורדים "הנמרים הטמילים" שנחתם בתיווך נורווגי ב-2002. מאבקם בן שני העשורים של שני הצדדים התחדש בתחילת השנה שעברה, אך אף צד לא רצה עד עתה להיות זה שמבטל את ההסכם.

 

"הממשלה החליטה לסגת מהסכם הפסקת האש", אמר מנכ"ל מרכז התקשורת לביטחון לאומי במדינה, לקשמן הולוגאלה. "בישיבת הממשלה היום הוחלט פה אחד ליידע בכך את הצד השני, משום שבהסכם קיים סעיף לפיו יש לתת על כך התרעה של 14 ימים". ארגון המורדים, הנאבק מאז 1983 בממשלה בדרישה להעניק עצמאות למיעוט הטמילי בצפון ומזרח המדינה, טרם הגיב.


חיילים בזירת הפיגוע היום בבירה קולומבו. לפחות 5 נהרגו (צילום: רויטרס)

 

לאחרונה גברו הקריאות לממשלה לבטל את ההסכם. ביום שבת קרא שר ההגנה, אחיו של הנשיא, לבטל את ההסכם מאחר שהופר כבר פעמים כה רבות. ארגון הנמרים הטמילים הוכרז כארגון טרור על-ידי מספר מדינות, בהן ארצות הברית, בריטניה והאיחוד האירופי, לאחר שביצע שורה ארוכה של תקיפות.

 

מוקדם יותר היום פוצצו על-פי החשד מורדים טמילים מטען צד בבירה קולומבו, שהרג חמישה בני אדם ופצע 28 אחרים. המטען כוון נגד אוטובוס שהסיע חיילים פצועים, אך גורמים בבית החולים מסרו כי מרבית הקורבנות היו אזרחים. הצבא הגיב בהפצצות אוויריות בשטח הנשלט בידי המורדים בצפון האי והודיע כי הרג שני בכירים בארגון המורדים. הנמרים הטמילים הכחישו וטענו כי בתקיפה נפצעו שני אזרחים.

 

העימות בין המורדים הטמילים לכוחות הצבא של הממשלה גבה את חייהם של לפחות 5,000 בני אדם מאז תחילת 2006. בכך עלה לכ-70 אלף מניין ההרוגים מאז פרוץ האלימות ב-1983. המורדים טוענים כי המיעוט הטמילי, המונה יותר משלושה מיליון בני אדם, סובל מאפליה ודיכוי מצד הרוב הסינהלזי. הסכם הפסקת האש נחשב בזמנו לסיכוי הטוב ביותר אי פעם לסיום המלחמה האזרחית באי וזכה לגיבוי מצד ארה"ב, יפן, האיחוד האירופי והודו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זירת הפיגוע בקולומבו, היום
צילום: רויטרס
מומלצים