שתף קטע נבחר
זירת הקניות
צילום: liquidlibrary

שלוש, ארבע, לעבודה

שינויים קטנים באורח החיים, זה כל מה שצריך לעשות כדי לעזור להציל את הכדור. אז אחרי שעשינו סדר ירוק בבית, הגיע הזמן לעבודה - כי הרי ממילא אנו מבלים שם את מיטב שנותינו. זה די דומה האמת, כי גם שם צריך לחסוך, ולמחזר ולהפחית פסולת. ההבדל הוא ששם יש עוד הרבה אנשים מסביב, והאפקט יכול להיות הרבה יותר משמעותי

מזל טוב! החלטתם לאמץ מודעות סביבתית ולהקפיד לחסוך, למחזר, ולהפחית את הפסולת שאתם מייצרים. החלפתם את הנורות בבית, אתם מייבשים כביסה בשמש והאחרון בחדר מכבה את האור. אבל חלק נכבד מהיום אתם מבלים בעבודה, ושם הביזבוז חוגג.

 

הסיכון הוא שבהתחלה יכנו אותך נודניק - מאחורי הגב או ישר בפניך. אבל היתרון הוא שדווקא במקום העבודה אפשר בכמה צעדים לא מורכבים מדי להשפיע על טביעת הרגל הסביבתית של הרבה אנשים בבת אחת.

 

  • הצעד הראשון הוא בהגעה לעבודה: נסיעה ברכב הפרטי הלוך וחזור בכל יום היא כמובן הדבר הגרוע ביותר לסביבה. היא מבזבזת דלק ויוצרת זיהום אוויר וגודש בכבישים - שרק מגביר את ביזבוז הדלק וזיהום האוויר. אז לכו ברגל, או סעו באופניים אם מקום העבודה קרוב, ולחילופין סעו בתחבורה ציבורית או הצטרפו לנסיעה משותפת ("קאר פול") של כמה אנשים העובדים וגרים באותו אזור. כך יוכל כל אחד מכם להשאיר את המכונית בבית ליום בשבוע לפחות.

 

  • הגעתם לעבודה ואתם רוצים להמשיך לירק את הסביבה. הנייר הוא המקום הראשון להתחיל בו. חזון "המשרד ללא נייר" הוא אחד המיתוסים הגדולים של המאה הקודמת כי עד שאנשים לא ילמדו לתקשר בטלפתיה, ארונות התיוק שלנו ימשיכו לתפוח, ועל השולחנות שלנו יערם הנייר בכמויות.

 

  • שלב ראשון וקליל הוא להשתמש פחות במדפסת, ואם כבר מדפיסים - אז לפחות על שני צידי הנייר. לפני שנים אחדות זו הייתה בקשה לא פשוטה, אבל כיום כשהדוא"ל כה זמין ופשוט, אין סיבה לגרום לדוורים להתרוצץ. אגב, כדאי גם הוסיף את הלוגו של מעגל המיחזור לשולי הודעות הדוא"ל שלכם, ולבקש מהנמענים לשקול האם הם חייבים להדפיס את ההודעה שזה עתה קיבלו. ובסוף התהליך ישנו עוד שלב חשוב: להפריד את פסולת הנייר מהפסולת הכללית ולדאוג למיחזורה.

 

  • גם דברים קטנים נחשבים: העדיפו עיפרון על עט חד-פעמי, ונסו לעשות שימוש חוזר גם במעטפות וציוד אריזה. נסו לתקן מכשירים לפני רכישת חדשים, ואם בכל זאת זורקים אז למקומות מורשים בלבד.

 

  • הפסקת קפה? יפה: על כוסות חד-פעמיות מקלקר אין מה לדבר. ידוע לכל שהן מזהמות את הסביבה ולא מתכלות. ומה עם כוסות מנייר? טוב, אבל לא מצויין, כי גם הן מצטברות ומגדילות את נפח האשפה. אפשר פשוט להשתמש בכוסות זכוכית או ספלי קרמיקה אישיים - גם חוסכים בהוצאות המשרד וגם מרגישים כמו בבית.

 

  • מים? מיץ? בבקשה. העדיפו מי ברז על מים בבקבוק - שיוצר מפלסטיק ונסע כברת דרך עד אליכם. אבל אם כבר אתם שותים משקה קל במיכל, הקפידו להציב במקום העבודה פח שיאסוף אותם; הם הרי שווים כסף כזכור.

 

  • ואם כבר שותים, אז גם בהפסקת האוכל אפשר להיות ירוקים: במקום להזמין מבחוץ, לגרום לשליח לשרוף דלק והשליך עוד אריזות חד-פעמיות לאשפה, אפשר להביא מהבית אוכל מבושל - וזה גם יותר בריא הרי.

 

  • ועכשיו לחשמל: ברור הרי שכדאי לכבות מכשירי חשמל שאינם נחוצים, ושלעיתים עדיף לפחות חלון או להסיט וילון במקום להשתזף מאור הניאון כל היום. אגב אור - נסו לשכנע את האחראי על הציוד להעדיף נורות חסכוניות בחשמל. הן אמנם עולות יותר אבל מחזיקות להרבה יותר זמן, ומנצלות הרבה פחות אנרגיה.

 

  • בסוף היום - ובמיוחד בסוף השבוע - הקפידו לכבות מכשירים פועלים ואת המחשב. אפשר לחבר מספר מכשירים לטור שקעים עם מפסק, ולנתק את כולם מהחשמל בבת אחת.

 

  • מיזוג אוויר גוזל הרבה אנרגיה אז כשאפשר (ובארץ זה לא בלתי אפשרי) העדיפו חלון פתוח ואוויר צח. אם בכל זאת הפעלתם את המזגן, הקפידו שבקיץ הטמפרטורה לא תהיה נמוכה מדי ובחורף לא גבוהה מדי. כל מעלה של חימום או קירור מתבטאת ב-6 עד 8 אחוזים מחשבון החשמל אגב.

 

  • ואם כבר לירק אז עד הסוף: הוציאו את הצמחים מפלסטיק והביאו צמחים ועציצים אמיתיים. הם ינקו את האוויר מפחמן דו-חמצני ואינם דורשים תחזוקה רבה מדי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים