שתף קטע נבחר

בוש: להגדיר בבהירות קווי המדינה הפלסטינית

דקות לפני שהמריא מוושינגטון בדרכו לאזורנו, ציין נשיא ארה"ב את הקווים שינחו אותו בביקור. לדבריו, הפלסטינים צריכים חזון שמגדיר בבהירות את הקווים המנחים למדינה פלסטינית. על איראן אמר: "היא תהיה איום אזורי אם תמשיך בפעילותה להעשרת אוראניום"

זמן קצר לפני המראתו לביקור היסטורי באזורנו, אמר הערב (יום ג') נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, במסיבת עיתונאים בבית הלבן כי כדי להשיג שלום בין ישראל לפלסטינים - יש להגדיר בבהירות את הקווים להקמת מדינה פלסטינית.

 

"בכל הנוגע למסע שלי למזרח התיכון חשוב להדגיש שלושה דברים: האחד - חשוב ליצור חזון למדינה פלסטינית. ההתחייבויות של שני הצדדים כפי שנקבעו ב"מפת הדרכים" חייבות להתבצע על מנת שיהיה הסכם שלום. שנית - צריך להגדיר את קוי יסוד של המדינה הפלסטינית בבהירות, כדי שבנקודה מסויימת, כשהפלסטינים יסכימו להכיר בזכותה של ישראל להתקיים ולחיות לצדה בשלום, יהיה עבורם חזון מוגדר אשר יגבר על הטרור והמרצחים המנסים לעצור את תהליך הדמוקרטיזציה. אעבוד עם עמיתיי הערבים כדי הדגיש את המחוייבויות שלהם כדי להפוך את חזון המדינה הפלסטינית למציאות.

 

"שלישית - אדגיש בפני עמיתיי במזרח התיכון כי ארה"ב מחוייבת לביטחון האזור. אחת הבעיות שעומדות בפנינו בהקשר זה היא שדו"ח המודיעין האמריקני על איראן שולח אותות סותרים. בעניין זה ברצוני להבהיר: איראן היתה איום, איראן עודנה איום ואיראן תמשיך להיות איום אם תמשיך בפעילותה להעשרת אוראניום", אמר הנשיא האמריקני. 

 

לקראת בואו של בוש סיכמו הערב ראש הממשלה, אהוד אולמרט, והנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן) על המתווה למשא ומתן על סוגיות הליבה. המשא ומתן צפוי להתנהל לפי מודל שאותו מכנים "שלוש שכבות". הפגישה ארכה יותר משעתיים, וחלקה נערך בארבע עיניים. בלשכת ראש הממשלה הגדירו את האווירה כ"טובה מאוד".

  

מודל שלוש השכבות בנוי מדיונים ברמות הבאות: בשכבה החשובה ביותר יעסקו שרת החוץ, ציפי לבני ואבו עלא בסוגיות הליבה במשא ומתן ישיר. לאחר מכן ידונו צוותי המשא ומתן בנושאים לפרטי פרטים. במקרה

של אי הסכמה, יתערבו המנהיגים - אולמרט ואבו מאזן. השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, איים באחרונה לפרוש מהממשלה, אם ייפתח משא ומתן בסוגיות הליבה.

 

מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, אמרה ל-ynet לקראת צאתה עם הנשיא בוש כי ארה"ב נותרה איתנה בהתנגדותה לבנייה בהר חומה: "הר חומה היא התנחלות שארה"ב התנגדה לה מהרגע הראשון". עם זאת, היא חזרה על ההתחייבות שנתן הנשיא בוש לאריאל שרון, בה מכירה ארה"ב "בשינויים שחלו מאז הסכם הפסקת האש ב-1949 ומלחמת ששת הימים" במסגרת הדיונים על הסדר הקבע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוש. בדרך לירושלים
צילום: איי אף פי
מומלצים