שתף קטע נבחר

סופר-שוקולדיות: עוגיות שוקולד פאדג'

רוני ונציה במתכון לעוגיות שוקולד ממכרות, פריכות מבחוץ עם סדקים טבעיים ויפים, רכות ולחות מבפנים, כמעט ללא קמח, במרקם פאדג'י. אוכלים אותן לבד או כמנה אחרונה, כשמצמידים שתי עוגיות עם גלידה איכותית ביניהן לעיצוב "סנדוויץ' גלידה‭"

המרכיבים (כ-34 עוגיות בקוטר כ-7 ס"מ):

50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

325 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (כֶ‭48%‬ מוצקי קקאו)

‭1/3‬ כוס ‭45)‬ גרם) קמח

‭1/4‬ כפית אבקת אפייה

‭1/8‬ כפית מלח

3 ביצים, בטמפרטורת החדר

‭1/2‬ כוס ועוד 1 כף ‭115)‬ גרם) סוכר

1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור

אפשרות: גלידה משובחת בטעם וניל, קפה וכד' להגשה

 

הכלים: 3 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות)‭.
  2. בקערת מתכת ממיסים את החמאה עם השוקולד מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים בצד לטמפרטורת החדר.
  3. מנפים ביחד לקערה את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים את המלח ומערבבים.
  4. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ומעובה במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הווניל ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד הפושרת בפעמיים בעזרת מרית (התערובת צריכה להיות פושרת, אבל עדיין נוזלית‭,(‬ ולאחר מכן מקפלים את תערובת הקמח. משהים בצד 10 דקות עד שהתערובת מתייצבת, והיא תיראה במרקם של מוס שוקולד קצת כבד.
  5. בעזרת כף מניחים עיגולי בצק על התבֶ ניות עם מרווח של כ-8 ס"מ ביניהם. אופים כ-9 דקות או עד שהעוגיות תפוחות ונוצרים סדקים על פניהן. העוגיות ייראו יציבות ולא מבריקות יותר מלמעלה. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. לאחר הצינון משחררים את העוגיות במרית מתכת.
  6. אופן הגשה כ"סנדוויץ גלידה" (אופציונלי): כ-‭1/2‬ שעה לפני ההגשה מרככים את הגלידה כמה דקות בטמפרטורת החדר. מניחים 17 עוגיות הפוכות (עם הצד התחתון כלפי מעלה) מעל לתבנית אפייה או אלומיניום מרופדת בנייר אפייה.
  7. שמים כדור גלידה מעל כל עוגייה, מכסים בעוגייה שנייה ומהדקים בקלילות לעיצוב הסנדוויץ‭.'‬ מקפיאים עד לייצוב ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממכרות. עוגיות שוקולד פאדג'
צילום: רונן מנגן
מומלצים