שתף קטע נבחר

סופית: ראשי האוניברסיטאות יבקשו צווים למרצים

ועד ראשי האוניברסיטאות קיים דיון חירום לאור סירוב המרצים לבוררות מול נציגי האוצר, והחליט לבקש הוצאת צווי מניעה למרצים למשך שבועיים. הדיון בבית הדין יתקיים רק ביום ראשון, המועד שבו איימו כי יבטלו את הסמסטר. נציג המרצים: לא יכריעו אותנו בכוח

בתום ישיבת חירום של ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) החליטו היום (ד') נשיאי שבע האוניברסיטאות להגיש לבית הדין הארצי לעבודה בקשה להוצאת צווי מניעה למרצים להפסקת השביתה למשך שבועיים. נשיא אוניברסיטת תל אביב התנגד להחלטה.

 

שביתת המרצים נכנסה הבוקר ליומה ה-81, אולם בית הדין הארצי לעבודה יכריע בסוגייה רק ביום ראשון בשל קשיי התנועה בבירה במהלך ביקורו של הנשיא האמריקני. ראשי האוניברסיטאות כבר הודיעו בעבר כי אם ביום ראשון - 13 בינואר - לא יחודשו הלימודים, ייאלצו לבטל הסמסטר, לראשונה בתולדות ישראל.

 

יושב ראש ור"ה ונשיא בר-אילן, פרופ' משה קוה, אמר כי "נשיאי האוניברסיטאות ממשיכים במאמצים נמרצים לסגירת הפערים בין הצדדים, במקביל להגשת בקשה לצווי מניעה זמניים לתקופה של שבועיים לבית הדין הארצית לעבודה בירושלים".

 

יו"ר המועצה המתאמת של הסגל הבכיר, פרופ' צבי הכהן, אמר בתגובה: "אנחנו מרגישים כמו בסיפור על האדם שגם אכל את הדגים הסרוחים, גם קיבל מכות וגם גורש מהעיר. אנחנו מאמינים שבית הדין לא ייאשר את צווי המניעה, וראשי האוניברסיטאות רק יזכו לבוז ולקלס מחברי הסגל".

 

הכהן הוסיף: "אנחנו לא מודאגים. גם אם יתקבלו צווים זה לשבועיים, ואחר כך ייגמר הסמסטר. אין מצב שיכריעו אותנו בכוח. אנחנו נגמור את המאבק בהסכם כזה או אחר, אמצעים כוחניים לא יעזרו. זהו צעד חסר תקדים ופגיעה חמורה באמון שהנשיאים קיבלו מחברי הסגל, ולא תהיה תפארתם על הדרך הזאת".

 

במקביל, בעקבות אי-אמון שהביעו בשבוע שעבר אנשי סגל האוניברסיטה העברית בנשיא האוניברסיטה, פרופ' מנחם מגידור, החליט אתמול הוועד המנהל של האוניברסיטה העברית כי אינו מאמץ את מהלך ההדחה והנשיא ימשיך לשאת בתפקיד. 

 

הוועד המנהל של האוניברסיטה העברית אישר את ההחלטה של הנהלת האוניברסיטה, לפיה אם בשבוע הבא לא יתחדשו הלימודים כתוצאה מהסכם עם הסגל האקדמי או מסיום השביתה - הסמסטר יבוטל.

 

האוצר מוכן לבוררות, המרצים מתנגדים

ביום שני הודיע משרד האוצר כי הוא מסכים לקבל את המתווה שהציע השופט סטיב אדלר. על פי המתווה, ימונה בורר חיצוני שיבדוק את שחיקת השכר של המרצים מאז שנת 2001. מנגד, הסגל האקדמי הודיע כי הוא לא מקבל את המתווה. במשרד האוצר הביעו אכזבה מכך שהסגל האקדמי לא הסכים לקבל את הצעת הפשרה.

 

על פי ההצעה, בדיקת השחיקה בשכר המרצים תתבצע לפי המפתח הבא: אחוזי השחיקה ינועו ממינימום של 11% עד מקסימום של 21% תוספת עבור השחיקה משנת 2001. אם הבורר ימצא כי השחיקה בשיעור 16% ויותר, יקבלו המרצים את מלוא 21% התוספת.

 

לעומת זאת, אם הבורר יגלה שהשחיקה בשיעור של פחות מ-16%, יקבלו המרצים תוספת אוטומטית 11% עבור השחיקה. המרצים דרשו במסגרת המשא ומתן תוספת של 35% עבור השחיקה בשכרם, ולא ברור עדיין אם יהיו מוכנים לסגת מדרישתם זו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטודנטים מפגינים נגד השביתה. ארכיון
צילום: דורון גולן
מומלצים