לט"ו בשבט: תבשילים חדשים עם פירות יבשים
לכבוד ט"ו בשבט יעל גרטי מזמינה אתכם לשלב פירות יבשים פשוטים ונגישים בארבעה תבשילים קלים וטעימים, עם עשבי תיבול וירקות רעננים
חג האילנות, שהפך לחג הפירות היבשים, מביא עמו שלל עוגות ועוגיות, משופעות בפירות יבשים, אך כיצד משלבים את הפירות היבשים דווקא בתבשילים? כיצד הופכים פירות יבשים שגרתיים – למאכלים בלתי שגרתיים? בחרתי בארבעה פירות יבשים שניתן להשיג בכל חנות מכולת: משמשים, שזיפים, דבלים וצימוקים, מהם הכנתי תבשילים קלים וטעימים. אם מתבססים על שיטות ההכנה שבמתכונים שלהלן, מגוון האפשרויות הוא בלתי מוגבל. רעיונות? בבקשה:

בשני צבעים. לימון פרסי (צילום: אסף אמברם)
- משמשים מיובשים: אורז בסמטי עם משמשים מיובשים ושקדים טבעיים (לא קלופים), תבשיל תרד מאודה עם משמשים מיובשים וכוסברה, מנגולד מאודה עם משמשים מיובשים וצנוברים, אורז מלא עגול עם משמשים מיובשים ופקאנים וכו'.
- שזיפים מיובשים: דלורית ממולאת קוסקוס מלא ושזיפים, אורז מלא עם שזיפים מיובשים ושמיר, אורז בסמטי אורגני עם שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים וצנוברים, וכו'.
- צימוקים: קוסקוס עם גזר צלוי וצימוקים, קישוא עגול ממולא קינואה עם צנוברים וצימוקים, קינואה עם דלעת צלויה, אגוזי מלך וצימוקים, פולנטה עם דלעת צלויה וצימוקים, ועוד.
- דבלים: גזר אפוי עם דבלים, אורז עם גזר צלוי, צנוברים ודבלים, אורז מלא עם דבלים, משמשים מיובשים וצנוברים, דלורית ממולאת אורז מלא, דבלים ועשבי תיבול וכו'.

על מצע אורז מלא. תבשיל רשאד (צילום: אסף אמברם)
מומלצים