שתף קטע נבחר

שחיתות על מקל - טראפלס שוקולד

החורף זו בדיוק העונה לקינוח מושחת של לקקני שוקולד עם ברנדי ושמנת על מקלות קינמון. ניר צוק מגיש מתכון מושחת במיוחד

מזל גדול נפל בחלקם של השפים בעולמנו. ניתנה להם זכות ההתחמקות. תמיד קורה משהו במטבח (לחץ עבודה למשל) שמאפשר לנו להתנצל ולא להגיע לאירועים משפחתיים, חתונות, בר מצוות וכו‭.'‬

 

שנים שאני בורח כמעט מכל אירוע אפשרי, החל מהשקת בית אופנה חדש (רק אלוהים יודע למה מזמינים אותי) ועד חתונות של חברי ילדות שפגשתי לאחרונה בבית הספר היסודי - תופעה ישראלית שראוי לבדוק לעומק, הצורך של אנשים להזמין לחתונתם מכרים שלא ראו זה עשרים שנה.

 

הבופה הוא סוג של סיוט. אני רואה את נתחי הבשר מושלכים בקערה, הדגים שרק אלוהים יודע מתי נאפו ממתינים לדורשיהם על פלטות חימום העושות שמות בבשרם העדין, וכל זה אחרי שעמדת בתור לסלטים עייפים וסחופי רוטב. בהגיעך לבר תגלה לרוב מיני משקאות צבעוניים שנרקחו מאלכוהול זול וכל ייעודם בעולם להביאך לידי התמסטלות מיידית עם האנג-אובר מהגיהנום. למרות זאת יש לי גם חברים קרובים, שם היעדרות אינה באה בחשבון, וכך מצאתי עצמי מתגנדר ככל האדם כדי לצאת לחתונה, יושב בפקקים ומברך את החתן והכלה בהפוכה (בלב, בלב) על שדחפו לי בילוי חמישי מרגש שכזה.

 

הגעתי לחתונה בשעה איחור והייתי (כמעט) האורח הראשון. חברי היקר טומי, קורן מאושר, הזמין אותי אל הבר. שתינו כוסית ויסקי, כשהוא מכריז חגיגית שהיום אני הולך ליהנות. כל הערב זרמו נשנושים על צלוחיות בכוסיות, בלחמניות, הכל מעוצב וטעים. אין סוף סביצ'ה, דגיגונים קטנים בנייר פרגמנט ואף מיני מסבחה.

 

בחופה מצאתי את עצמי בוכה כמו ילד מהתרגשות וגם מודה לאלוהים על רגעים קטנים ואוכלים קטנים.

 

טרפלס על מקל

המרכיבים:

לטראפלס:

‭1/2‬ ק"ג שוקולד מריר

‭1/2‬ מכל שמנת מתוקה

80 גרם חמאה

2 חלמונים

2 כפיות ברנדי

לציפוי:

מכל שמנת מתוקה ‭250)‬ מ"ל)

250 גרם שוקולד

מקלות קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. הטראפלס: מחממים את השמנת ומביאים עד לסף רתיחה.
  2. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד להמסה. מערבבים פנימה את החלמונים והברנדי עד שמתקבלת תערובת חלקה. מכניסים לשקית זילוף ומניחים להתקרר. מזליפים "נשיקות" ונועצים מקל קינמון בכל נשיקה. מכניסים למקפיא לרבע שעה.
  3. הציפוי: מחממים את השמנת לסף רתיחה וממיסים פנימה את השוקולד. מניחים להצטנן מעט. טובלים את הטראפלס בציפוי ושומרים במקרר עד ההגשה.

 

לאתר הבית של ניר צוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים