שתף קטע נבחר

מקורבי אולמרט: מופז מנסה להתנער ממחדליו

השקט שלפני סערת וינוגרד הופר. שר התחבורה, שאול מופז, האשים את ההנהגה, ובראשה את ראש הממשלה אהוד אולמרט, בניהול כושל של המלחמה. מקורבי אולמרט משיבים אש: "הצבא עסוק כבר יותר משנה בתיקון המחדלים שמופז אחראי להם כשר ביטחון וכרמטכ"ל"

שבועיים לפני פרסום דו"ח וינוגרד המלא, מתלהטת הגיזרה הפוליטית. שעות ספורות לאחר ששר התחבורה, שאול מופז, מתח ביקורת נוקבת על הנהגת המדינה בראשותו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ואמר כי ניהול המלחמה היה "מבולבל", השיבו אש אנשיו של אולמרט. בכירים בקדימה אמרו אמש (שבת) ל-ynet כי "מופז מנסה להתנער ממחדליו כשר ביטחון וכרמטכ"ל".

 

"מופז הוא האיש שאחראי לירידה באימונים, לירידה במלאים, ולביצועים הלא טובים של הצבא בזמן מלחמת לבנון השניה", אמרו מקורביו של אולמרט. "הצבא עסוק כבר יותר משנה בתיקון המחדלים שמופז אחראי להם כשר ביטחון וכרמטכ"ל. הניסיון של מופז להתנער מאחריות לפני פרסום הדו"ח הוא מקומם".

 

מופז אמר כי מחדלי המלחמה לא נבעו מבעיות בתפקודו של צה"ל. "הבעיה המרכזית של המלחמה היא הניהול הכושל. זה אותו צבא ואותם מפקדים שלחמו ב'חומת מגן' ארבע שנים קודם לכן, ושם לחמנו וניצחנו", טען. לדבריו, האחריות לכישלון נעוצה בתפקוד הדרג הבכיר, שקיבל את ההחלטות הגורליות בנוגע ללחימה. "ניהול מלחמה היה מבולבל", קבע.

  

באירוע סגור שארגן "מטה יוזמת ז'נבה" טען כי אין קשר בין תוצאות המלחמה לבין הפעילות הביטחונית שהתקיימה בשש השנים האחרונות, במהלכן כיהן כרמטכ"ל וכשר הביטחון. "הייתי עושה בדיוק את אותו הדבר שוב. נשאלתי גם בוועדת וינוגרד מה היתה המדיניות בשש השנים האלה - המדיניות היתה להפסיק את טרור המתאבדים ולא לפתוח עוד חזית", אמר מופז. לדבריו, תוצאות המלחמה היו נראות שונה אם "מערכת הביטחון היתה מגייסת מילואים ומכניסה אותם כמו שצריך כמו ב'חומת מגן'". דבריו פורסמו לראשונה ב-ynet.

 

גורמים בכירים בקדימה, המקורבים לראש הממשלה, אמרו כי "ועדת וינוגרד כתבה לבג"ץ שהסיבה שהיא לא תמליץ המלצות אישיות, נובעת מהאחריות שהיא מצאה למחדליהם של אלה שניהלו את העניינים בשנים שלפני המלחמה. הוועדה כתבה כי לעתים, המחדלים של אותם גורמים, גדולה לעתים יותר מאשר אלו שניהלו את המלחמה". אנשיו של אולמרט אמרו עוד כי מופז "מנסה לגלגל מעצמו את האחריות" לקראת הפרסום הסופי של דו"ח וינוגרד, ומנסה להתנער מהאחריות המוטלת עליו.

 

ברק נוטה להישאר בממשלה 

ככל שמתקרב מועד פרסום הדו"ח הסופי של ועדת וינוגרד, גוברות הספקולציות במערכת הפוליטית לגבי העתיד הצפוי לקואליציה ולראש הממשלה. עם זאת, אין אף גורם שמוכן להתחייב לגבי הצפוי לקרות. בכירים בעבודה, המקורבים ליושב ראש, אהוד ברק, אמרו אתמול כי "אי אפשר לדעת מה יקרה ולאן הרוח תנשב לאחר פרסום הדו"ח. זו טעות גדולה להפנות את הזרקור כלפי אהוד ברק. מה שיקבע, זה מה שיקרה בקדימה. ברק הוא לא הבעיה, הוא הפיתרון. הוא בא לשקם את הצבא אחרי מה שקרה".

 

מקורביו של יו"ר העבודה ציינו כי לפי שעה, ברק לא קיבל החלטה כיצד לפעול לאחר פרסום הדו"ח, אולם נטיית ליבו היא להישאר בממשלה. לדברי הגורמים, "אין כרגע שום סיבה עניינית או מוסרית לצאת מן הממשלה. היחיד שיש לו רצון אמיתי לפרק את הממשלה הוא בנימין נתניהו".  

 

מוקד נוסף שאליו יופנו הזרקורים בימים הקרובים הוא סיעת ישראל ביתנו. יו"ר המפלגה, השר אביגדור ליברמן, צפוי להיפגש עם ראש הממשלה בימים הקרובים, ולבקש ממנו הבהרות בנוגע להתקדמות במשא ומתן עם הפלסטינים בנושאי הליבה. ביום שלישי תתכנס מזכירות המפלגה, כדי לדון בעמדת המפלגה בנוגע להתפתחויות בתחום המדיני. גורמים בכירים בליכוד העריכו בימים האחרונים כי "ליברמן צפוי לצאת בקרוב מהממשלה".

 

בליכוד מדברים לאחרונה על התקדמות במשא ומתן בין בנימין נתניהו ובין ליברמן באשר לאפשרות חיבורן של שתי המפלגות. בליכוד אומרים כי ליברמן מעוניין לשריין עבור אנשיו שליש מהסיעה משותפת, כדי לשמור לעצמו את האפשרות לפרוש בכל עת בעתיד, ולהקים סיעה עצמאית.


פורסם לראשונה 12/01/2008 19:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נאום התוכחה של השר מופז
ממשלה אחת מפולגת
צילום: פלאש 90
מומלצים