שתף קטע נבחר

הרב עמאר: "הלוואי ויעלו מיליוני אתיופים לארץ"

הרב הראשי, שקבע בעבר כי אין להטיל ספק ביהדות הפלאשמורה, מותח ביקורת על שרים "שמתייחסים לעליית בני העדה כאל קללה". ראשי משרד הקליטה הציגו תוכנית חדשה בה יוקצו מיליארד שקל לקליטת האתיופים

"אחד הדברים שכואבים לי ביותר הן התבטאויות של שרים מכובדים שמתבטאים בצורה לא אחראית בעניין עליית יהדות אתיופיה. מהדברים שלהם ניתן להבין כאילו אם יבואו מיליונים מאתיופיה לארץ זאת קללה. הלוואי ויבואו מיליונים", את הדברים הללו אמר היום (ד') הרב הראשי לישראל, הרב שלמה עמאר במפגש שנערך ברבנות הראשית בין הרב הראשי לקייסים ומנהיגים רוחניים מקרב העדה האתיופית. באותו הקשר אמר הרב עמאר כי אף פנה בעניין במכתב לראש הממשלה, אהוד אולמרט.


מפגש הקייסים והרב הראשי (צילום: יצחק אלהרר)

 

הרב עמאר יצא לפני מספר שנים על מנת לבחון את סוגיית יהודתם של אנשי הפלאשמורה, הנמצאים במחנה המעבר בגונדר ומצפים לעלות לישראל. לפי פסיקתו, שזכתה אף להסכמה מהרב עובדיה יוסף,

קבע הרב עמאר כי אין להטיל ספק ביהדותם של אנשי הפלאשמורה וכי יש להתיר את עלייתם לארץ מתוקף חוק השבות. לאלו המטילים ספק ביהדותם, אמר הרב כי "אלו הגזמות. אלו דברים הנאמרים במכוון כדי לצחוק על העלייה הזו. אני קורא מכאן לשחרר ולהרבות בעלייתם של היהודים הללו, כמובן לאחר בדיקה, ולהביא לכאן את כל יהודי שרוצה לעלות, בין אם הוא מרומניה ובין אם הוא מאתיופיה. אנחנו חייבים להעלות את היהודים לארץ ישראל". יש לציין, כי גם בקרב בני העדה ישנה מחלוקת לגבי העלאתם של הפלאשמורה לארץ, בעיקר מצד קהילת "ביתא ישראל", הקהילה היהודית הוותיקה והמוכרת באתיופיה.

 

מה עושים עם השחיטה?

את הכינוס ברבנות יזם המשרד לקליטה ועלייה על רקע תוכנית הממשלה לסיוע העדה האתיופית אשר עומדת להיות מאושרת על ידי הממשלה לקראת סוף החודש. בכינוס, בישר מנכ"ל המשרד, ארז חלפון, כי במסגרת התוכנית יוקצו כמיליארד שקל, אשר ינתנו לאורך חמש שנים להגשמתה. בכינוס הועלו מספר בעיות אשר התעוררו בקשר בין הקייסים לממסד הרבני ובין השאר, נושא השחיטה.

 

בקרב העדה האתיופית נהוג לקיים באירועים מרכזיים שחיטה, בדרך כלל על ידי הקייס של הקהילה. אולם, בשל פערים קיימים נשמעו טענות מצד גורמים במשרד החקלאות כי פעמים רבות השחיטה נעשית באופן פיראטי ולא מפוקח וכן התעוררה בעיה של חוסר ההתאמה בדיני השחיטה הנהוגים בעדה האתיופית לבין אלו הנהוגים בישראל על פי קביעת הרבנות הראשית. עניין זה יצר בעיה גם בקרב בני העדה עצמם, אשר חלק קיבלו את השחיטה שהייתה נהוגה ככשרה, וחלק לא הסכימו לקבלה ולאכול את הבשר. על מנת לפתור את המשבר שנוצר סביב הסוגייה, ביוזמה משותפת של משרד הקליטה, הרבנות הראשית והרשות לשירותי דת הוחלט על הקמת קורס ייחודי לבני העדה בנושא השחיטה, על מנת לאחד את ההנהגות בנושא.

 

עוד נאמר לקייסים בכינוס כי הרבנות הראשית תפעל להכשרת רבנים רושמי נישואין בקרב הקהילות האתיופיות בישראל וכן להכשרת רבנים נוספים מקרב בני העדה שיוכלו בעתיד להנהיג את הקהילות השונות בעתיד. "בכל הגלויות, קל וחומר בגלות אתיופיה, יש קשיי קליטה. היום, בעזרת ה', אנחנו נמצאים יחד ודנים על הבעיות וזה מצויין", אמר הרב עמאר לנוכחים. "המטרה בקורס השחיטה, פתרון שכולם הסכימו עליו, היא בין השאר לקרב את כל העדה כדי לעשות אותה חלק בלתי נפרד מעם ישראל. המטרה שלנו היא לא להפריד חס וחלילה, אלא באנו לחזק ולהתחזק". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרב עמאר. זו לא קללה
צילום: יצחק אלהרר
צילום: רפי בן חקון
המנכ"ל ארז חלפון. תוכנית חדשה
צילום: רפי בן חקון
מומלצים