שתף קטע נבחר

מחאה נגד האפיפיור שהצדיק את עינוי גליליאו

האפיפיור בנדיקטוס ה-16 הצדיק את ההתעללות של הכנסייה בגלילאו – והפרופסורים מנעו ביקור שלו באוניברסיטת יוקרה ברומא

האפיפיור בנדיקטוס ה-16 נאלץ לבטל ביקור באוניברסיטה יוקרתית ברומא, מכיוון שהמרצים והסטודנטים מחו כנגד דעותיו בנוגע לגלילאו, ואשר מנוגדות לדעותיו של קודמו יוחנן פאולוס השני. האפיפיור היה אמור להרצות באוניברסיטת לה ספיאנצה ביום חמישי הקרוב. סוכנות הידיעות הקתולית מסרה כי האפיפיור התחייב למסור את נאומו מראש, אך הדבר לא

צילום: איי פי
אפיפיור בנדיקטוס ה - 16 ותיקן (צילום: איי פי)

סיפק את המרצים והסטודנטים.

 

אוניברסיטת לה ספיאנצה, הטוענת לכתר האוניברסיטה הגדולה באירופה, נוסדה ב-1303 בידי האפיפיור בוניפציוס השביעי והפכה לעצמאית ב-1870. אנדרה פאבורה, פרופסור לפיסיקה ואחד ממארגני מכתב המחאה של הפרופסורים, אמר לעיתון האיטלקי אל ג'ורנאלה כי הוא ועמיתיו חשים פגועים מהעוינות שמגלה האפיפיור כנגד המדע, ולפיכך אין לכבדו בהזמנה להרצות באירוע חשוב של האוניברסיטה.

 

עוד ב"הידען": האם יש לקיים דו שיח בין המדע לדת?

 

67 מבכירי המרצים באוניברסיטה אמרו כי על האפיפיור לבקש סליחה על המשפט שבו הורשע האסטרונום גלילאו בכפירה בשנת 1633. הוותיקן התעקש וטען כי הוא אינו פועל כנגד המדע, אך לאור המחאות הוחלט בלשכתו של האפיפיור שייטב אם הוא לא יגיע להרצאה. כזכור, גלילאו טען כי כדור הארץ מסתובב סביב השמש. הוותיקן מסר כי האפיפיור ישלח את הנאום ללה ספיאנצה, במקום לשאת אותו בעצמו.

 

האפיפיור היה האחראי לדוקטרינה הקתולית ב-1990, כאשר בתפקידו כקרדינל אמר את דעתו על משפטו של גלילאו. בנאומו הוא ציטט את הפילוסוף האוסטרי פול פיירבנד, לפיו "הפעולות של הכנסיה נגד גלילאו היו רציונליות ומוצדקות".

 

עוד ב"הידען": האפיפיור חזר בו מדברי קודמו - טוען כי לא ניתן להוכיח את תורת האבולוציה

 

"האירוע לא-הולם"

האינקוויזיטורים שעינו את גלילאו טענו כי כדור הארץ ניצב במקומו. גלילאו, קתולי אדוק, חויב לחזור בו בפומבי מטענותיו. לפני 15 שנים שינה האפיפיור יוחנן פאולוס השני את ההחלטה וקבע כי כדור הארץ אינו קבוע במקומו. יוחנן פאולוס למעשה
זיכה את גלילאו, ואולם האפיפיור הנוכחי כאמור, התבטא כי פעילות הכנסיה בעניינו של גלילאו היתה מוצדקת בהתאם לידע של אותה תקופה.

 

המרצים בלה ספיאנצה חתמו על מכתב ובו כתבו כי דעותיו של האפיפיור על גליאו פוגעות בהם ומשפילות אותם ולפיכך לא מתאים שהוא יפתח את השנה האקדמית באוניברסיטה. במכתב לרקטור האוניברסיטה רנאטו גואריני, כותבים הפרופסורים כי בשם הטבע החילוני של המדע הם מקווים ש"האירוע הלא-הולם יבוטל".

 

עוד ב"הידען": פרופ' יובל נאמן - לקראת קץ העידן המדעי השני

 

גם הסטודנטים באוניברסיטה ארגנו ארבעה ימי מחאה השבוע ובאחת הכרזות שהפיצו הם כתבו: "ידע אינו זקוק לא לאבות ולא לכמרים". תחנת הרדיו של הוותיקן אמרה כי המחאה בלה ספיאנצה היא בחזקת צנזורה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ואף על פי כן? בנדיקטוס ה-16
ואף על פי כן? בנדיקטוס ה-16
צילום: רויטרס
"הידען"
"הידען"
מומלצים