שתף קטע נבחר

הונג קונג: קניות או לא להיות

בהונג קונג יש חנויות, קניונים ושווקים לכל כיס וטעם, ונדמה שכולם שם מסתובבים עמוסי שקיות ומחוייכים. איוי לרר שבה מביקור במקום שבו לעיתים לא עומדים בתשלום שכר הדירה, אבל עומדים בתור ללואי ויטון, עם המדריך השלם לשופוהוליק

הראשונים שלכדו את מבטי כשהגעתי להונג קונג היו הבניינים. קודם כל, בנייני המגורים המתנשאים לגובה עשרות קומות, חד-גוניים ואחידים עד להפחיד. ואחר כך, בנייני העסקים, גבוהים עוד יותר, נוצצים ומעוצבים. כאן הגודל בהחלט קובע. אל מול ה-IFC, המגדל הגבוה ביותר בהונג קונג והשישי בגובהו בעולם כולו, כבר הולך ונבנה המגדל שיתפוס את מקומו ויגזול ממנו את התואר. 

 

הבנייה לגובה היא מאפיין בלתי נפרד מהונג קונג. אמנם הטריטוריה שלה כוללת יותר מ-260 איים, אולם רובם הרריים ואינם מיושבים. המחסור בקרקע מביא לשני הפתרונות הניכרים היטב במדינה: בנייה לגובה וייבוש ים. אך כפי שגיליתי עד מהרה, מצוקת הדיור משפיעה לא רק על הארכיטקטורה של הונג קונג, אלא גם על אופיים של תושביה.


מצוקת הדיור משפיעה הרבה מעבר (צילומים: איוי לרר)

 

שכר הדירה הממוצע לדירה בהונג קונג עומד על כ-8,500 דולר לחודש - כאשר ההכנסה הממוצעת דומה לזו שבישראל. זה לא סתם נתון סטטיסטי. התוצאה היא שהרבה אנשים חיים בדירות קטנות מאוד, צפופות מאוד - ובלי סיכוי ממשי לקנות דירה יום אחד. ג'יני, תושבת העיר שמדריכה אותנו באתריה, מספרת לנו שמשפחות רבות אף נאלצות לחלוק את דירתן עם משפחות נוספות על מנת לעמוד בתשלומי שכר הדירה הגבוהים.

 

כשבפנים צפוף - יוצאים החוצה. וזאת אחת הסיבות לכך שנדמה שההונג קונגים מבלים זמן רב במיוחד מחוץ לבית. מפגש חברתי, מספרת ג'יני, כמעט לעולם לא יתקיים בבית פרטי - אלא בבית קפה, במסעדה או בקניון. את מה שקורה כשכמה מיליון איש מעדיפים לא לשבת בבית מרגישים היטב כמעט בכל רחוב הונג קונגי. 


ההונג קונגים יוצאים אל הרחובות 

 

השקט שלפני הסערה

בשעה שמונה בבוקר הרחובות של הונג קונג שקטים, נקיים וריקים מאדם. ההונג קונגים לא אוהבים לקום מוקדם, ויעברו שעתיים נוספות עד שהאנשים יחלו לצאת מהבתים והחנויות ייפתחו. וגם אז לא תפגשו כאן גדודי אנשים מעונבים שועטים בדרכם ליום עבודה נוסף. סוג מסוים של נינוחות שורה על העיר - מתלמיד ועד מנקה רחובות.

 

לקראת שעות אחר הצהריים מתחלפת הנינוחות הזאת בקדחתנות, וזה הולך וניכר יותר ככל שהערב מתקדם ואורות העיר הצבעוניים נדלקים. הרחובות מתמלאים, סועדים ממלאים את המסעדות העממיות וצובאים על דוכני האוכל ונדמה כי עיר שלמה יוצאת מהבית במטרה לבלות את השעות הבאות בשוטטות ובקניות. 


עם צפיפות כזו, פלא שהם לא נשארים בבית? בתי מגורים בהונג קונג

 

אני תועה ברחובות הגועשים ותוהה. שופינג המוני הוא כנראה התיאור הטוב ביותר של מה שמתרחש אל מול עיניי: עשרות אנשים נכנסים ויוצאים בו זמנית מכל חנות ברחוב. הקניונים עמוסים בקונים. מחוץ לכמה מהחנויות היוקרתיות יותר יש תור מסודר של אנשים, ממתינים להיכנס אל החנות ששומר בכניסתה מונע עומס קונים. בכל מקום נראות שקיות המעידות על הרכישה הטרייה של האוחזים בהן. 

 

אני נתקפת סחרחורת. יש לציין כי מעולם לא אהבתי שופינג. אבל האנשים כאן מחייכים כולם, מרוצים, ואני מרגישה שאולי טעות היתה בידי כל השנים האלה. אני משתלבת בהמונים, הסוחפים אותי אל תוך הקניון הגדול, ואז אל אחת החנויות. אני מרפרפת בידי על הבגדים התלויים על הקולבים. בחנות הבאה אני אפילו בודקת מחירים. ימים בודדים בעיר, ואני נשברת. אני יוצאת מחנות אחת כשבידי שקית ובה המון בגדים. הונג קונג ניצחה אותי, אני מודה, אבל מעודדת את עצמי: "תחשבי איזה כיף יהיה כשישאלו אותך בארץ 'מאיפה החצאית, מכיכר המדינה?' ותוכלי לחייך חיוך קטן ולענות: 'לא, מהונג קונג'".  


אולי כולם צודקים ואני טועה?

 

שבע המלצות לקניות בהונג קונג

 

הגרנד קניון: Harbour City

Harbour City הוא היהלום בכתר הקניות של הונג קונג. ולא סתם. זהו קניון ענק ובו לא פחות מ-700 חנויות שונות, מסעדות, קולנוע ואפילו בית מלון. המתחם האינסופי של שיש וחלונות ראווה נמצא באיזור Tsim Sha Tsui שבדרום האי קאולון (Kowloon). כאן תמצאו סניפים של הכל מהכל: מחנויות הדגל של לואי ויטון, גוטייה ופראדה ועד זארה ומנגו. אל תיכנסו למבוך הזה מבלי להצטייד במפה באחת מנקודות המודיעין שפזורות בו.


היהלום שבכתר מתקשט לחג המולד. Harbour City 

 

היעיל: Times Square

הטיימס סקוור הוא אחד מהקניונים הפופולריים בהונג קונג. הוא נישא לגובה עשרות קומות בלבו של איזור קוזוויי ביי הפופולרי ומציע לחובבי השופינג 16 קומות של חנויות ומסעדות תחת קורת גג אחת. יש כאן לא פחות מ-230 חנויות, ותוכלו לשוב ולמצוא שמות מוכרים וסניפים של רשתות אופנה בינלאומיות כמו מורגן, נייקי ומרקס אנד ספנסר.

 

התיירותי: Stanley Market

בדרום האי הונג קונג נמצאת העיירה סטנלי. האטרקציה הגדולה שלה, מלבד חוף הים היפה Chek Chue Wan, היא סטנלי מרקט. זה שוק של חנויות ודוכנים שלא מתבייש בהיותו תיירותי ואכן מציע חוויית קניות קצת שונה מהרגיל בהונג קונג – תיקים צבעוניים, פסלונים בודהיסטיים, אביזרי קליגרפיה ושאר מזכרות חינניות. המחירים זולים, גם אם לא רצוי לחפש מציאות אמיתיות.

 

לא בושה להיות תייר בסטנלי מרקט

 

ההמוני: Causway Bay

זהו רובע שלם שכל אחד מרחובותיו הוא שרשרת אינסופית של חנויות. חלקים ממנו סגורים לקהל הרחב ומהווים יעד אטרקטיבי במיוחד לתושבים ולתיירים הבאים להסתובב, להסתכל ולפעמים גם לקנות. כאן לא תמצאו לרוב שמות גדולים ויוקרתיים - אלא תיאלצו להיסחף עם הקהל אל ומחוץ לחנויות ומסעדות עממיות. ההמונים המשוטטים בעליזות מחזיקים את החנויות כאן פתוחות עד השעה 23:00 ויותר.

 

העממי: שוק הנשים (Ladies Market)

ברובע מונג קוק (Mong Kok) שבחצי-האי קאולון (Kowloon) נמצא רחוב Tung Choi, המוכר יותר בכינוי "שוק הנשים". שוק הנשים הוא הדבר המנוגד ביותר לקניונים המעוצבים של הונג קונג. כאן דוחפים, נדחקים ומתמקחים עם בעלי הדוכנים. ומה יש לקנות? בגדים זולים, צעצועים לילדים, חיקויי תיקים, שעונים, תיקים ושאר פיצ'פקעס, שמחירם הנמוך בהחלט תואם את האיכות שלהם. אז למה כן? בשביל החוויה והאותנטיות. תיירים מעטים בלבד מסתובבים כאן, ולכן לא תמצאו כאן מזכרות כמו בסטנלי מרקט. על התיק והארנק שלכם, אגב, כדאי לשים כאן עין ויד.


שימו עין על התיק והארנק. Ladies Market 

 

היצירתי: La Foret

מה שנראה כמו כניסה לעוד מרכז קניות באיזור קוזוויי ביי הוא בעצם כניסה לעולם העיצוב ההונג קונגי העכשווי. עשרות חנויות, שגודל רובן לא עולה על כמה מטרים רבועים, מציעות את מיטב התוצרת של מעצבים אלמונים אך מוכשרים. כאן תוכלו למצוא בעיקר בגדי נשים, אבל גם נעליים, תיקים ותכשיטים, הכל מקורי ומיוחד, ולאו דווקא יקר. כתובת: 24 East Point Road באיזור Causeway Bay.

 

הידידותי: SOGO

למרות גודלו - 11 קומות של חנויות ומסעדות - מצליח ה-SOGO להיות קניון ידידותי למשתמש. יש שני סניפים בהונג קונג - אחד מהם באיזור קוזוויי ביי והשני בדרום קאולון, ליד שדירת הכוכבים.

 

הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של הונג קונג וחברת אל על

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מוותרים על מותגים. בתור ללואי ויטון
צילום: איוי לרר
ממש לא שוק מעצבים. שוק הנשים
צילום: איוי לרר
מומלצים