הוליווד: הבמאים הגיעו להסכם עם האולפנים
מנהלי האולפנים קראו לאיגוד התסריטאים להגיע עימם להסכם על בסיס דומה, ולסיים את השביתה בת החודשיים
האם סופה של שביתת התסריטאים האמריקנים באופק? אתמול (ה') נחתם הסכם בין איגוד הבמאים לבין האולפנים, מה שעשוי להפעיל לחץ על התסריטאים השובתים מזה חודשיים להגיע לפשרה.
"ניתן לתאר את ההסכם הזה כמשמעותי ופורץ דרך", אמר אתמול גיל גייטס, יושב ראש איגוד הבמאים האמריקני. אחד הסעיפים המשמעותיים ביותר בהסכם הוא זה הקובע את אופן התגמול על תוכניות שמשודרות באינטרנט, נושא שמהווה את אחת המחלוקות המרכזיות בין התסריטאים לבין האולפנים.
תוקפו של ההסכם הוא שלוש שנים, והוא זכה לתמיכתם של מנהלים בכירים רבים מהאולפנים המובילים, ביניהם "פראמונט", "דיסני" ו"האחים וורנר". בהצהרה משותפת הביעו מנהלי שמונה אולפנים בהוליווד את תקוותם כי ההסכם הוא אות לסופו של "עידן קשה במיוחד עבור תעשיית הסרטים".
מנהלי האולפנים קראו לאיגוד התסריטאים להגיע לשיחות בלתי רשמיות עם ראשי תעשיית הסרטים, כמו אלו שהתקיימו עם הבמאים בטרם החתימה על ההסכם. לדבריהם, ההסכם החדש קובע תקדים שיאפשר ליוצרים "לקחת חלק מן הרווחים המתקבלים מכל ענף חדש של מדיה".
ראשי איגוד התסריטאים הודיעו כי יבחנו את תנאי ההסכם עליו חתמו ראשי איגוד הבמאים, ושבו וקראו לאולפנים לחדש את המשא ומתן עמם. לטענתם, הם נמצאים ב"מצב רוח למשא ומתן", לאחר שחתמו על הסכמים מבודדים עם חברות קטנות יותר, כגון "United Artists".
כעת מקווים בהוליווד כי האולפנים ואיגוד התסריטאים יצליחו להגיע לפשרה בעתיד הקרוב, ובכך יאפשרו את קיומו של טקס האוסקר, שמתוכנן ל-24 בפברואר, במתכונתו הרגילה והחגיגית.
התסריטאים מפגינים. נמצאים ב"מצב רוח למשא ומתן"
צילום: איי פי
מומלצים