שתף קטע נבחר

סקירה: PowerShot G9, מצלמה לחובבים מתקדמים

G9, כמו קודמותיה בסדרה, היא מצלמה סופר-מתוחכמת עם אינספור תכונות ושליטה ידנית מושלמת. החיסרון העיקרי שלה הוא המחיר הקצת גבוה, אבל זה לא מה שיעצור חובב צילום אמיתי

סדרה G היא היחידה במשפחת PowerShot של Canon שמעודכנת בדגם אחד בלבד בשנה - כל שנה, בדרך-כלל באוגוסט או בספטמבר, מאז שנת 2000. המצלמות הללו הן תמיד המילה האחרונה, תמיד עם שילוב התכונות הכי עדכני - ותמיד במחיר שרק אנשים שבאמת אוהבים צילום יסכימו לשלם.

 

PowerShot G9, כקודמותיה, היא מצלמה מגושמת במקצת ומעט כבדה (320 גרם). גוף המתכת השחור שלה, בעל עיצוב הרטרו, נטול ידית אחיזה (Grip) אבל מוקפד מאד בהנדסת האנוש שלו.

 

היא דומה לקודמתה, G7, להוציא כמה שדרוגים: הרזולוציה טיפסה מ-10 ל-12 מגה-פיקסל; צג ה-LCD גדל מ-2.5 ל-3 אינטש; זמן הסוללה קצת יותר ארוך (היה יכול להיות ארוך יותר, אבל הצג צורך הרבה חשמל). חזרה התמיכה בפורמט RAW (נתייחס אליה שוב בהמשך).

 

הזום האופטי נשאר x6, אך ישנו המתאם לעדשות חיצוניות, וגם מתאם לפלאש ("נעל"), עינית אופטית ניתנת לכוונון, הברגת מתכת לחצובה, מייצב תמונה אופטי, מנגנון זיהוי פנים, צילום וידאו ברזולוציה של עד 1024x768, ועוד ועוד ועוד.

 

הכוח שבממשק

שינויים פחות בולטים אפשר למצוא בממשק הכפתורים. ראשית, ישנה חוגת המצבים הגדולה, שכוללת 10 מצבים - אוטומטי, שלושה ידניים, וידאו, Scene, שני מצבים מותאמים אישית (ניתן לשמור הגדרות) ומצב Stitch Assist (נחזור אליו בהמשך). חוגה נוספת, מאפשרת לבחור בערך ISO שבין 80 ל-1600 או באחד משני מצבים אוטומטיים (רגיל ו-HI).

 

בגב המצלמה ישנה גם חוגת-ניווט מהסוג שראינו בדגם SX100IS (מאפשרת לנוע בתוך תפריטים ובין תמונות במצב ה-Playback), בתוספת של כפתור רב-כיווני שמספק גישה לתכונות הפלאש, המאקרו, צילום-רצף, טיימר ופוקוס ידני. לנו הוא הרגיש קטן מדי ולא כל-כך נוח, אבל מתרגלים. להוציא העניין הזה, הממשק של G9 בסך-הכל נוח מאד, ומאפשר להגיע לרוב התכונות של המצלמה בלחיצה או שתיים.

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3485632,00.html

 

לרוב הכפתורים יש שני שימושים או יותר. כפתור ה-Sharing, למשל, המאפשר להעביר תמונות למדפסת דרך חיבור Pictbridge, משמש למספר פעולות נוספות, כמו העברת התמונות למחשב, בחירה בתמונה כ-Wallpaper לשולחן העבודה שלכם, או גישה לתכונת ה-My Category שמאפשרת למיין את התמונות שצילמתם לפי נושאים.

 

כפתור הכוכבית, בחלק הימני העליון של גב המצלמה, מאפשר לעבור בין תוכניות צילום במצב Program אך גם משמש לגישה מהירה לתכונת הקלטת האודיו (אפשר לבחור באיכות הדגימה, בטווח של 11-44.1 קילוהרץ, כלומר עד איכות CD). כפתור פיצוי-החשיפה משמש גם לדילוג מהיר בין תמונות במצב ה-Playback.

 

במצב ה-Stitch Assist, תאפשר לכם חוגת הניווט לבחור בין מספר אפשרויות לצילום מקבץ של 2 או 4 תמונות, לקבלת צילום פנורמי אופקי או אנכי, או מטריצת ענק של 48 מגה-פיקסל שתוכלו להפוך לפוסטר בלי לאבד גרם איכות. תכונת ה-Bracketing, תאפשר לכם לצלם 3 תמונות עם חשיפה או פוקוס משתנים, כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר. תכונת ה-Focus Check תאפשר לכם, בין השאר, לבחון הגדלה של פנים שזוהו באמצעות מנגנון ה-FD, כדי לראות שהוא עשה את העבודה כראוי (מה שקורה כמעט תמיד, אגב).

 

תצוגת ה-Playback מאד מפורטת, כולל היסטוגרמה, נתונים על נפח הקובץ, ISO, מהירות תריס, חשיפה, מפתח עדשה ועוד. וכמובן, עם כל התכונות המוכרות - תצוגת יומן, Thumbnails, Slide show וכו'.

 

בקיצור: המצלמה הזו תעניק לכם הרבה שעות של משחק, לימוד והתעמקות בתפריטים ובתיעוד. קצת מאתגרת, אבל מרגע שמשתלטים עליה מדובר בתענוג אמיתי; שליטה ברמה של SLR, על תכונות שאת חלקן אפשר למצוא רק בדגמים קומפקטיים - ועוד הרבה תכונות שלא תמצאו לא באלו ולא באלו.

 

ביצועים ואיכויות

G9 מתגלה רוב הזמן כמצלמה זריזה ומדוייקת, שמצלמת תמונות איכותיות. היא נדלקת ומוכנה לצילום בתוך כשנייה אחת, ומצלמת תמונות במרווחים של כ-1.3 שניות (Shot-to-shot). בצילום-רצף היא מגיעה ל-1.6fps (כל הנתונים עם תצוגת Preview מכובה וללא פלאש). עם פוקוס אוטומטי בין כל שתי תמונות, היא שומרת על קצב גבוה של תמונה אחת לשנייה.

 

מנגנון הפוקוס שלה יעיל ומהיר, והפתיע אותנו במיוחד לטובה בצילומי פנים ובתאורה נמוכה. השליטה בזום נוחה מאד, והתנועה שלו חלקה ומהירה. בקצוות הזום ראינו אמנם עיוותים גיאומטריים קלים, אבל בגבולות הסביר.

 

כמו רוב הדיגיטליות גם G9 מגיעה לתוצאות האיכותיות ביותר בתנאי תאורה טובים, ובצילומי פנים עם פלאש בטווחים אופיינים של 2-4 מטרים. אבל גם במצבים של תאורה טבעית חלשה היכולות שלה נעות בין טובות למצויינות. התרשמנו במיוחד מהיכולת שלה בצילומי לילה, שהיו חדים יחסית גם כשלא השתמשנו בחצובה. בכמה מקרים קיבלנו תוצאות פשוט מעולות בצילומי פנים ללא פלאש. בצילומי מאקרו לא יכולנו להבחין ביתרון משמעותי על דגמים קומפקטיים אחרים של Canon, אבל גם כך התמונות היו מצויינות.

 

יש גם חסרונות

אל תבנו על ערכי ה-ISO הגבוהים, בכל אופן. כמקובל ברוב הדיגיטליות, ערכים של ISO 800 או יותר (ולפעמים גם 400) אומרים מינון גבוה של רעשים, או - כמו במקרה הזה - עיבוד יתר כתוצאה מהסרת הרעשים (Noise Reduction). מצד שני, תמיד תוכלו לצלם לפורמט RAW ולקבל את התמונות שלכם במצב "נא". תוכנת ZoomBrowser המצורפת, תאפשר לכם לשלוט לאחר מעשה בחשיפה, בצבעים, ובהסרת הרעשים.

 

החסרונות העיקריים בדגם הזה, מבחינתנו, הם הסוללה והזום. G9 משתמשת באותה סוללת ליתיום-יון כמו G7, שבמבחנים שלנו הצלחנו לסחוט ממנה כ-270 תמונות. זה לא הרבה, במיוחד למצלמה שמשתמשת בסוללה שאי אפשר לקנות בקיוסק הקרוב (אבל קרט מציעה סוללה חליפית ב-250 ש"ח). מצד שני, אם תכבו את הצג ותשתמשו בעינית אתם יכולים לצפות לזמן סוללה ארוך פי שניים לפחות.

 

מהזום האופטי היינו רוצים כמובן יותר, בלי להוסיף עדשה חיצונית. Canon כבר הוכיחה ב-SX100IS שהיא יודעת לעשות את זה בלי להגדיל את גוף המצלמה.

 

האם היא בשבילכם?

PowerShot G9 היא לא מצלמה לחסכנים. זוהי מצלמה לאנשים שאוהבים לצלם, ומוכנים לשלם פי שניים תמורת איכויות שרוב האנשים לא יבחינו בהן ותכונות שרוב האנשים לא ישתמשו בהן.

 

חלק מהמצלמות מסדרות S ו-A של Canon, ומצלמות רבות אחרות שאפשר למצוא בשוק, מציעות את רוב התכונות של הדגם הזה ואיכויות תמונה קרובות בסך-הכל, במחיר נמוך משמעותית. חלקן מציעות זום אופטי גדול יותר, או מסך נשלף, כמו שהיה בסדרת G עד לדגם G7.

 

G9 מציעה יתרון אמיתי רק למי שמוכן ללמוד את התכונות והממשק שלה לפרטי פרטים, ועוד ליהנות מזה. המחיר שלה קרוב מדי למצלמת SLR, שהיא בחירה טובה יותר אם איכות התמונות וביצועי המצלמה נמצאים אצלכם במקום הראשון. מצד שני, את G9 תוכלו להכניס לכיס הז'קט שלכם.

 

 

הציון:

 

יבואן/משווק: קרט

מחיר מומלץ: 3200 ש"ח כולל מע"מ ואחריות ל-3 שנים

מחיר שוק: החל מ-2400 ש"ח. להשוואת מחירים

 

בעד: גוף מתכת חזק, ביצועים ואיכויות טובים עד טובים מאד, שליטה ידנית מלאה, מתאמים לעדשות ולפלאש, צילום מאקרו מ-1 ס"מ, צג 3 אינטש, צילום לפורמט RAW, ייצוב תמונה אופטי ומערכת זיהוי פנים.

נגד: זמן סוללה קצר יחסית, לא פשוטה לתפעול, יותר מדי עיניים-אדומות, יקרה.

השורה התחתונה: לחובבי צילום מתוחכמים שיכולים לשלם.

 


Canon PowerShot G9 - מפרט טכני

Canon PowerShot G9 - מפרט טכני
מידות / משקל 106.4x71.9x42.5 מ"מ / 320 גרם
תכונות עיקריות CCD 1/1.7", רזולוציה 12.1 מגה-פיקסל, מפתח עדשה f2.8-f4.8 (מקבי ל-35-120 במונחי 35 מ"מ), מהירות תריס 1/2500-15 שניות, זום אופטי 6x, מאקרו החל מ-1 ס"מ, ISO 80-800, 25 מצבי צילום מהם 6 ידניים
תכונות נוספות 9 מצבי איזון לבן (כולל שניים מותאמים אישית), צילומי רצף (בקצב של עד 1.6fps), DPOF, PictBridge, מתאם לעדשות, מתאם לפלאש, טיימר מותאם אישית
תצוגה LCD 3" ברזולוציה 230K פיקסלים, עינית אופטית רגילה (כיסוי 80%)
אחסון SD
סטילס 6 רזולוציות מ-VGA ועד 12 מגה-פיקסל, כולל מצב הדפסה (3:2) ומצב רחב (16:9)
וידאו 160x120 עד 1024x768 פיקסלים ב-15/30fps
אספקת חשמל סוללת ליתיום-יון נטענת
ממשקים A/V, USB

*למפרט מלא באתר היצרן

 

מצלמות נוספות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחובבי צילום מתוחכמים שיכולים לשלם
מומלצים