בשבוע הבא - החשמל יתייקר ב-3.25%
מדובר בעליית המחירים השלישית בארבעת החודשים האחרונים. הנימוק הפעם: עלייה חדה במחירי הדלקים
עוד עליית מחירים בפתח, והפעם תורו של החשמל להתייקר. הרשות לשירותים ציבוריים – חשמל ביצעה היום (יום א') עדכון של תעריפי החשמל, במסגרתו התעריף לצרכן הביתי יתייקר ביום ראשון הבא, ה-27 בינואר, בשיעור של 3.25% ויעמוד על 47.40 אג' לקווט"ש לעומת 45.91 אג' כיום. התעריף הכללי לסקטור המסחרי/ציבורי יעלה ב-3.10% ויעמוד על 53.47 אג' לעומת 51.86 אג' לקווט"ש כיום.
מדובר בעליית המחירים השלישית בארבעת החודשים האחרונים, לאחר שבנובמבר עלה מחיר החשמל ב-4.25%, וחודשיים לפני כן, בספטמבר, התייקרו מחירי
החשמל בשיעור של 8.4%. בסך הכל מדובר בהתייקרות כוללת בשיעור של כ-16% בתקופה זו.
מהרשות לשירותים ציבוריים – חשמל נמסר, כי העדכון מתבצע בהתאם לנוסחת העדכון השוטף לפיה התעריפים מתעדכנים כאשר יש שינוי של יותר מ-3.5% בסל התשומות (העלות המוכרת) של חברת החשמל או שחלפה חצי שנה ממועד העדכון האחרון. מאחר וממועד העדכון האחרון בנובמבר 2008 חל שינוי של 3.51% מתעדכנים התעריפים.
הסיבה המרכזית לעליית תעריפים בעדכון הנוכחי היא עלייה חדה במחירי הדלקים מאז מועד העדכון האחרון שבוצע בחודש נובמבר. מחירי הדלקים עלו ממועד העדכון האחרון בשיעור ממוצע של 7.17% שתרמו לעליית תעריפים בשיעור של כ-3.93% בעלות המוכרת. מחירי הפחם עלו ב-12.61% ומחירי הסולר עלו ב-2.97%. מנגד, מרכיב הגידור ותשומות הצמודות לסל מטבעות תרמו לירידה של 0.59% ו – 0.2% לעלות המוכרת בהתאמה.
מתחילת שנת 2007 עלו מחירי הדלקים המוכרים לחברת החשמל בשיעור ממוצע של כ- 28%, עלייה זו תרמה לעלייה בתשומות המוכרות לחברת החשמל בשיעור של כ-16%.
עבור חברת החשמל העלייה הנוכחית במחירי החשמל תצמצם את הפסדי החברה בגלל ביקושי השיא בגל הקור האחרון, אז נאלצה חברת החשמל להפעיל את כל כושר הייצור שלה בשימוש של סולר יקר.