שתף קטע נבחר

קנדה: נחרים כנס של האו"ם התוקף את ישראל

האו"ם יכנס בשנה הבאה את "ועידת דרבן" נגד גזענות, אולם קנדה הודיעה כי לא תשתף באירוע על רקע הקו התוקפני שננקט נגד ישראל בוועידה הקודמת. "הוועידה הזו ירדה לגמרי מהפסים", טען שר קנדי, שהסביר כי השתתפותן של מדינות כלוב ואיראן בוועדה המארגנת היוותה שיקול נכבד בהחלטה

ממשלת קנדה הודיעה אמש (רביעי) כי הסירה את תמיכתה מוועידה בינלאומית נגד גזענות שצפויה להיערך בחסות האו"ם בשנה הבאה. זאת, משום שעל פי ההערכות צפוי הכנס לנקוט בקו תוקפני מדי כלפי ישראל.

 

הכנס, "ועידת דרבן השניה", צפוי להיערך בשנה הבאה בדרום אפריקה ולדון בגזענות בכל רחבי העולם. קנדה הביעה בתחילה את תמיכתה בכנס ואישרה את השתתפותה, אולם אתמול החליטה הממשלה בקנדה לחזור בה בנימוק כי על פי ההערכות, הוועידה צפויה להיות אנטי-ישראלית.

 

"הוועידה הזו ירדה לגמרי מהפסים", טען ג'ייסון קני, השר הממונה על הנושא הבין-גזעי בקנדה. לדבריו, מתכונתו הנוכחית של הכנס תשרת את המטרה ההפוכה שלשמה הוא מכונס. "קנדה מעוניינת להילחם בגזענות, לא לתמוך בה", אמר קני. "אנחנו מעוניינים להשתתף בכל ועידה המתנגדת לאנטישמיות ולחוסר סובלנות, אבל לא בכאלה שממש מקדמות אותן", הוסיף.

 

לדבריו, ועידת דרבן הראשונה שנערכה בשנת 2001, הפכה ל"קרקס של חוסר סובלנות" לאחר שמדינות ערביות ומוסלמיות תקפו את ישראל ומדיניותה ללא הרף. נציגי ארצות הברית וישראל אף פרשו בהפגנתיות מהכנס הראשון, אולם נציגי ממשלת קנדה החליטו להישאר באירוע כדי להגן על מדיניותה של ישראל. המחלוקת התעוררה על רקע התעקשותן של מדינות ערב לכנות את השמדת היהודים במלחמת העולם ה-2 "שואת אירופה", וסירובן להוציא מהצהרת הסיכום של הוועידה סעיף בו נקבע כי ישראל היא מדינה גזענית.

 

לקראת הכנס הצפוי מונתה לוב ליושבת ראש האירוע וקובה לסגניתה, צעד שלדברי קני לא הותיר לקנדה ברירה אלא לפרוש מההכנות לכנס הצפוי, מאחר שלדבריו הקו המנחה של האירוע יהיה ברור ותוקפני.

הוא אף ציין את העובדה שאיראן הוזמנה להיות חברה בוועדה המארגנת של הכנס כסיבה נוספת לפרישתה של קנדה. "זאת מדינה שממשלתה הביעה באופן פומבי את רצונה להשמיד את המדינה היהודית היחידה בעולם", אמר.

 

דוברת האו"ם, מארי אוקב, סירבה להתייחס באופן מיוחד לפרישתה של קנדה מהכנס, אולם ציינה כי "הגזענות היא נושא חשוב מכדי שמדינות העולם לא יתעלו על ההבדלים בינהן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
הפגנות נגד ישראל בוועידה הראשונה (ארכיון)
צילום איי פי
מומלצים