שתף קטע נבחר

אולמרט נערך לוינוגרד - אסטרטגים נותנים עצות

יועציו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, כבר שוברים את הראש איך יוצאים מדו"ח ועדת וינוגרד שיפורסם בעוד ימים אחדים. יועצי תקשורת ששוחחו עם ynet תרמו עצות משלהם: לנפח ציפיות מהדו"ח, לדבר על שלום כדי לשמור על ברק והעבודה ולהציג את אולמרט כבן-אנוש, שיכול לטעות

ביום רביעי הקרוב יעמוד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מול אחד האתגרים הקשים בחייו הפוליטיים, אם לא הקשה בהם, עם פרסום דו"ח ועדת וינוגרד, שחקרה את אירועי מלחמת לבנון השנייה. יועציו של אולמרט כבר נערכים למגננה תקשורתית. לקראת פרסום הדו"ח, פנה ynet לכמה יועצי תקשורת ואסטרטגיה, המנדבים עצות להתמודדות עם המשבר שבדרך.

 

היועץ האסטרטגי רוני רימון סבור כי בהנחה שהיעד המרכזי של אולמרט הוא השארתו של אהוד ברק בממשלה, עליו להוסיף ולחדד מסרים ולהעלות את הפרופיל של העתיד המדיני. "ראש הממשלה אולמרט כבר הוכיח

בדו"ח הביניים שיש לו יכולת הישרדות בכנסת, גם אם רוב העם אמר שהוא צריך ללכת ושהוא רוצה בחירות עכשיו. מה שקובע הוא שלמות הקואליציה ולשם אולמרט ויועציו מכוונים בצורה נכונה".

 

לדעת רימון, על אולמרט לדאוג, כפי שעשה בדו"ח הביניים, שלא תהיה קריאת תיגר על מנהיגותו בקדימה, ושמפלגת העבודה תישאר בקואליציה. "הוא נוהג נכון בגישה המשולבת - מצד אחד התגוננות והסברה בנושא 60 השעות האחרונות ללחימה, כדי לומר שהפעולה היתה הכרחית, ומצד שני - העלאת נושא שיחות השלום עם הפלסטינים, כדי לזכות בתמיכת השמאל. בנאומו בכנס הרצליה אמש באו לידי ביטוי שני המישורים הללו, וסביר להניח שבימים הקרובים נשמע עוד הדלפות מגורמים שונים שיתמכו בגירסתו בעניין הפעולה הקרקעית".

 

ד"ר יריב בן-אליעזר, חוקר ויועץ תקשורת מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, סבור כי אולמרט צריך להימנע מלנקוט בגישה מתנצלת. "עליו להגיד: 'רבותי, כל הטעויות תוקנו, המצב שוקם ואנחנו על דרך חדשה'". בן-אליעזר סבור שיועציו של אולמרט צריכים להציגו כבן אנוש. "להציגו כמי שטועה, כמו כל אדם, בהם קודמיו - נתניהו וברק. אם אנשיו ישוו בין אולמרט לבין יריביו ביבי וברק, לאולמרט יהיה יתרון בדעת הקהל, למרות הכל". 

 

"הדו"ח יהיה צונאמי-וינוגרד"

יועץ התקשורת יובל פורת, סבור כי כדי לעבור את מה שהוא מגדיר "צונאמי וינוגרד", על ראש הממשלה לנקוט בגישה הפוכה מהמצופה - ולהעלות ציפיות לדו"ח שמסקנותיו יהיו קשות מאוד. "במקום להנמיך ציפיות, עליו להעלות את הציפיות לדו"ח ביקורתי ונחרץ כלפיו. על אנשיו להדליף את הקטעים הקשים ביותר ולהציג תמונה מאוד חמורה. כשהדו"ח יתפרסם, ואם יהיה פער בין הציפיות לדו"ח, הרי שהבלון יתפוצץ".

 

לדעת פורת, "זו לא תחרות מלכת היופי ולא תחרות פופולריות. זה לא 'השגריר', אלא 'הישרדות'. ראש הממשלה לא צריף לחפש פופולריות ולנסות לשכנע את הציבור שפעל כשורה, משום שזה לא יעד ריאלי בימים שנותרו עד הדו"ח. היעד הריאלי הוא לשרוד פוליטית. לכן צריך למקד את הפעילות והמסרים בתחום הפוליטי, לכוון אותם אל התקשורת, אל הברנז'ה ואל הפוליטיקה, לכיוון המרכז הפוליטי ושמאלה ממנו".

 

לאחר פרסום הדו"ח, מסביר פורת, על אולמרט להופיע באופן ישיר ומנהיגותי במרכז הבמה, לדבר בתקיפות ולהסביר בצורה ברורה "היו מחדלים שעל חלקם אחראים קודמיי, היו טעויות, ואני היחיד שלוקח אחריות עליהם". עוד הוא ממליץ לאולמרט לומר מפורשות שהוא מתכוון להמשיך, "כי אחריותו של ראש הממשלה היא לא לברוח, אלא לתקן וגם לנווט את המדינה בתקופה קשה. כן עליו להדגיש את המסר הדמוקרטי - קיבלתי מנדט, יש בחירות במועדן ואז הציבור יוכל להחליט אם פעלתי נכון. המשמעות של בחירות מוקדמות היא אנרכיה, וזה בדיוק מה שאויבנו רוצים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה עושים? אהוד אולמרט
צילום: איי אף פי
נחיצות הפעולה הקרקעית. רוני רימון
צילום: אפי שריר
יתרון לעומת ברק ונתניהו. בן-אליעזר
צילום: אפי שריר
מומלצים