שתף קטע נבחר

לחובבי גינס: עוגת בירה אירית

עוגה ביתית אירית אופיינית, לחה מאוד, שמכינים עם בקבוק שלם של בירת "גינס" כהה. טעמה המריר והעדין של הבירה מזכיר במקצת את טעם הקפה, ולכן השילוב שלה עם שוקולד פשוט מושלם. מגישים את העוגה בליווי קצפת בטעם קרמל או גלידת קרמל

עוגת בירה אירית

המרכיבים (10-12 מנות):

3/4 1 כוס ‭245)‬ גרם) קמח

‭3/4‬ כוס ‭70)‬ גרם) אבקת קקאו איכותי (בחנויות מתמחות)

3/4 1 כפית אבקת אפייה

‭1/2‬ כפית אבקת סודה

‭1/2‬ כפית קינמון

300 גרם חמאה רכה

2 כוסות ‭400)‬ גרם) סוכר חום בהיר

3 ביצים

1/2 1 כפית תמצית וניל טהור

1 בקבוק ‭330)‬ מ"ל) בירה "גינס" (ולא אחרת)

1/4 1 כוסות ‭142)‬ גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

אבקת סוכר, לקישוט

לקצפת בטעם קרמל:

1 כוס ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל

 

הכלים: תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת עם דפנות גבוהות בגובה 8 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
  2. מנפים ביחד לקערה בינונית את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, אבקת הסודה והקינמון.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה, רק עד לקבלת תערובת קרמית.
  4. בהדרגה מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה ואוורירית.
  5. מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל.
  6. יוצקים את הבירה לכד עם משפך ומחכים שהקצף ייעלם. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח (ב-3 פעמים) לסירוגין עם הבירה (ב-2 פעמים) ומערבלים מעט רק עד שהתערובת מתאחדת (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח‭.(‬ מקפלים פנימה את האגוזים במרית. מעבירים לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  7. אופים 70-75 דקות עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת כ-25 דקות, הופכים, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.
  8. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל העוגה.
  9. קצפת בטעם קרמל: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר החום והווניל בהדרגה ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגינס כבר בפנים
צילום: רונן מנגן
מומלצים