שתף קטע נבחר

לא צריך פיתה: שלושה מרקי חומוס

חומוס לא חייבים לנגב תמיד - יש הרבה מתכוני חומוס מצויינים שלא כוללים פיתה. הנה שלושה מרקי חומוס - משביעים, קלים להכנה וממש טעימים

מרק חומוס מהיר

המרכיבים: 

1 כוס חומוס, מושרה במים למשך לילה ומסונן

1 כף שמן זית

3 בצלים קטנים

4 שיני שום 

1/2 כפית פלפל שאטה יבש

חופן עלי כוסברה

2 כפיות מלח

פלפל שחור

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כוס מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את החומוס בסיר קטן ומוסיפים 8 כוסות מים. מביאים לסף רתיחה ומבשלים על אש בינונית במשך כשעה.
  2. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים עד שהשום מתחיל להשחים.
  3. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר עם החומוס, מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומבשלים על להבה בינונית במשך כשעה, עד שהחומוס רך. מוסיפים את המלח ומתקנים תיבול.

 

 

מרק חומוס וכרישה עם פרמזן

מתכון של בני סיידא מתוך הספר 'רק מרק'

 

מרק איטלקי שאכלתי באמלפי שבדרום איטליה במסעדת פועלים קטנה. המרק הוגש על לחם כפרי חם שנאפה במקום, שמן זית משובח וחריף וגבינת פרמזן שכל סועד מוריד ממנה שבבים לתוך המרק החם.

 

המרכיבים (6 מנות):

2 כוסות גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה ומסוננים

60 גרם חמאה

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד

6 שיני שום פרוסות

4-5 כרישות (החלק הלבן בלבד) פרוסות

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

8 כוסות מרק צח חם או מים

מלח ופלפל שחור גרוס

פפריקה חריפה

להגשה:

150 גרם גבינת פרמזן מגוררת

פלפל שחור טחון גס

שמן זית

 

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בסיר כבד את החמאה עם שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום, הכרישה ותפוחי-האדמה ומאדים 10 דקות, בוחשים מדי פעם.
  2. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת המרק הצח ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מביאים לרתיחה, ונפטרים מהקצף המצטבר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים על אש קטנה שעתיים, עד שגרגירי החומוס רכים והמרק סמיך.
  3. מגישים חם בעיטור גבינת פרמזן, פלפל שחור גרוס וכמה טיפות שמן זית, ואיך לא - עם לחם טרי

 

מרק חומוס עם קציצות עוף

מתכון של אריק חכימי

 

המרכיבים 10 מנות): 

לקציצות:

1 בצל גדול קצוץ דק

500 גרם חזה עוף

3/4 כוס פרורי לחם

2 ביצים

מלח ופלפל

למרק:

1/2 2 ליטר מרק עוף צח (רצוי ביתי)

200 גרם גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה

1 בצל קצוץ דק

1 פחית גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות, קלופות וקצוצות (או עגבניות טריות)

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים בפולסים (בהפסקות) את מרכיבי הקציצות במעבד מזון, עם להב המתכת. מתבלים במלח ובפלפל, ויוצרים כדורים קטנים מאוד בידיים רטובות. מאחסנים במקרר עד שהמרק מוכן.
  2. מביאים את המרק הצח לרתיחה. מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה ומוסיפים גם את הבצל, העגבניות והפטרוזיליה ומבשלים עד שהחומוס רך.
  3. מוסיפים את הקציצות, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ 20 דקות נוספות, עד שהקציצות מוכנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים