שתף קטע נבחר

מכת פתיחה

זה מחשל את האופי, משפר התמודדות עם לחץ ונראה נהדר: אם אתם מוכנים להשקיע לא מעט כסף, גם אתם יכולים לגדל בבית אלוף טניס קטן. מדריך

עלייתה המטאורית של שחר פאר, שהתמודדה בסוף השבוע שעבר מול מריה שראפובה הענקית, העירה מתרדמת עשרות הורים שמיהרו לרשום את ילדיהם לחוג טניס, בשאיפה לנסוע יחד איתם לווימבלדון ולראות איך הם בורחים מפפראצי.

 

"יש הרבה מאוד ילדים שהתחילו לשחק בגלל פסטיבל הטניס וההישגים בשנים האחרונות", אומרת אילנה ברגר, מאמנת טניס באוניברסיטת תל אביב ולשעבר אלופת ישראל שייצגה אותנו בסיאול. "זה כמו שבזמנו יעל ארד זכתה במדליית ארד והעלתה את המודעות לג'ודו. כך קורה היום עם הטניס, יש גדילה בפופולריות והוא הופך להיות נגיש לקהל הרחב, שעד עכשיו תפס את הטניס כספורט לעשירון העליון", אומרת ברגר לכתבת ממון, גאיה קורן.

 

לי לוי, טניסאית מצטיינת בת 14, השאירה את המשפחה בחיפה והיא מתגוררת באקדמיה של המרכז לטניס ברמת השרון יחד עם עוד 18 בני נוער במסלול שמיועד לטניסאים מובילים. "אני משחקת מגיל 9 וזכיתי פעמיים באליפות ישראל", אומרת לוי. "אני אוהבת את התחרותיות ואת המשחק עצמו. התחלתי טניס כי ההורים רשמו אותי לחוג, ואחרי שראו שיש פוטנציאל נשלחתי לפנימיה של האקדמיה. אני גם תלמידה מצטיינת". אחר הצהריים עושה לוי שעה של כושר ושלוש שעות טניס ושלוש פעמים נוספות בשבוע יש גם אימוני בוקר.

 

למרכז לטניס בישראל, הכולל 14 מועדונים, מגיעים לא פחות מ-9,000 ילדים מגיל 4 לפחות פעם בשבוע. "דודי סלע, יוני ארליך, אנדי רם, שחר פאר, ציפי אובליזר - כולם התחילו אצלנו כילדים", אומר ליאור הר-ורדי, מנהל התפעול במרכז. "ההצלחה של שחר דחפה יותר בנות להגיע, אבל אי אפשר להתחיל בגיל 12 ולהיות אלוף, צריך להתחיל ממש מוקדם".

 

  • כמה עולה לגדל שחקן טניס בבית? באיזה גיל להתחיל? המדריך המלא - בסוף השבוע ב"ידיעות אחרונות"

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריה שראפובה. ההמונים נהרו לראות אותה משחקת
מריה שראפובה. ההמונים נהרו לראות אותה משחקת
צילום: איי אף פי
שחר פאר. בזכותה מגיעות הבנות לטניס
שחר פאר. בזכותה מגיעות הבנות לטניס
צילום: AFP
מומלצים