שתף קטע נבחר

רם: "הקהל העיף אותנו למעלה. רק בארץ זה קורה"

אנדיוני הודו לאוהדים אחרי הניצחון על השבדים, הקפטן אייל רן חושב קדימה: "מקווה שנסגור עניין ביום ראשון". ארליך: "זה היה אחד המשחקים הטובים שלי בדייויס". וילאנדר: "אנחנו לא במצב נעים"

ישראל רחוקה ניצחון אחד מרבע גמר גביע דייויס ותקווה כי דודי סלע או הראל לוי ישיגו אותה ביום א'. מי שאחראים ל-1:2 שלנו ברמת השרון הם אנדי רם ויוני ארליך, שעשו את העבודה המצופה מהם במשחק הזוגות, וניצחו 3:6, 6:7, 5:7 את השבדים סימון אספלין ורוברט לינדשטדט.

 

 

אלופי אוסטרליה היו מחוייכים בסיום, איך לא. "זה נכון שאנחנו בטירוף, אחרי שלוקחים תחרות כמו אליפות אוסטרליה, זה קורה", אמר יוני ארליך. "אנחנו מקרינים בטחון אחד לשני וכל אחד לעצמו ולכן אנחנו יוצאים ווינרים ברגעים האלה. יצאנו כמו חיות ואחרי נצחונות כאלה אפשר למות מנחת. גם למשחק הזה עלינו כפייבוריטים, אבל היה עלינו הרבה לחץ".

 

ארליך לא שכח את 5,500 האוהדים שהגיעו לרמת השרון ולא הפסיקו לעודד את הצמד. "עלינו מרוכזים מאוד וכרגיל, בזכות הקהל המדהים קיבלנו אנרגיות אדירות ועשינו את העבודה כמו שצריך. היו לי כמה נקודות משוגעות, זה עניין של מומנטום". בהתייחס ליכולתו האישית אמר יוני: "זה כנראה היה אחד המשחקים הטובים שלי בדייויס, אם לא הטוב מכולם".

 

אנדי רם הוסיף: "אין הרבה רגעים כאלה בחיים, זה דבר מדהים. הקהל העיף אותנו למעלה. רק בארץ זה קורה. ציפינו למשחק קשה והאמת שאולי זה הלך מעט קל יותר ממה שציפינו. אנחנו חדים מאוד בתקופה האחרונה. יוני היה ענק, על אש, במיוחד בגיימים הקריטיים במערכה השלישית, אחרי שנשברנו. הייתי היום יותר לחוץ מיוני, בקושי ישנתי בלילה ולא עליתי עם האנרגיות הרגילות שלי. יוני הקרין המון בטחון, היה אגרסיבי והשתחררתי בזכותו".

"הקהל הביא לנו אנרגיות ולי היו נקודות משוגעות". ארליך (צילום: איי פי)

 

רם סיכם: "עוד לא שיחקנו בדייויס מול זוג כזה, שיודע לשחק זוגות ולכן הכנו את עצמנו טוב מהרגיל. אנחנו ממשיכים קו נהדר מתחילת השנה. יוני החזיר אותנו למשחק במערכה השלישית בגיים אדיר כשהיינו בפיגור 4:2". על ההחלטה של השבדים לעלות עם לינדשטדט במקום ביורקמן המנוסה, אמר רם: "הופתעתי שביורקמן לא עלה. אם הוא היה עולה היה לנו יותר קשה, אבל הם עשו את הבחירה שלהם כדי שיבוא מחר טרי למשחק היחידים".

 

הקפטן אייל רן סיכם: "אנדי ויוני קיבלו הרבה תשומת לב והיה הרבה רעש אחרי הזכייה באוסטרליה, אבל מגיע להם כל הכבוד ענק על ההפרדה שהם עשו מהחגיגות, עבדו קשה ועשו את העבודה. מאוד נהניתי על הספסל, הם נתנו תצוגה מדהימה. עכשיו נכין את דודי והראל לקראת מחר, שניהם מלאים במוטיבציה. אנחנו במצב טוב מאוד לקראת יום ראשון, מקווה שנצליח לסגור את זה כבר במשחק הראשון.

מאוכזבים. אספלין ולינדנשטדט (צילום: רויטרס)

 

"דודי, כמו נגד צ'ילה, יעלה למשחק מאוד קשה מול שחקן מצוין, אבל נקווה שכמו אז הוא יעשה את העבודה. הוא עלה במצבים האלה, מנוסה ונקווה כולנו שיצליח להתעלות ולהביא לנו את הנקודה החשובה הזו".

 

הקפטן השבדי מאטס וילאנדר הודה מן העבר השני: "אנחנו לא במצב נעים, אבל עדיין יש לנו סיכוי טוב ביום ראשון. נהיה חייבים לנצח את שני המשחקים ונבוא כדי לעשות את זה".

 

סימון אספלין, שנחשב לאחד מ-10 שחקני הזוגות הטובים בעולם, אמר אחרי ההפסד: "ציפיתי מאנדי ויוני לשחק עם הרבה ביטחון, במיוחד אחרי הזכייה שלהם באליפות אוסטרליה. אני מאוכזב מהדרך בה אני שיחקתי, התחלנו את המשחק לא טוב, ידענו שיהיה קשה וזה מה שהיה בסוף".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנדי רם ויוני ארליך
אנדי רם ויוני ארליך
צילום: רויטרס
מומלצים