שתף קטע נבחר

הוגשו שלוש הצעות להקמת בית חולים באשדוד

בדיון בוועדה לפניות הציבור בכנסת הודיע נציג משרד האוצר כי ההצעות הוגשו על-ידי חברת הנדל"ן של קונצרן אלקטרה, קופת חולים מכבי וארגון חסד חרדי של חסידי גור. חברי כנסת אמרו כי האוצר מנסה לעכב את התוכנית, שאושרה עוד ב-2002

משרד האוצר יחליט בעוד שבועיים האם לקיים מכרז פומבי להקמת בית החולים הממשלתי באשדוד, או לקיים התמודדות בין שלושה גופים המעוניינים להקים אותו - כך הודיע היום (ב') לכנסת סגן החשב הכללי במשרד באוצר, גיל שבתאי, בדיון בוועדה לפניות הציבור. הגופים הם חברת הנדל"ן של קונצרן אלקטרה, קופת חולים מכבי כבעלת בית החולים אסותא, ו"רפואה וישועה" – ארגון חסד חרדי של חסידי גור. 

 

משרד הבריאות קיבל את ההצעות להקים את בית החולים באשדוד, בעקבות בקשת מידע פומבית מהציבור שפרסם משרד האוצר לאחרונה. המידע התבקש לגבי התוכנית של בית החולים ולגבי כוונת המציעים להוציא אותה אל הפועל. הבדיקה המקצועית של ההצעות החלה לפני כשלושה שבועות, ובמהלכה נפגשה ועדת המכרזים עם כל קבוצה, כדי ללמוד יותר על היכולת של כל אחת לספק בבית החולים שירותי רפואה מתקדמים, ואת עמדתן לגבי הפעלת שירותי רפואה פרטיים. שבתאי ציין בהקשר זה כי ניהול משא ומתן ישיר בין הקבוצות, כתחליף למכרז פומבי, מותר ואפשרי במסגרת חוק חובת המכרזים.

 

הקמת בית החולים, על פי חוק שהתקבל בכנסת עוד בתחילת שנת 2002, מטופלת בוועדה לפניות הציבור בראשות ח"כ סופה לנדבר (ישראל ביתנו) שהיא תושבת אשדוד ובעלת עניין בנושא, בדיוק כמו ח"כ יעקב ליצמן המייצג בסיעתו את חסידות גור ופועל לטובת הקהילה החרדית הגדולה בעיר. ח"כ ליצמן הציע לחברי הוועדה ולאוצר לאחד את ההצעות של "רפואה וישועה" ומכבי להצעה אחת כדי להוציא מהמרוץ את נדל"ן-אלקטרה. לדבריו, הוא נפגש עם מנכ"ל קופת חולים מכבי, אהוד קוקיה, וקיבל את הסכמתו למיזוג ההצעות.

 

נציג האוצר הגיב שהוא איננו פוסל שום אופציה, לרבות המיזוג המוצע. עם זאת, הוא מצא לנכון לרמוז כי ארגון "רפואה וישועה" הציג לוועדת המכרזים יכולת כלכלית בהיקף של 150 מיליון דולר "שהיא הקרובה ביותר לפרוגרמה הממשלתית". נראה שגם עיריית אשדוד תומכת העדפת האופציה הזאת, כפי שהתבטא ממלא מקום ראש העירייה יחיאל לסרי, שעומד בראש מטה המאבק הציבורי להקמת בית חולים בעיר. הוא ביקש שהאוצר יפסול את ההצעה הפחות אטרקטיבית, וישאיר רק אחת שעל פיה יקום בית החולים.

 

"האוצר מנסה לעכב את הבנייה"

עם זאת אווירת החשדנות לגבי כוונות האוצר האמיתיות טרם פגה. ח"כ חיים אמסלם (ש"ס) אמר כי תחושת הבטן שלו היא שבכל ישיבה האוצר מנסה לעכב את הבניה. גם ח"כ לנדבר רמזה שגם בעיניה יש אמנם "התקדמות מסוימת" ברצון הטוב שמנסים משרדי האוצר והבריאות להפגין, אבל "זה עדיין לא מספיק". על פרשת בית החולים מרחפת העננה של המכרזים הקודמים שנכשלו, והצעת האוצר להקפיא את יישום חוק בית החולים באשדוד, שנכללה בחוק ההסדרים האחרון ורק בלחץ הכנסת הוצאה ממנו.

 

ח"כ לנדבר הודיעה שהיא לא תרפה מהנושא עד שיקום בית החולים "נוכח מצב האשפוז באזור הדרום שהוא הגרוע ביותר מכל אזורי הארץ". כאמצעי לחץ היא קבעה סיור משותף של הוועדה וועדת המכרזים לבית החולים, שיתקיים בתוך פחות משבועיים באתר המיועד לבניית המוסד הרפואי. ישיבת מעקב נוספת של הוועדה תיערך למחרת המועד שבו ועדת המכרזים תחליט לגבי הליך בחירת הזכיין, לקראת סוף החודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה להקמת בי"ח באשדוד
צילום: לימור אדרי
ח"כ לנדבר. עוד ישיבות החודש
צילום: גיל יוחנן
מומלצים