שתף קטע נבחר
איור: אדם בן עמי, דניאל דוליצקי

המעבדה: חגיגת המרשמלו

ניקח מרשמלו ונשאב ממנו את האוויר - האם הממתק הסוכרי-אוורירי יתכווץ, יתנפח או יישאר באותם מימדים בדיוק? ניסוי

מרשמלו מורכב בעיקר מסוכר ואוויר. האוויר כלוא בבועת קטנות במבנה המזכיר ספוג. במצב רגיל יש אוויר בתוך המרשמלו ואוויר מחוץ למרשמלו בלחץ שווה. כשמפעילים את המשאבה, היא שואבת די מהר את האוויר מתוך פעמון הזכוכית. לחץ האוויר בתוך המרשמלו גדול מלחץ האוויר בפעמון ועל כן המרשמלו מתנפח. בהמשך האוויר שבתוך המרשמלו מחלחל דרך הבועות והמרשמלו חוזר כמעט המקורי. כעת אין כמעט אוויר בתוך המרשמלו, וגם לא בתוך פעמון הזכוכית.

 

כאשר פותחים את הברז, אוויר מהחדר חודר מהר לתוך הפעמון. לחץ האוויר בפעמון גדל, אך האוויר לא מספיק לחדור לתוך בועות המרשמלו והוא קורס והופך לגוף מקובץ, לא ספוגי, לא יפה, אך עדין טעים.

 

 
הפקה: אלעד רובינשטיין. תודה לד"ר עובד קדם, מכון דוידסון, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע. (צילום: יהונתן צור, פתיח: אדם בן עמי, דניאל דוליצקי, עריכה: מאיה שרון)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
סוכר ואוויר, אבל טעים
צילום: סי די בנק
מומלצים