שתף קטע נבחר

לבני: התפילות בהר הבית מלוות אותי במו"מ

בכנס ירושלים אמרה שרת החוץ כי היא ניגשת לשיחות עם הפלסטינים כשבראשה "דמעות הצנחנים בכותל והתפילות בהר הבית". היא טענה כי הזמן אינו פועל לטובת ישראל, שבסופו של דבר תיאלץ לוותר על חלקים מהארץ

"דמעות הצנחנים בכותל והתפילות בהר הבית מלוות אותי בחדר המשא ומתן", אמרה הבוקר (יום ג') שרת החוץ, ציפי לבני, במושב הפתיחה של כנס ירושלים החמישי, שנערך במלון האייט בירושלים ומציג את עצמו כמקבילה הלאומית לכנס הרצליה.

 

במושב הפתיחה, שעסק בסוגיית ירושלים, אמרה השרה: "כמי שמנהלת משא ומתן בשם ישראל איני מקבלת את ההבחנה בין ימין ושמאל. בין כולנו יש מכנה משותף ואני לא מקבלת את החלוקה בין רודפי השלום לאוהבי ארץ ישראל. כולנו אוהבים

את ישראל וכולנו רוצים שלום".

 

לבני הדגישה כי בהחלט ייתכן שיהיו חילוקי דעות במהלך המשא ומתן, אך יש לזכור שהמטרה המשותפת היא מדינה יהודית דמוקרטית, ומדינה בטוחה בארץ ישראל. "כדי לשמור על הערכים שלנו נצטרך לוותר על חלק מארץ ישראל", אמר לבני. "לא יהיה אדם במישור הפוליטי שלא יאמר שזו החלטה שנצטרך להגיע אליה בסופו של דבר, ובאחריותנו לעשות את הדבר הנכון".

 

בהמשך נאומה הסבירה לבני את מטרות העל של המשא ומתן: שתי מדינות לאום; הימנעות של ישראל מנטילת חלק בפתרון בעיית הפליטים הפלסטינים; מדינה פלסטינית שתיתן פתרון מלא למחנות הפליטים ולשאיפות הפלסטיניות. שרת החוץ הבהירה שמדינה פלסטינית, הכוללת את עזה, "עוברת דרך שינויים מהותיים ברצועה", והדגישה ש"ביטחון ישראל אינו רק אינטרס ישראלי, כי אם צעד הכרחי לקראת מדינה פלסטינית".

 

על הקריאות להפסיק את המשא ומתן נוכח הטרור, אמרה: "הפסקת המשא ומתן לא יפסיק את הטרור. מול טרור עונים בכוח, ובמקביל מייצרים תהליך עם הגורמים המתונים. נכון שהם עדיין לא יכולים ליישם הסכמים, אבל אני מאמינה שזה הזמן כי אחרת יהיה מאוחר מדי. הזמן שחולף לא עושה לנו טוב".

 

בעד ההתנתקות

לבני התייחסה בדבריה גם לתוכנית ההתנתקות ולפינוים של תושבי גוש קטיף מבתיהם: "אני הצבעתי בעד התהליך שהוציא 7,000 יהודים מבתיהם, ואני חושבת גם היום צריך היה לעשות את זה. אנחנו נכנסים לחדר המשא ומתן בצורה פרגמטית - לא השליתי את עצמי שהסכם יביא לפתרון בעזה".

 

הרב הראשי לישראל, יונה מצגר, פתח את המושב ומעל הבמה פנה ללבני: "הזכות על ירושלים היא זכות היסטורית, מוכחת. כשהמוסלמים מתפללים על המסגדים בהר הבית, הם מתפללים עם הגב לכותל, עם הגב לירושלים. גם דיבורים על ירושלים מזיקים לנו. אם נהיה מאוחדים עבור בירתנו, שעליה אין אפשרות לדבר, אנחנו נזכה בה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבני. זוכרת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים