שתף קטע נבחר

האם משתלם לקנות גאדג'טים בחו"ל?

הצניחה החופשית של המטבע האמריקני היא הזדמנות למסע שופינג משתלם בארצות הברית. חשוב לקחת בחשבון את המיסים ואת ההתאמות שצריך לעשות לחלק מהמוצרים

השפל שאליו הגיע המטבע האמריקני אל מול השקל הוא סיבה מצוינת לחזור למנהג הזנוח - לבקש מקרובי משפחה וחברים שנוסעים לאמריקה לעשות עבורנו קצת שופינג. ולא מדובר בשופינג במובן של "לפשוט על בלומינגדיילס‭,"‬ אלא בסיבוב בחנויות האלקטרוניקה.

 

נכון שישראלים רבים נמנעים מרכישת מוצרי אלקטרוניקה, בעיקר בשל ההבדלים בשיטות השידור ובצריכת המתח. אבל החברים וקרובי המשפחה שהפכו בחודשים האחרונים לנשאים בין-יבשתיים, בעיקר של מכשירים קטנים מהסוג שנכנס לתיק, יעידו על המגמה הגוברת.

 

Best Buy ו-Ciruit City הן הרשתות הבולטות בתחום בארצות הברית, ובהן אפשר למצוא מגוון רחב של מחשבים ניידים, קונסולות משחקים, נגנים ומה לא. גם חנויות הקונספט של יצרניות כמו סוני, אפל ונינטנדו מעניינות. מרביתן, ובעיקר אלה של אפל, נראות כמו מקדשים למוצריהן. אז מה כדאי לכם לחפש כשנוסעים לארצות הברית?

 

iPhone

על מועד שיווקו של ה-iPhone בארץ עדיין לא ידוע דבר, וזה כנראה מה שדרבן אלפי ישראלים להצטייד כבר עכשיו בפלא שנמכר בכל חנות אפל בארצות הברית תמורת 400 דולר (כ‭1,500-‬ שקל‭,(‬ מחיר הנמוך משמעותית ממחירם של רוב הסמארטפונים שמוכרות מפעילות הסלולר בארץ. כדי לתפעל את המכשיר כסלולרי או אף כנגן יש צורך לפתוח אותו ולהכניס בו כרטיס SIM מקומי. בפורומים המתנהלים באתרים כמו ‭iPhones‬ תוכלו לקבל מידע רב בנושא, וכדאי להביא בחשבון עלות של עד 500 שקל להתאמת המכשיר לעבודה בארץ.

 

ואם כבר iPhone, הרי שבחנויות אפל אפשר למצוא גם מספר רב של אביזרים לא זולים אך מדליקים, כמו כיסוי סיליקון ‭25)‬ דולר) או אוזניות Bluetooth ל-iPhone (במחיר 129‬ דולר‭,(‬ שהמשתמשים מדווחים עליהן כעל דקיקות ונוחות במיוחד וכלל לא מורגשות באוזן.

 

נגני מוזיקה

חובבי הנגנים לא יוכלו להתעלם מהיציאה האחרונה של אפל בתחום, הלא הוא ה-iPod Touch - נגן המוזיקה והווידיאו המצויד בטכנולוגיית הרב מגע שהפכה את האייפון לגאדג'ט הנחשק בעולם.

 

בארץ תוכלו להשיג את הנגן בגירסת 8 גיגה בייט ב‭2,000-‬ שקל ובגרסת 16 גיגה בייט ב‭2,600-‬ שקל. בחנויות אפל בארצות הברית תעלה גירסת 8 גיגה בייט 300 דולר (כ‭1,000-‬ שקל) וגירסת 16 גיגה בייט פחות מ‭1,500-‬ שקל. בארצות הברית תוכלו להשיג גם את גרסת ה‭32-‬ גיגה בייט החדשה שעדיין לא נמכרת בארץ תמורת 500 דולר.

 

סוני ואיו ‭(Vaio)‬

מותג המחשבים הנחשב של סוני, ואיו, עדיין לא נמכר בארץ על ידי היבואן הרשמי, ואף שהוא צפוי לנחות כאן (לטענת היבואנית ישפאר) במהלך ‭,2008‬ למה לחכות?

 

חביבה במיוחד היא סדרת TZ החדשה, שמציעה את הדבר החם בעולם המחשוב: אפשרות שילוב בין כוננים קשיחים ענקיים לכונני זיכרון מבוססי פלאש (מ‭3,000-‬ דולר‭.(‬ ועוד סדרה מוצלחת של ואיו היא ‭,CR‬ קו מעוצב וצבעוני של ניידים, בשיתוף מותג התיקים מנדרינה דאק, בצבעי ‭Pure White ,Luxury Pink ,Blazing Red‬ ו‭Indigo Blue-‬ ובלוויית תיקים, עכברים ושומרי מסך תואמים (מ‭900-‬ דולר‭(

 

‬קונסולות משחקים

כל קונסולות המשחקים נמכרות בארץ, אבל תג המחיר שלהן הוא המלצה לנסות בחו"ל.

 

לדוגמה, ה‭PS3-‬ של סוני נמכרת בארץ עם זיכרון של 40 גיגהבייט בכ‭3,090-‬ שקל, בעוד שבארצות הברית מחירה 400 דולר (כלומר, כ‭1,500-‬ שקל‭.(‬ נינטנדו ‭,Wii‬ שנמכר כאן בטווח שבין ‭1,850‬ שקל בחנויות הווידיאו לבין ‭2,300‬ שקל ברשתות, נמכר בארצות הברית ב‭249-‬ דולר (כלומר, כ‭1,000-‬ שקל‭.(‬

 

עם זאת יש לזכור כי קונסולת משחקים מארצות הברית מעוררת כמה בעיות: בעיות האזורים ושיטת השידור השונה, למשל, או העובדה שצריך להתאים לה ספק כוח.

  

קונסולות משחקים ניידות

ה‭,PSP-‬ קונסולת המשחקים הניידת של סוני, נמכרת בארץ ב‭1,392–1,288-‬ שקל, ואילו בארצות הברית משלמים עליה 150 דולר בלבד (כ‭600-‬ שקל‭.(‬

 

ה‭,DS Lite-‬ הקונסולה הניידת של נינטנדו, שנמכרת כאן ב‭1,179–989-‬ שקל, עולה בניו יורק 129 דולר (כלומר, פחות מ‭500-‬ שקל‭.(‬ בשתיהן המשחקים אינם מקודדים וספק הכוח הוא אוניברסלי, כך שכל שנדרש לעשות הוא לרכוש מתאם ישראלי.

 

משחקים לקונסולות משחקים

אם אתם כבר טורחים לסחוב קונסולות מארצות הברית, מדוע לא להצטייד במשחקים עצמם, שגם הם

 זולים שם בהשוואה למחיריהם בארץ. קצת דוגמאות: ‭,Burnout Paradise‬ המוביל את דירוגי המשחקים הפופולריים, נמכר שם תמורת 60 דולר (כ‭220-‬ שקל) לפלטפורמת ‭PS3‬ של סוני.

 

בארץ הוא יעלה לכם 420 שקל. ‭,Call of Duty 4‬ המשחק הנמכר ביותר לשנת ‭,2007‬ נמכר בארצות הברית במחיר מקסימלי של 60 דולר ל‭,PS3-‬ בעוד שבארץ הוא עולה ברשתות כ‭400-‬ שקל. לפלטפורמת DS הוא עולה כ‭30-‬ דולר (כ‭110-‬ שקל‭,(‬ לעומת מחירו בארץ, כ‭300-‬ שקל. תעשו כבר בעצמכם את החשבון.

 

משביתי שמחה

לפני שפותחים את הארנק כדאי לזכור כמה דברים.

 

המסלול האדום במכס, שבו צריך לעבור כשמייבאים טובין שעלותם יותר מ‭200-‬ דולר, מעלה את ההוצאות לפי הפירוט הבא: 

 

  • קונסולות משחקים — מכס ומע"מ 29.3%‬.
  • טלפונים סלולריים — מס קנייה ומע"מ ‭.32.8%‬
  • נגני מוזיקה ‭MP3)‬ ו‭MP4-‬ שמידותיהם אינן עולות על ‭45x100x170‬ מ"מ) — מע"מ ‭.15.5%‬
  • משחקים לקונסולות — מע"מ ‭15.5%‬
  • מחשבים ניידים — מע"מ ‭15.5%‬ (למעט במקרים שהנייד כולל מודם סלולרי, ואז חישובי המכס מתייחסים אליו כאל טלפון סלולרי לכל דבר‭.(‬

 

על פי ההנחיות החדשות מותר לייבא טלפון סלולרי אחד ללא אישור משרד התקשורת. ייבוא של כמות גדולה יותר חייב באישור/רשיון ייבוא. בעת השחרור במכס יש להציג חשבון קנייה מקורי. כדאי גם לזכור שלא לכל מוצר שנרכש בניו יורק יש אחריות בינלאומית, כך שבמקרה של תקלה תיקונו עלול להיות משימה לא פשוטה. גם במקרים שיש אחריות בינלאומית מגלים לפעמים שהמשווק בארץ אינו מספק שירות למוצר שלא נרכש אצלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משתלם להביא מחו"ל?
צילום: אהוד קינן
מומלצים