אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ביקורת

לוין-ארדי. מסרבת להשתעמם צילום: דורון עדות
לוין-ארדי. מסרבת להשתעמם צילום: דורון עדות
 
 
 
 
 
השירים יפים ברובם ונחמדים במיעוטם, והם מעובדים באופן יצירתי, למשל ב''תחנת הרדיו הישנה'', הנפתח בכינורות, מיד עובר לקצביות הראפ ולבסוף מנופח באווריריות בטרומבון של אבי (א.א. קול) שניידר, שמלווה להפליא את האלבום. וכך גם ''ראיתי מלאכים'' השקט והמצוין, שבו הדרה מוסיפה לקלידים שלה בין השאר מפוחית מחממת, ואריה נפתלי מוסיף לכלים את גיטרת הפדל סטיל"
 
 
 
 
 
 


אפליקציות תרבות לנייד שלך
 

עוד והדרה

הדרה לוין-ארדי לא עומדת במקום. אחרי שמונה אלבומים באנגלית היא מוציאה אלבום ראשון בעברית והוא עושה לה רק טוב. גם לתימורה לסינגר

תימורה לסינגר
פורסם: 26.02.08, 11:10


 

בשנת אלפיים, נעדרת ניסיון מוזיקלי אבל בוערת, הדרה לוין-ארדי הפכה למוזיקאית. היא ניגנה על פסנתר באומץ שחיפה על המחסור (הזמני) במקצועיות, הופיעה עם שירים באנגלית שכתבה והקליטה, וכשחברות התקליטים התעלמו – הוציאה אותם בלעדיהן. וכך יצאו כשמונה אלבומים (תלוי איך סופרים, כמה מהם הוציאה מחדש עם חידושים ותוספות) כשבשלב מסוים, במקביל להצטברות הקהל, חברה אליה חברת תקליטים ממוסדת ("עננה"). עכשיו היא מוציאה את "כאילו אין מחר" – אלבומה הראשון שכולו שירים בעברית.

 

מלבד השפה, גם המוזיקה התחדשה, והפעם האקספרסיביות הנשית שלה מתמקמת במחוזות של ראפ והיפ-הופ עם שמץ מזרחיות. העברית מתגמשת בטבעיות לתוך הסגנון הזה והיא משחקת תפקיד כפול – ספקית תוכן והיותה חלק מהצלילים. הגודש שאפיין את הדרה לא התמעט בעברית, אבל קיבל רמזורים שמאירים את מה שהאנגלית ערפלה במתכוון. וכך, למשל, העברית דורשת להתחייב ולהכריע אם השיר מושר בזכר או בנקבה.


לוין-אדרי. קושרת במיומנות בין מילים למיניות (צילום: דורון עדות) 

 

ברוב השירים נבחרה נקודת מבט של גבר ששר לאישה, והניגוד בין הגיבור הגברי של השיר לזמרת – יוצר עניין. כמו באלבומיה הקודמים, גם באלבום הזה הדרה קושרת במיומנות בין מילים למיניות. בעברית זה נשמע: "אני אהיה לך גוף ראשון זכר" (בשיר "מילים, מילים, מילים"), וזה הולך ומתחמם, כולל אנחות חד משמעיות בשיר "גרפיטי".

 

השירים יפים ברובם ונחמדים במיעוטם, והם מעובדים באופן יצירתי, למשל ב"תחנת הרדיו הישנה", הנפתח בכינורות, מיד עובר לקצביות הראפ ולבסוף מנופח באווריריות בטרומבון של אבי (א.א. קול) שניידר, שמלווה להפליא את האלבום. וכך גם "ראיתי מלאכים" השקט והמצוין, שבו הדרה מוסיפה לקלידים שלה בין השאר מפוחית מחממת, ואריה נפתלי מוסיף לכלים את גיטרת הפדל סטיל. קולה העדין משתנה ומגוון, למשל בשיר "הניצוץ" שבו הוא עולה גבוה באופן ילדותי, בהתאם למילים המרגשות המספרות על ההורים שזיהו בילדותה את הניצוץ שלה, וליטפו אותו.

 

בוא אלי קהל נחמד

גם ההפקה מלטפת אותה, לא במובן הרך אלא בחום הצלילי. המפיקים-המעבדים הם: יונתן (ג'וני הקטן) גולדשטיין, נעמן טל, הדרה עצמה ואדם ג'יימס לוין-ארדי – הבן שלה, שגם ניגן, הלחין חלק מהשירים וחותם את האלבום ביצירה אינסטרומנטלית שיצר "אפילוג: קריאת חצות". המשפחתיות מוסיפה לאלבום מימד אינטימי מרגש ומרחיבה עוד יותר את טווח התעופה החופשי של הדרה.

 

ותוך כדי מעוף, במודעות עצמית שנונת ביטוי, היא כבר מנסחת את הביקורת
של עצמה ומאלצת את המבקרים לצטט אותה: "יגידו שאת ברייק-ביט, היפ הופ, פולק ואר-אנד-בי, מהבית ספר הישן עם נגיעות באינסופי. ובמסורת הדיון יגידו המילים שלך יפות אפילו... ואיך משומקום פרצה בסערה, עצמאית בשטח בעולם משל עצמה... יביאו בשמות כמו מייסי גריי ואחרים, ואת בכלל תמיד אהבת יותר בנים. תרגיעי, בייב, יותר מדי שירים בכל אלבום"... ("קצת אחרת"). והיא עונה להם, למבקרים, ובמקביל מפלרטטת עם הקהל: "בוא אלי קהל נחמד, אני שלך בכף היד. חבק אותי, תגיד שבעברית אתה אוהב אותי, ותן לעוף חופשי" ("סלב אלטרנטיבה").

 

ובתוך החופש הזה, היא נשארת צנועה. "תתחיל להתכתב עם הטובים ממך. תתן כבוד, תגיד תודה, ואז תיקח פנייה חדה, תתחיל מהתחלה" – היא מייעצת ומעידה על עצמה בשיר הפותח, "הראפ האחרון". כן, תמיד להתחיל מהתחלה. לא להתקבע. לחדש בהרפתקאות. הדרה לוין-ארדי מסרבת להשתעמם, ולכן היא כל כך מעניינת.

 

  • הדרה לוין-ארדי, "כאילו אין מחר", הד ארצי - עננה

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet מוזיקה. זמרים, להקות שיר השבוע, אלבומים, כל האמנים, כל המוזיקה
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©