שתף קטע נבחר
צילום: אסף רונן

חורפי וטעים: סלט צנוניות בווינגרט תפוזים

לכבוד עונת הצנוניות יעל גרטי מגישה סלט צנוניות, גזר, נבטוטי ברוקולי, גרעיני חמניות ושומשום קלוי - עטוף בווינגרט תפוזים מתקתק - הכי חורף שיש

סלט צנוניות, גזר, נבטוטי ברוקולי ושומשום בווינגרט תפוזים

מתכון של שפית גלי ברמן, קייטרינג "גלי ברמן" ומנחת סדנאות ב"ספייסס"

 

סלט מרענן ומפתיע, שיכול לשלב נבטוטי צנוניות, נבטוטי ברוקולי, נבטוטי חמניות ואחרים, את כולם ניתן להשיג בבתי הטבע במחיר של 5-6 שקלים לחבילה. אם לא משיגים נבטוטים - ניתן לשלב נבטי שעועית ("נבטים סיניים"), שניתן להשיג בכל מרכול. במקום תרכיז תפוזים ניתן להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי (מתפוז אחד), להפחית מכמות המים ולהוסיף מעט דבש או סוכר במידת הצורך.

 

אין צורך במלח, שכן רוטב הסויה מלוח.


(צילום: אסף אמברם)

 

המרכיבים (ל-3 מנות):

לווינגרט:

1 כף חרדל דיז'ון חלק

2 שיני שום, קלופות וכתושות

1 כף דבש

1 כף שמן קנולה

1 כף שמן שומשום כהה

2 כפות תרכיז תפוזים ("פריגת") קפוא

1 כפית רוטב סויה איכותי

פלפל שחור גרוס גס

5-6 כפות מים מינרליים

לסלט:

1 חב' צנוניות, שטופות ופרוסות דק

4-5 גזרים, קלופים ומגולפים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן

1 חב' נבטוטי צנוניות / נבטוטי ברוקולי

3 גבעולי בצל ירוק, שטוף וקצוץ דק – לא חובה

חופן גרעיני חמניות קלופים

3 כפות שטוחות שומשום רגיל/מלא

 

אופן ההכנה:
  1. וינגרט: מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת רוטב חלק (לחילופין ניתן לערבב ידנית בקערית או לנער בצנצנת סגורה). טועמים ומוסיפים מעט מים מינרליים או פלפל שחור במידת הצורך.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט מלבד השומשום בקערת הגשה נאה.
  3. קולים שומשום במחבת חמה ללא שמן על אש גבוהה עד להזהבה קלה. מסירים מיד מן האש ומוסיפים לקערה.
  4. יוצקים את הרוטב רק לפני ההגשה. מגישים מיד.

 

צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיא העונה. צנוניות
צילום: אסף אמברם
מומלצים