שתף קטע נבחר

מכרז בתי המשפט נפתח לאלפי מגשרים

משרד המשפטים הודיע על ביטול התקנות, שמנעו ממגשרים שלא היו רשומים בשנת 1999, להשתתף במכרז להעסקת מגשרים במסגרת בתי המשפט. תנאי הסף האחרים של המכרז נותרו

משרד המשפטים הודיע היום (ב') במהלך דיון בוועדת חוקה, חוק ומשפט על ביטול התקנות המונעות מכ-30 אלף מגשרים שנוספו בעשור האחרון להשתתף במכרז שהוציאה הנהלת בתי המשפט להעסקת מגשרים.

 

לפי התנאים הקודמים, רק מגשרים שהיו רשומים במשרד המשפטים בשנת 1999 יכלו לגשת למכרז. יש לציין כי תנאי הסף האחרים של המכרז, הנוגעים לכשירותם ולניסיונם המקצועי של המגשרים, יוותרו בעינם.

 

ראש תחום הייעוץ במשרד המשפטים, עו"ד פרץ סגל, אמר בדיון כי משרדו החליט להתייחס למגשרים כמו לבוררים שעיסוקם אינו מוסדר בתקנות. זאת, במטרה לתת לכוחות השוק לעשות את שלהם. הוא ציין כי בתוך שנתיים ייבדק מחדש נושא הסדרת מקצוע הגישור.

 

סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופטת מיכל רובינשטיין, שמובילה את קידום הגישור במערכת בתי המשפט, אמרה כי המכרז להעסקת מגשרים הוא בגדר "תוכנית ניסיונית שתוצאותיה יקבעו אם ניתן להרחיב את השתלבותם בעבודת בתי המשפט כדי להקל על עומס התיקים".

 

במהלך הדיון התברר כי לתקנות שבוטלו כלל לא היה תוקף מאחר שלא אושרו בוועדה והוחזרו על ידי בג"ץ למשרד המשפטים. יו"ר הוועדה, ח"כ מנחם בן-ששון (קדימה), מחה על כך שהודעת משרד המשפטים נמסרה במפתיע ולא בתשובה רשמית לפנייתו בסוגיית משבר המגשרים לפני כחודשיים. "אני מצפה להתנצלות", אמר בן-ששון, והוסיף כי ביטול התקנות איננו סוף פסוק וכי הוועדה תעקוב אחר יישום התוכנית הניסיונית.

  

יו"ר עמותת מגשרי ישראל המאגדת כ-2,400 מגשרים, ד"ר דוד סילורה, אמר כי גם תנאי הסף האחרים של המכרז מפלים את רוב המגשרים. לדבריו, המרכז מכיר רק בפעולות גישור שנעשו בהוראת בתי המשפט, שהם בעלי תוקף של פסק דין, ולא באלפי גישורים פרטיים שמתנהלים לרוב בסיכסוכים כספיים ללא פסק דין.

 

מנהל עמותת "פתרונות" לגישור עסקי, גדעון כהן, אמר בדיון שהתקנות שהנהיג משרד המשפטים בסוגיית הגישור מהוות פגיעה בלתי חוקית בחופש העיסוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן-ששון. לפקח על התוכנית
צילום: דודי ועקנין
מומלצים