אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שומרי שבת

אוטובוס של דן צילום: אורן אגמון
אוטובוס של דן צילום: אורן אגמון
 
רן כהן פנה לשר התחבורה צילום: חיים צח
רן כהן פנה לשר התחבורה צילום: חיים צח
 
ההודעה באתר 'דן'
ההודעה באתר 'דן' 
 
 


 

"דן" מבטלת קווים שנסעו לפני צאת השבת

בחברת התחבורה הציבורית המובילה בגוש דן החליטו להפסיק את הנסיעות לפני צאת השבת, לטענתם מסיבה כלכלית. דובר דן: "אנחנו מתנהלים על בסיס עסקי טהור". ח"כ רן כהן פנה לשר התחבורה: "ההחלטה המחטפית מעלה ניחוח של כפיה דתית"

אדוה נפתלי ואמנון מרנדה
פורסם: 27.02.08, 13:23

חברת האוטובוסים "דן" החליטה השבוע לחדול מנסיעות לפני צאת השבת - כך הודיע בצהריים (יום ד') דובר החברה, איתן פיקסמן. אוטובוסים ב-9 קווים (מתוך כ-130) נסעו אחר הצהריים ברחבי גוש דן, כשעה לפני צאת השבת, אך כעת העניין יבוטל. ב"דן" טוענים כי ההחלטה התקבלה על בסיס כלכלי טהור.   

 

הדובר אמר ל-ynet: "אגף התנועה בדן מבצע סקרים על-ידי מחלקת סוקרים בכל קווי דן. אנו נדרשים על-ידי הממשלה להתנהל על בסיס עסקי וכלכלי. המשמעות היא שהיכן שאין נוסעים וניתן לחסוך בהוצאות - חוסכים בהוצאות. אנחנו מתנהלים על בסיס עסקי וכלכלי טהור. לא נוסעים איפה שאין נוסעים. בזמנו הייתה בקשה שהקווים ייצאו בשעה מוקדמת יותר, אך כעת - מכיוון שאין די נוסעים - החלטנו לבטל את הנסיעות. זה פשוט שיקול כלכלי".

 

הקווים שבהם יבוטלו הנסיעות בשבת נחשבים לקווים מרכזיים ומרובי נוסעים, שמשרתים אזורים שלמים במרכז, ומובילים בין היתר לבתי החולים איכילוב בתל-אביב ושיבא בתל השומר: קו 1 בחולון והקווים הבאים: 9 בתל-אביב 18 בבת-ים ותל-אביב, 24 מרמת השרון לתל-אביב, 35 לבית החולים שיבא בתל השומר, קו 64 ברמת-גן, 83א' מאלפי מנשה לרעננה 161 מאריאל למפגש הבקעה ו-247 מכפר סבא לתל-אביב. באתר החברה טרם עודכנו זמני הנסיעה בשבת.

 

ח"כ רן כהן (מרצ) פנה לשר התחבורה, שאול מופז, בענייו הפסקת תנועת האוטובוסים בשבת. במכתבו, טען ח"כ כהן כי מדובר בהפרה של הסטטוס קוו בין דתיים לחילונים, ובפגיעה חברתית וסביבתית. "ההחלטה החשאית והמחטפית מעלה ניחוח של כפיה דתית. אסור שכניעה למפלגות הדתיות מסיבות קואליציוניות תרמוס את זכויות הציבור החילוני, תבוא על חשבון הציבור החלש שאינו יכול להרשות לעצמו מכונית פרטית או מונית, ותשים ללעג ולקלס את השאיפה הירוקה לעידוד תחבורה ציבורית".

 

חברת מפלגתו, ח"כ זהבה גלאון, הוסיפה: "אני מקווה מאוד שלא מדובר בכניעה ובתכתיב של גורמים דתיים וחרדים שכופים על ציבור שזקוק לתחבורה ציבורית את אמונותיהם. הציבור שנזקק לתחבורה ציבורית הוא מעמד הביניים, כי מי שיש לו כלי רכב ממילא ייסע בשבת".

 

יושב ראש מפלגת הירוקים וסגן ראש עיריית תל-אביב, פאר ויסנר, אמר: "ההחלטה של חברת דן היא החלטה חצופה ומרושעת . הגיע הזמן שהחברה אשר פוגעת בסביבה יום יום עם צי האוטובוסים שלה, תפסיק לחשוב רק על היבטים כלכליים ותתחיל לחשוב על החברה בישראל, על נוסעיה ועל הסביבה".

 

מנגד, חברי הכנסת הדתיים בירכו על ההחלטה. יו"ר סיעת ש"ס, ח"כ יעקב מרגי, אמר: "אני מחזק את חברת 'דן' על המהלך. צר לי על אותם אנטי יהודים שגם ש'דן' אומרים שמדובר בסיבה כלכלית, עדיין שנאת השבת מעבירה אותם על דעתם".

 

ח"כ ניסן סלומיאנסקי (האיחוד הלאומי-מפד"ל) אמר: "על פי הסטטוס קוו, אסור היה לחברת דן לנסוע בשבת. עד כה, אוטובוסים של דן שנסעו בשבת נהגו בניגוד לחוק. לכן אני שמח על ההחלטה של החברה שהחליטה לחזור לעצמה".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©