שתף קטע נבחר

לראשונה: קצין דרוזי ימונה לשופט בצה"ל

הוועדה לבחירת שופטים, בראשותו של שר הביטחון, אהוד ברק, בחרה ברב-סרן כרמל ווהבי לשמש כשופט בבתי הדין הצבאיים. הוא ושני שופטים נוספים יקבלו את המינוי מהנשיא פרס

חיזוק לברית הנאמנות בין העדה הדרוזית למדינת ישראל. לראשונה בצה"ל ימונה קצין דרוזי לתפקיד שופט בבתי הדין הצבאיים. הוועדה לבחירת שופטים צבאיים, בחרה אתמול (יום ד') ברב-סרן כרמל ווהבי, בן 33, תושב דלית אל-כרמל, לשמש שופט בבית הדין הצבאי. ווהבי יקבל את המינוי במעמד נשיא המדינה, שמעון פרס.

 

ווהבי כיהן עד עתה בתפקידים שונים במחלקת הדין הבינלאומי, במחלקת ייעוץ וחקיקה, ואף שימש שופט באזור יהודה ושומרון, תפקיד שהמינוי אליו נעשה בהחלטת אלוף הפיקוד. הוא התמודד לתפקיד יחד עם 12 מועמדים נוספים. חמישה מהם הגיעו לשלב הסופי, ואתמול הוחלט על מינוי שלושה, בהם ווהבי.

 

בראש הוועדה לבחירת שופטים צבאיים עומד שר הביטחון, אהוד ברק. בנוסף מכהנים בה שר המשפטים, פרופ' דניאל פרידמן, נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, המשנה לנשיאה, השופט אליעזר ריבלין, הרמטכ"ל גבי אשכנזי, נשיא בית הדין הצבאי לערעורים, האלוף שי יניב, וראש אגף משאבי אנוש, אלעזר שטרן.

 

גורמים בצה"ל הביעו שביעות רצון מבחירתו של ווהבי לתפקיד, וטענו כי יש צדק בכך שלראשונה יהיה ייצוג לעדה הדרוזית גם בבתי הדין הצבאיים.

 

לאחרונה נפערו סדקים בברית שנרקמה בין העדה הדרוזית למדינת ישראל. לאחר אירועי פקיעין באוקטובר 2007, בהם נפצעו עשרות שוטרים ואזרחים דרוזים, הועלו טענות מצד נכבדי העדה על אלימות קשה שהפגינו השוטרים.

 

הוועדה בחרה גם בסגן אלוף יפעת תומר, המשמשת כראש ענף חקיקה ותקשורת. עוד נבחרה לתפקיד טלי פריד, המשרתת כסגנית פרקליטת פיקוד צפון וחיל הים. כמו כן, קבעה הוועדה כי אלוף משנה דורון פיילס, ימונה לתפקיד שופט בבית הדין הצבאי לערעורים. הוא כיהן בתפקיד זה לאחרונה כממלא מקום וכעת ימונה באופן קבוע.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית דין צבאי (ארכיון)
בית דין צבאי (ארכיון)
צילום: צפריר אביוב
מומלצים