שתף קטע נבחר

ריטואל של טריאופול

בתחום הסלולר אין ממש תחרות, וזה כבר יותר מדי עקבי ששלוש החברות הגדולות מיישרות קו ומעלות מחירים בכל פעם שמשרד התקשורת כופה עליהן מהלך לטובת הצרכנים. מישהו צריך לשים לזה סוף

זה כבר הפך לריטואל בכל חודש מרץ בשלוש השנים האחרונות: דמי הקישוריות בין חברות הטלפון יורדים בהוראת משרד התקשורת, ושלוש חברות הסלולר הגדולות מעלות מחירים. הן הרגילו אותנו, ואנחנו התרגלנו. עובדה: השנה זה קורה שוב. סלקום ופלאפון מעלות מחירים כבר במרץ, ופרטנר באפריל. וכולן מעלות את המחיר באותו שיעור פחות או יותר: 4%.

 

יש מדינות שמהלכים כאלו לא היו עוברים בשתיקה. יש מדינות שבהן הממונה על ההגבלים היה נכנס לתמונה, משרד התקשורת היה מתערב, וצרכנים היו מוחים ולא רק בוכים. אבל לא כאן. כי כאן שולטים הלוביסטים והכסף מדבר.

 

עכשיו, ברשותכם, תזכורת קטנה: לפני שלוש שנים אמר הממונה על ההגבלים אז, דרור שטרום, בדיון שנערך בוועדת הכלכלה בנוגע להעלאות המחירים של חברות הסלולר, כי המדינה צריכה להתערב בחקיקה שתמנע ריכוזיות בשוק עם מספר מתחרים קטן. 

 

באותו דיון שטרום כינה את החברות הסלולריות "אוליגופול" - מונופול של קבוצה, בה כשאחד המתחרים מעלה את המחיר, הולכות השאר בעקבותיו ומונעות תחרות. בדיוק כמו שקורה עם עמלות הבנקים. 

 

אלא מה - מאז אותו דיון שנערך במרץ 2005, לא קרה כמובן כלום. הממונה שהחליפה את שטרום, רונית קן, לא הרימה את הכפפה וחברות הסלולר ממשיכות בשלהן באין מפריע, שזה אומר עובדות במקביל ומיישרות קו כשצריך. זה קורה עם הקישוריות, זה קרה עם התא הקולי וזה ימשיך לקרות במקרים אחרים. מין טריאופול שכזה.    

 

אז נכון, כבר אמרו את זה, אבל מה לעשות - צריך להגיד את זה שוב: אין תחרות אמיתית על כיסו של הצרכן בתחום הסלולר. ניידות המספרים מסתמנת כמהלך שלא עורר את הסערה שמשרד התקשורת ציפה שהוא יעורר, למרות כל המהלכים הצרכניים בהם נקט בשנות כהונתו שר התקשורת אריאל אטיאס, אנחנו בסופו של דבר לא מרגישים הקלה בשורה התחתונה. 

 

אז אם אתם זמינים שם למעלה, בצמרת מקבלי ההחלטות, הגיע הזמן שתעשו משהו פרקטי שיפסיק את הריטואל של טריאופול חברות הסלולר. כי בינתיים לנו זה עולה יותר.     

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים