אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בית החופשיים?

מדינה באזיקים. אילוסטרציה  
 

 

דו"ח: אחד מכל מאה אמריקנים - מאחורי הסורגים

מכון "פיו" קבע כי שיעור הכליאה בארצות הברית - המדינה שחרטה על דגלה את החופש וחירויות הפרט - הוא הגבוה ביותר בעולם, ומספר האזרחים השוהים מאחורי סורגים הוא הגבוה בעולם - יותר מהנתון המקביל בסין וברוסיה

AP
פורסם: 28.02.08, 23:57

יותר מאחד מכל מאה מבוגרים אמריקנים שוהה במעצר או בבית כלא - כך קובע דו"ח חדש שהתפרס היום (ה'). מהדו"ח, העוקב אחר העלייה במספרם של העצירים והאסירים בארצות הברית, עולה כי ארה"ב מתהדרת במספר הכלואים הגבוה ביותר בעולם.

 

את הדו"ח פרסם היום מכון "פיו", ומחבריו קראו למדינות ארה"ב לצמצם את המעצרים ולנקוט תחתם פתרונות ענישה אלטרנטיביים. "ארצות הברית עוצרת ואוסרת יותר בני אדם מכל מדינה אחרת בעולם", נכתב בדו"ח. בהתבסס על מידע עדכני שהתקבל ממדינות ארה"ב השונות, קבע הדו"ח כי יותר מ-2.3 מיליון בוגרים הוחזקו בבית מעצר או בתי כלא בתחילת 2008 - כלומר, 1 מתוך 99.1 בוגרים בארה"ב מתוך אוכלוסייה כוללת של 230 מיליון נפש.

 

הנתונים הציבו את ארה"ב לפני סין המאוכלסת, שם לטענת הרשויות שוהים 1.5 מיליון תושבים מאחורי הסורגים, ולפני רוסיה, שם מוחזקים 890 אלף איש מאחורי הסורגים. הדו"ח של מכון פיו הסתמך על נתוני חודש ינואר שפרסם המרכז הבינלאומי לחקר בתי הכלא בקינג'ס קולג' שבלונדון.

 

הדו"ח קבע עוד כי לאור העובדה שבארה"ב ישנם 750 אסירים על כל 100 אלף תושבים, "ארה"ב היא המדינה המובילה בעולם בשיעור הכליאה של אזרחיה - שעולה על זה של דרום אפריקה ואיראן". בדרום אפריקה, כלואים 341 איש על כל 100 אלף אזרחים, ובאיראן - 222 על 100 אלף אזרחים.

 

הדו"ח ציין כי רוסיה והרפובליקות הסובייטיות לשעבר מחזיקות בשיעור הכליאה הגבוה ביותר באירופה. ברוסיה ישנם 628

אסירים לכל 100 אלף תושבים, ואחריה ברשימה מופיעה בלרוס עם 426 אסירים ל-100 אלף תושבים. בהמשך הרשימה - גאורגיה עם 401 אסירים פר 100 אלף תושבים, ואוקראינה עם 345 אסירים פר 100 אלף תושבים.

 

הדו"ח ציין כי שיעור הכליאה הגבוה יותר אינו משקף גידול בפשיעה או באוכלוסיית המדינה. במקום זאת, טען הדו"ח, אנשים רבים יותר שוהים מאחורי הסורגים בשל ההחמרה בענישה.

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לדיון בפורוםלדיון בפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

עוד בערוץצילום: APאובמה נגד נמל התעופה בטהרן ועשרות חברותצילום: רויטרסמומחים: חייבים סנקציות, אבל העולם רק מדבר

 



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as25-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©