שתף קטע נבחר

ארמניה: בשל המחאות - מצב חירום הוכרז בבירה

לאחר 11 ימים של מחאה רצופה בבירה ירוואן נגד תוצאות הבחירות לנשיאות, הטיל הנשיא היוצא מצב חירום על העיר. הנשיא הורה לכוחות המשטרה לפזר את המפגינים הטוענים לזיופים מצד השלטון. עשרות נפצעו בעימותים בין שוטרים למפגינים

נשיא ארמניה, רוברט קוצ'ריאן, הכריז הערב (שבת) על מצב חירום בבירה ירוואן כדי להביא לסיום המחאה הנמשכת זה שבועיים בקירוב, מאז הבחירות לנשיאות שהתקיימו בחודש שעבר. תומכי האופוזיציה טוענים כי הבחירות זויפו כדי להבטיח את נצחונו של ראש הממשלה סרז' סרקזיאן, בעל בריתו של הנשיא הנוכחי.

 

הנשיא חתם על צו החירום, שיהיה בתוקף עד 20 במרס, כדי "למנוע איום לסדר החוקתי". זמן קצר לפני ההודעה מלשכת הנשיא, ירתה המשטרה באוויר והשתמשה בגז מדמיע כדי לפזר כ-15 אלף מפגינים בבירה. מוקדם יותר פשטו כוחות משטרה על מאהל שבו לנו מאות מפגינים ופינו אותם באוטובוסים. במקום ובכיכר המרכזית התפתחו עימותים בין המפגינים לשוטרים.

 

משרד הבריאות מסר על לפחות 31 בני אדם, בהם שישה שוטרים, שנזקקו לטיפול בעקבות העימותים. 10 מהפצועים אושפזו, אך לא נמסרו פרטים נוספים על מידת פציעתם. למרות שגוף הפיקוח העיקרי של האיחוד האירופי, הארגון לביטחון ושיתוף פעולה (OSCE), הגדיר את הבחירות כהוגנות בסך הכל, האופוזיציה מסרבת להכיר בתוצאות.

 

בבחירות שנערכו ב-19 בפברואר ניצח סרקזיאן ברוב מוחלט של 53 אחוז, ולכן לא נאלץ להתמודד בסיבוב שני מול יריבו העיקרי, הנשיא לשעבר לבון טר-פטרוזיאן, אשר זכה ב-21.5 אחוז בלבד. סרקזיאן התמודד על תפקידו של הנשיא קוצ'ריאן משום שכמו ברוסיה, החוקה אוסרת עליו להתמודד בפעם השלישית ברציפות. מאז ההכרזה על תוצאות הבחירות הגיעו לבירה עשרות אלפי מפגינים, ומאות מהם נשארו ללון בה מדי לילה במאהל המפגינים.

 

הבחירות במדינה - שם חיים יותר מרבע מהאוכלוסייה מתחת לקו העוני, למרות השיפור בכלכלת המדינה בעשור האחרון - התמקדו בנושאים כלכליים ובמחלוקת על חבל נגורנו קרבאך שבאזרביג'ן. מיקומה של ארמניה בצומת דרכים של אזור הים הכספי העשיר במשאבים טבעיים ודרום אירופה, וכן קרבתה הגאורגרפית לאיראן, מעניקים לה חשיבות אסטרטגית למערב ולרוסיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צו עד 20 במרס. קוצ'ריאן
צילום: AP
מומלצים