שתף קטע נבחר

אוכל של בית - ארבע קציצות מקפיצות

אין מאכל יותר ביתי מקציצות ואין סוף לסוגים השונים - מעוף או מבקר, מירקות או מטופו, מדגים ומעדשים - הדמיון הוא הגבול. הנה ארבעה מתכוני קציצות - מדגים, מבשר ומירקות - שיתאימו לכולם

קציצות דגים ברוטב חריימה

קציצות דגים, המתבשלות ברוטב חריימה חריף ופיקנטי. מגישים עם הרבה לחם טרי.

 

מתכון של בני סיידא מתוך ספרו "קציצות"

 

המרכיבים (4-6 מנות):

לקציצות:

1 ק"ג פילה דג טרי, ללא עצמות, טחון

1 תפוח-אדמה, מגורר דק

4 כפות פירורי לחם

2 ביצים

6 שיני שום, כתושות

1 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

שמן, לטיגון

לרוטב:

1/4 כוס שמן

8 – 6 שיני שום, כתושות

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

2 כפות רסק עגבניות

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים (פרט לשמן), ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים במקרר שעה.
  2. צרים מהתערובת קציצות מאורכות ועבות. מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו.
  3. הרוטב: מחממים בסיר בינוני נמוך את השמן, ומטגנים את השום דקה. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, מיץ לימון ו-1/2 1 כוסות מים, ומבשלים 5 דקות.
  4. מוסיפים את הקציצות, מכסים, ומבשלים יחד 15 דקות. מגישים, חם עם לחם טרי.

 

קציצות זוקיני, שומשום, טופו ונענע

מתכון של יעל גרטי

 

המרכיבים:

7 קישואי זוקיני

100 גרם שומשום

גוש טופו במשקל 280-300 גרם

4 כפות פירורי לחם

1/2 חבילת נענע טריה – עלים שלמים

2 ביצים (מס' 1)

4 כפות נבט חיטה

מלח

פלפל שחור גרוס גס

שמן זית

שמן תירס/קנולה – לטיגון


(צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים, ופורסים את הקישואים. מנחים בסיר קטן, מוסיפים כף שמן זית, כמה כפות מים רותחים ומלח ומאדים קלות. כשהקישואים מוכנים מעבירים אותם למסננת.
  2. מטגנים בכף שמן זית את השומשום עד להזהבה נאה (ניתן גם לקלות את השומשום בתנור או לטגנו במחבת ללא שמן, תוך השגחה צמודה). מניחים בקערית.
  3. שוטפים את הנענע ומפרידים עלים מגבעולים.
  4. מכניסים למעבד מזון את גוש הטופו והקישואים, מעבדים ומוסיפים שומשום, פירורי לחם, נבט חיטה, ביצים, עלי נענע, מלח ופלפל. מרסיקים לתערובת יציבה ממנה ניתן ליצור כדורים. אם התערובת נוזלית מדי - מוסיפים עוד נבט חיטה, אם התערובת מתפוררת - מוסיפים עוד חצי ביצה טרופה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך. סוחטים כל כדור בידיים לפני שמעבירים אותו לטיגון.
  5. יוצקים לסיר טיגון רחב כמה כפות שמן קנולה ומטגנים את הקציצות על אש בינונית-גבוהה עד להשחמה יפה משני הצדדים. מניחים את הקציצות המטוגנות על גבי צלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים בתוספת יוגורט קריר או לבנה.

 

כדורי בשר בקר ברוטב עגבניות

מתכון של איילת בן-יוסף

 

המרכיבים:

לכדורי הבשר:

1 בצל גדול קצוץ דק

1 ק"ג בשר בקר טחון

1 תפוח אדמה גדול מבושל

3-4 שיני שום כתושות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

1 בצל גדול חתוך לטבעות

שמן לטיגון

2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן (400 גרם)

חופן צימוקים קטנים

1 כפית טימין יבש או טרי

מלח ופלפל ואם צריך גם כפית סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת הבשר: מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
  2. מועכים את תפוח האדמה לפירה. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים. לשים היטב בידיים ומניחים לתעבורת לנוח רבע שעה לפחות.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר גדול ורחב (סיר לממולאים הכי מתאים במקרה הזה) מטגנים את הבצל על אש קטנה, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הרוטב ועוד צנצנת מלאה במים, מוסיפים את שאר המרכיבים. טועמים. נותנים לרוטב להתבשל ולרתוח. כשהוא מגיע לבעבוע יציב אפשר להתחיל ולהכניס לתוכו את כדורי הבשר.
  4. בידיים לחות יוצרים כדורי בשר בגודל שאתם אוהבים (אני את שלי מעדיפה קטנים), ומשליכים לרוטב המבעבע.מנסים להכניס את כל הכדורים בנגלה אחת ובלי להדוף את האחרים. מכסים ומבשלים עוד 30 דקות על אש קטנה.
  5. מגישים עם אורז, פירה, פתיתים או קוסקוס.

  

קציצות עגל עם ערמונים

מתכון של יחיאל פילוסוף, מפגש הבלקן

 

המרכיבים:

750 גרם בשר עגל טחון

1/4 כוס פטרוזיליה

2 ביצים

4 כפות קמח

750 גרם ערמונים מקולפים

15 בצלים קטנים ומקולפים

1 כף רסק עגבניות

1 כוס יין לבן יבש

6 כפות סוכר

2 כפות אבקת מרק עוף

2 עלי דפנה

2 מסמרי ציפורן

מלח פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הבשר, הפטרוזיליה והביצים, מתבלים במלח ופלפל וצרים קציצות קטנות. טובלים את הקציצות בקמח ומטגנים בשמן עד שיזהיבו.
  2. מוסיפים לסיר את הערמונים והבצלצלים ומכסים במים. מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת המרק, עלי הדפנה והציפורן, ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את היין ומנמיכים את האש.
  3. ממיסים את הסוכר במחבת עם 3 כוסות מים ומבשלים תוך כדי עירבוב על אש נמוכה כ-10 דקות (אפשר להכין מראש). מוסיפים לסיר, מבשלים 40 דקות נוספות ומגישים עם אורז לבן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן-יוסף
הכי ביתיות. קציצות בקר ברוטב עגבניות
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים