שתף קטע נבחר

"שירת האדם" : מצעד הגאווה של כבדי השמיעה

חירשים, כבדי שמיעה ושומעים התכנסו ל"שירת האדם"- שירה בציבור משותפת הבאה לאפשר לכבדי שמיעה לשיר בקול רם לפני קהל וגם להרכיב מכשיר שמיעה ללא בושה

 

 

 

"נכון שלפעמים קצת לא ברור הצליל. אולי גם לעיתים, הוא לא נשמע רגיל. אבל זה צליל חזק, גאה ומתלהב - כששרים מתוך הלב". מילים אלו נכתבו על-ידי אפרים סידון במיוחד עבור "שירת האדם", ארוע שירה בציבור המשותף לחירשים, כבדי שמיעה ושומעים.

 

זו השנה השמינית בה מתקיימת השירה ומידי שנה עולה מספר המשתתפים בה. השנה, התכנסו 1,200 איש בכדי להפגין את יכולותיהם הדיס-הרמוניות בפרהסיה, ללא חשש או בושה ובלי צורך להתנצל. "אני אוהב לשיר. לא ניסיתי אף פעם לפני כל הקהל, אבל צריך לצאת מהבושה, להיות חופשי", מספר ענר הלוי, חירש מינקות שעבר לאחרונה ניתוח שתל שבלול ומתרגל שמיעת צלילים והבנתם.

 

700,000 איש, כעשירית מאוכלוסיית ישראל, לוקה בשמיעתה, אבל רק 20% מכבדי השמיעה משתמשים במכשירי שמיעה. החשש לשימוש הנובע מסטיגמות ה"מודבקות" למרכיבי המכשירים, מקשה על איכות חייהם של רבים. האירוע בא להציג מפגן תמיכה בכבדי השמיעה והמתחרשים ולהעניק לגיטימציה חברתית, גם על-ידי השומעים, לקבלת המכשיר כאביזר עזר מקובל המקל על המשתמש, ממש בדומה לחבישת משקפיים.

 

ההכנות לאירוע כללו שכירתה של מערכת הגברה מיוחדת, תמלול בזמן אמת על מסך ענק, הקרנת פני הדוברים לשם קריאת שפתיים, תרגום סימולטאני לשפת הסימנים לדוברי השפה ובלוני אוויר ענקיים, שחולקו למשתתפים, ועל-ידי הויברציות שלהם הצליחו כבדי השמיעה לחוש בקצב. הפקת האירוע נעשתה בהתנדבות, משה בקר (שהסימן שלו בשפת הסימנים הוא נגיעה במרכז הסנטר- כסמל לגומת החן המיוחדת לו) הנחה את האירוע, דוד קריבושי היה המנהל המוסיקלי, אפרים סידון כתב דברי קישור ויובל כרמי ביים. על הבמה ליוו את כבדי השמיעה ורדינה כהן, אורי הרפז (מהפרברים), לילה מלקוס, מיכל טל ואושיק לוי. להקת 'טררם' הופיעה גם היא בהתנדבות, והפעילה את הקהל לצלילי תופים שהרעידו והרטיטו את הבלונים.

 

הכל התחיל כשבסדנא בה השתתף אפי לנדאו הוא התבקש ליזום פרויקט קהילתי הנוגע לליבו. לנדאו ניסה לעשות את הבלתי אפשרי והחליט להמציא "שירה בציבור לחירשים". לאחר התנגדות לשיתוף פעולה ממשרדי הממשלה שלא הבינו אם מדובר בבדיחה לא מוצלחת או באדם לא שפוי, פנה לנדאו לארגון "בקול" , אז ארגון צעיר וקטן ושם התקבל הרעיון בברכה.

 

בנוסף לחגיגת "שירת האדם", ציין באותו אירוע ארגון "בקול", גם עשור של פעילות. בתקופת פעולתו נענו על-ידי הארגון כ-40,000 פונים שנעזרו בסיוע הטלפוני, ולמעלה מ- 60,000 איש זכו להדרכות במרכזי התצוגה של אביזרי שמע של "בקול". הארגון, על עשרת עובדיו ומאתיים מתנדביו, הוביל גם שורה של הישגים חוקתיים: חוק הכתוביות בטלוויזיה, מימון שתל שבלול לאנשים מעל גיל 18, וחוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות."זה נורא מרגש", מסכם אחיה קאמארה, מנכ"ל "בקול". "זו פעם ראשונה שלהמון אנשים יש אפשרות להיות חלק ממדורת השבט ולשיר וליהנות ולהרגיש חלק מהחברה הישראלית".  

 


פורסם לראשונה 03/03/2008 10:13

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מופע שירת האדם שירה בציבור לחירשים
צילום: שי רוזנצוויג
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים