אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

חזית בדרום

כוחות ביטחון מצרים במעבר רפיח. יכניסו אמבולנסים צילום: רויטרס
כוחות ביטחון מצרים במעבר רפיח. יכניסו אמבולנסים צילום: רויטרס
 
פצועים פלסטינים בעזה צילום: AP
פצועים פלסטינים בעזה צילום: AP
 
 


 

צה"ל הכניס מזון לעזה; גם הגבול ברפיח נפתח

ישראל איפשרה מעבר סיוע הומניטרי לפלסטינים דרך מעבר סופה. לראשונה מאז ננעל המעבר בחודש שעבר, איפשרה מצרים לפלסטינים שנפצעו בחילופי האש עם צה"ל לעבור לשטחה כדי להקל על מערכת הבריאות בעזה הנמצאת על סף קריסה. במקביל, הכניסה מצרים תרופות וציוד רפואי לרצועה

חנן גרינברג והסוכנויות
פורסם: 02.03.08, 15:13

צה"ל התיר היום (א') ל-62 משאיות להיכנס לרצועת עזה כשעליהן ציוד רפואי וציוד נוסף. בין היתר, מדובר בשלוש משאיות שעליהן מיליון תחבושות לפציעות חיצוניות, כ-7,000 תחבושות גבס וכ-10,000 חוסמי עורקים. כמו כן אושרו לכניסה שבע משאיות שעליהן שמן מאכל; שבע משאיות סוכר; תשע משאיות מוצרי חלב וארבע משאיות שבהן בשר ודגים.

 

במערכת הביטחון הבהירו כי חרף הלחימה אין כל כוונה לפגוע באוכלוסייה הפלסטינית, וכי ציוד הומניטרי ורפואי ימשיך לזרום לרצועה. מינהלת התיאום והקישור בארז, בראשות אלוף-משנה ניר פרס, תיאמה את העברת הציוד דרך מעבר סופה.

 

מצרים פתחה את מעבר רפיח המחבר בין סיני לרצועת עזה, כדי לאפשר מעבר של פצועים פלסטינים שנפגעו מאש צה"ל לקבלת טיפול רפואי בשטחה. במקביל, תכניס מצרים לרצועה תרופות וציוד רפואי. גם ישראל אפשרה את פתיחת מעבר סופה כדי להכניס משאיות הנושאות ציוד רפואי והומניטרי לרצועה.

 

על רקע הלחימה בעזה פתחו היום כוחות הביטחון המצרים את מעבר רפיח, ואיפשרו כניסה של 27 אמבולנסים מצרים לשטח הרצועה. על פי התכנון, האמבולנסים צפויים להעביר למצרים כ-150 פצועים פלסטינים שנמצאים כעת בבתי החולים בעזה. 

 

"ניתבנו את כל מאמצינו כדי לקלוט ולטפל באחינו הפלסטינים בבתי החולים בשטחנו", אמר עימאד כרבוש, בכיר בבית החולים באל-עריש. לדבריו, הפצועים יועברו לבתי חולים בחצי האי סיני ובמצרים עצמה, שם יוענק להם טיפול רפואי.

  

מדובר בפעם הראשונה בה הסכימה מצרים לפתוח את המעבר, מאז פוצצו פעילי חמאס את גדר ההפרדה באזור המעבר ב-23 בינואר. אז נהרו לשטח סיני רבבות פלסטינים, שביקשו הקלה מהמצור שהטילה ישראל על הרצועה. מצרים דרשה מהמוני הפלסטינים לשוב לשטחי הרצועה, ובתחילת פברואר אטמה את הגבול מחדש.

 

גורמי רפואה בעזה הזהירו כי מערכת הבריאות ברצועה נמצאת על סף קריסה על רקע פעולת צה"ל בצפון הרצועה. מאז החלה הפעולה נהרגו כ-20 פלסטינים ולמעלה מ-200 נפצעו, אולם בתי החולים הפלסטינים אינם ערוכים לטפל בהמוני הנפגעים.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©