שתף קטע נבחר
צילום: אסף רונן

קלה להכנה: עוגת בננות ושוקולד צ'יפס

לכבוד עונת הבננות אפתה יעל גרטי עוגת בננות ושוקולד צ'יפס, קלה להכנה, טעימה ומפנקת. עשר דקות עבודה (לא כולל אפיה) וגם לכם תהיה עוגה כזו

"רגע, היית אצלי פעם בקרית מוצקין?" שואל הקונדיטור דודו אוטמזגין כשאנחנו משוחחים בטלפון אודות הסניף החדש שפתח בתל אביב. "לא", אני עונה, "אז את חייבת", הוא מודיע, וכעבור יומיים אני מתייצבת בקריות.

 

הסניף בקרית מוצקין, הבולט בהדרו על רקע הרחוב השקט, הוא מרכז האימפריה של הרשת, המונה סניפים גם בחיפה, קרית אתא ונהריה. כאן מייצר אוטמזגין (37), שלמד קונדיטוריה ב"לה נוטרה" בפריז, את שפע המתוקים עבור כל הסניפים. יום שישי, השעה 10:30 בבוקר והמקום כבר הומה אדם. על המדפים ובמקררים: המוני עוגות ועוגיות מכל הסוגים (אוטמזגין מצהיר על 400 מוצרים ברפרטואר ו-250 מוצרים שונים בכל רגע נתון): עוגות מוס מקושטות להפליא, טארטים, עוגות שמרים, עוגות בחושות, עוגיות (ריבועי חלבה וריבועי שוקולד-פיסטוק מדהימים), ועוד.

 

לכבוד התרחבותה של אימפריית הקונדיטוריה מהצפון אני שמחה להגיש לכם מתכון שקיבלתי מאוטמזגין, שזכה אצלי להצלחה כבירה.  


(צילום: אסף אמברם)

 

עוגת בננות-שוקולד צ'יפס

מתכון של שף-קונדיטור דודו אוטמזגין

 

כמה פשוטה - ככה מדהימה: קלה מאוד להכנה, רכה ונימוחה, טעימה ומפנקת. מתאימה כקינוח לארוחה בשרית – כיוון שהיא פרווה. ניתן להקפיאה.

 

המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):

300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה

500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר

350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לבן

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כפית שטוחה סודה לשתיה

4 ביצים מס' 1

200 גרם שוקולד צ'יפס (להשיג בכל מרכול)

6 בננות בינוניות (500 גר' נטו –אחרי קילוף), קלופות ומרוסקות במזלג או במעבד מזון

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-165-170 מעלות ומשמנים 3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ.
  2. מקציפים שמן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מקציף חשמלי.
  3. מוסיפים קמח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומקציפים.
  4. מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
  5. מוסיפים בננות מרוסקות ומערבבים.
  6. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית, בעזרת כף עץ או מרית.
  7. יוצקים את התערובת לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות. כעבור 45 דקות ניתן לבדוק בעזרת קיסם או חוד של סכין: אפשר להוציא את העוגה מהתנור גם אם היא נראית מעט לחה, שכן מקורה של לחות זו בבננות. בכל אופן מומלץ שלא לאפות את העוגה יתר על המידה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

 

צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים