שתף קטע נבחר

חדש בישראל: גוג'י ברי – אוכמניה שכולה בריאות

תגידו יפה שלום לגוג'י ברי, שעל פי תכולתו, הולך כנראה להיות הלהיט החדש בשוק מוצרי הבריאות של ישראל. אם תרצו - קינואה דור 3.

 

טעמו של הגוג’י ברי (Goji Berry) דומה לשילוב של אוכמניה, צימוק ותות בר. גוג’ים גדלים במקומות שונים, אך בעיקר בסין, שם אוכלים אותם כבר אלפי שנים בשל האמונה ביכולת שלהם להגן על הכבד, לחזק את מערכת החיסון, להאריך את תוחלת החיים, לחזק את הראיה, לשפר תפקוד מיני ופוריות, לשפר את מחזור הדם ותכונות נוספות.

 

גוג’ים מכילים רמות גבוהות של ויטמין C ופוליסכרידים, 18 חומצות אמינו, כולל 8 החיוניות, 11 מינרלים חיוניים ו-22 יסודות קורט וביניהם סידן, ברזל, סלניום, אשלגן ואבץ. יש בהם 9 מ”ג ברזל ל-100 גרם – שזה 100% מהכמות המומלצת היומית. יש בהם גם 6 ויטמינים חיוניים, כולל ויטמיני B, חומצות שומן חיוניות והם מקור טוב לחלבון וסיבים.

 

בנוסף, גוג’ים הם אחד המקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) ומשרד החקלאות האמריקאי (USDA) דירג אותם כמס’ 1 בסקאלת ORAC, המודדת את היכולת של מזון לספוג רדיקאליים חופשיים.

 

הנסיין שלנו הושב מול קופסת גוג'ים והחל בהיסוס רב לטעום את הפרי החדש. הוא מדווח שהטעם בתחילה מוזר ובעיקר שונה, אבל ככל שממשיכים, מתרגלים ולבסוף אפשר אפילו להתמכר. ואם זה בריא - אז למה לא לכרסם קופסא שלמה?

 

מחיר – 39 שקל לחבילה של 115 גר'. ניתן להשיג את הפרי החדש באתר האינטרנט ובממרכז שורשים – רח' בן- יהודה 35, ת"א, פיצוחי בוסתן – רח' סוקולוב 37, רמת השרון ורח' המלך ג'ורג' 49, ת"א, נרו לי – רח' שבזי 23, נווה צדק, ת"א.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גוג'י ברי
צילום: יניר אלגואטי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים