שתף קטע נבחר

ביצעת שלוש עבירות חמורות? תיפרד מהרישיון

הצעת חוק של גלעד ארדן, הקוראת לשלול לצמיתות רישיונם של נהגים שביצעו שלוש עבירות תנועה חמורות, אושרה היום (ג') בוועדת הכלכלה. ארדן: "מי שמעוניין לעבור על החוק שייקח בחשבון את ההשלכות"

המלחמה בעברייני התנועה עולה מדרגה. ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (ג') הצעת חוק של גלעד ארדן, לפיה נהגים אשר יורשעו בביצוע שלוש עבירות חמורות ביותר בפרק זמן של עשר שנים, יישלל רישיונם לתקופה של לא פחות מעשר שנים. בנוסף, אם יורשעו נהגים אלה, לאחר שיחודש רישיונם, בעבירה חמורה ביותר בתוך שנתיים ממועד חידוש הרישיון - ייפסל רישיונם לצמיתות. הצעת החוק צפויה לעבור לאישור המליאה בקריאות שנייה ושלישית בתוך שבועות ספורים. על-פי הערכות, הצעת החוק תאושר, וזאת לאור תמיכת משרדי הממשלה, ותמיכתה הצפויה של הקואליציה.

 

ברשימת העבירות החמורות ביותר אותה אישרה נכללות העבירות הבאות: נהיגה בשכרות, גרימת מוות בנהיגה רשלנית, הפקרה אחרי פגיעה, נהיגה בזמן פסילה, הריגה תוך שימוש ברכב, ואי-עצירת רכב לפני מסילת רכבת לאחר שהמחסום ירד או נראית ונשמעת רכבת מתקרבת. ראוי לציין כי בהצעת החוק המקורית של ארדן, פרק הזמן הקובע לצבירת העבירות עמד על 15 שנה, ולא עשר כפי שאושר היום.

עבירה חמורה שלישית - ואתם בלי רישיון (צילום ארכיון: תומריקו)

 

הצעת החוק גם קובעת כי נהגים אשר יורשעו בשלוש עבירות חמורות (להבדיל מחמורות ביותר) בפרק זמן של חמש שנים, ייפסל רישיונם לתקופה של לא פחות משנתיים. אם לאחר שיחודש רישיונם, יורשעו נהגים אלה בביצוע שלוש עבירות חמורות נוספות בתקופה של חמש שנים, ייפסל רישיונם פעם נוספת - לתקופה של חמש שנים. במקרה בו יורשעו נהגים בביצוע שלוש עבירות חמורות נוספות, בפרק זמן של חמש שנים מחידוש הרישיון בפעם השנייה, יישלל רישיונם לצמיתות.

 

ברשימת העבירות החמורות נכללות העבירות הבאות: אי-ציות לרמזור אדום, עקיפה תוך חציית קו הפרדה או בדרך לא פנויה (למעט עבירת קנס), עבירת מהירות חמורה (חריגה של 40 קמ"ש ויותר בדרך בינעירונית, חריגה של 30 קמ"ש ויותר בדרך עירונית), אי-מתן זכות קדימה להולכי רגל בנסיבות מחמירות. בנוסף, למניין העבירות ייחשבו גם העבירות החמורות ביותר.

 

קחו אחריות

"מי שמעוניין לעבור על החוק", אמר היום ארדן בוועדת הכלכלה, "שייקח בחשבון את ההשלכות. הצעת החוק הזו נולדה גם בגלל מסקנות ועדת שיינין (לקביעת תוכנית לאומית למלחמה בתאונות דרכים, ש.ה), וגם כי אנחנו נתקלים במקרים טרגיים של תאונות, שמקבלים הד בתקשורת, בהם נהגים עם עשרות הרשעות גורמים לתאונות קטלניות".

 

בהתערבות תמוהה, ביקשה נציגת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים לקצר את זמן פסילת הרישיון לעבריינים, וכן להשמיט מרשימת העבירות את עבירת גרימת מוות ברשלנות. ארדן דחה את הבקשה, ואמר כי "רישיון נהיגה אינו זכות יסוד, וחלק מהכשירות לנהיגה היא הציות לחוק".

 

בנוסף, במהלך הדיון הועלו טענות כי הצעת החוק תביא לעלייה במספר הנהגים הנוהגים ללא רישיון. ארדן הדף את הטענות, והסביר כי בעיית האכיפה הקיימת כנגד מי שנוהג ללא רישיון, לא צריכה למנוע מהמחוקק מלפעול כנגד עברייני תנועה. "בעיית האכיפה אינה עילה להשאיר לעבריינים את רישיון הנהיגה שלהם".

 

על-פי נתונים שהציגה המשטרה בדיון, מספר הנהגים שרשמו לחובתם שלוש הרשעות בגין עבירות חמורות וחמורות ביותר, בפרק זמן של ארבע שנים (2004-2007) עומד על 1,355 נהגים. המספר יורד באופן דרמטי אם מצמצמים את טווח השנים: מספר הנהגים שהורשעו בביצוע עבירות חמורות וחמורות ביותר בפרק זמן של שנתיים (2006-2007) עומד על 170 בלבד.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי שמעוניין לעבור על החוק שייקח בחשבון את ההשלכות. ח"כ ארדן
מי שמעוניין לעבור על החוק שייקח בחשבון את ההשלכות. ח"כ ארדן
צילום: ירון ברנר
מומלצים