איגוד המוסכים מתפצל
קבוצת פורשים מאיגוד המוסכים הוותיק, הקימה חטיבת מוסכים באיגוד לשכות המסחר. מאשימה את הנהלת האיגוד בהתנהלות בחוסר שקיפות. רונן לוי, יו"ר האיגוד: הם בלעו את הפתיון שזרקו להם חברות הליסינג, והלכו לישון עם האוייב
פיצול באיגוד המוסכים: קבוצת בעלי מוסכים ונותני שרותים שפרשה מהאיגוד, הקימה בימים אלה - במסגרת איגוד לשכות המסחר - חטיבה חדשה בשם "חטיבת המוסכים ושירותי רכב באיגוד לשכות המסחר". כיו"ר החטיבה משמש ראובן אבן, מי שהיה בעבר מנכ"ל איגוד יבואני הרכב. בימים אלה פונה החטיבה לבעלי מוסכים בהצעה לעזוב את איגוד המוסכים, ולהצטרף לחטיבה החדשה. ראובן אבן העריך אתמול כי עד כה הצטרפו לחטיבה כ-50 בעלי מוסכים.
יוזם החטיבה החדשה הוא דוד אברהם, בעבר יו"ר סניף ירושלים של איגוד המוסכים, אשר פרש מהאיגוד. לדבריו, הסיבה להקמה היא חוסר שקיפות בה מתנהל האיגוד, והמלחמות הפנימיות שמתנהלות בו, אשר פוגעות באפשרות לפעול לטובת המוסכים. "איגוד המוסכים הפך לאוייב של בעלי המוסכים" אומר דוד אברהם.
גם הניסיון להפוך את האיגוד מאגודה עותומנית לכזו הפועלת לפי החוק הישראלי, לא צלח. הסיבה לדבריו: התנגדות ראשי האיגוד, שאינם מעוניינים לחשוף את פעילותם. "כשראיתי שאין דרך לשנות את פני הדברים, החלטתי לפרוש ולהקים את החטיבה שתפעל תחת כנפי איגוד לשכות המסחר, במטרה לקדם את הצרכים האמיתיים של המוסכניקים", אמר דוד אברהם.
רונן לוי, יו"ר איגוד המוסכים, דוחה את ההאשמות. "אנו מתנהלים בשקיפות מלאה, ופועלים למען חברינו בעלי המוסכים. נכון שהנהלת האיגוד אינה מוכנה להוציא כל מסמך שדורשים אנשי האופוזיציה, אבל כל חבר הנהלה נבחר יכול לקבל כל מסמך שהוא מבקש". לדבריו, "הצטרפות בעלי מוסכים לאיגוד לשכות המסחר היא בבחינת ללכת לישון עם האוייב. שכן באיגוד לשכות המסחר מאוגדות חברות הליסינג, שעושקות את בעלי המוסכים.
"אנו באיגוד נלחמים נגדם ונגד המחירים שהם משלמי למוסכים. אז עכשיו חברו אליהם אותם בעלי מוסכים. זה צעד מוזר. אני מקווה שחברינו בעלי המוסכים יבינו שמישהו בלע כאן את הפתיון שהציעו לו, בלי להבין את המשמעות של ההצטרפות המוזרה הזו", אמר רונן לוי.