שתף קטע נבחר

פסטיבל "נשים ודת": להשמיע את הקול המושתק

"בהלכה ובתרבות היהודית יש ביטויים רבים להשתקת האישה - החל מ'קול באישה ערווה' וכלה בכך שאישה פסולה לעדות - אבל אנחנו לא מוותרות על הקול שלנו", אומרת עו"ד בתיה דרור-כהנא, יוזמת פסטיבל סרטי "נשים ודת" להעלאת המודעות לסוגיית העגונות

מה משותף לסרטים "חתונת מונסון" ההודי, "טהורה" הישראלי ו"אליזבט - תור הזהב" האמריקני? נכון, כולם עוסקים בנשים, אבל כולם (ועוד כמה נוספים) גם יוקרנו במסגרת פסטיבל סרטי "נשים דת" של ארגון מבוי סתום, הפועל כבר 13 שנה למען נשים מסורבות גט ועגונות. 

 

 

פסטיבל הסרטים ייערך בסינמטק ירושלים בימים ראשון ושני הקרובים (16-17.3), לקראת "יום העגונה" המצוין בתענית אסתר. בפסטיבל יזכה להקרנת בכורה הסרט "אליזבט - תור הזהב" (סרט המשך ל"אליזבט" מ-1998). סרט נוסף שיוקרן הוא "גולה סנגם" של שרית חיימיאן, העוסק בחייהן של שתי קשישות פרסיות שהוכרחו להתחתן בשידוך בגיל צעיר. קטע ממנו מובא כאן.

 

פרט לסרטים, הפסטיבל יכלול הרצאות ופאנלים שונים על מקומן של הנשים בדת, התמודדותן עם הדת ועם הדילמות שהיא מציגה בפניהן, הדת כמקור השראה ויצירה לנשים ועוד.

 

יוזמת הפסטיבל, עו"ד בתיה כהנא-דרור מ"מבוי סתום", אומרת כי הרעיון לעריכת הפסטיבל נולד מתוך התחושה שאל מול מערכות הממסד, ובפרט הממסד הדתי, קולן של הנשים מושתק.

 

לדבריה, למרות שגם בהלכה ובתרבות היהודית יש ביטויים רבים להשתקת האישה - החל מ"קול באישה ערווה" וכלה בכך

שאישה פסולה לעדות - הנשים לא מוותרות על קולן או על החוויה הדתית שלהן והפסטיבל הוא דרך לתת לכך מקום. 

 

"מצד אחד אנו נזקקות לדת, למוסדותיה ולחוויה העשירה אותה היא מעניקה, ומצד שני אנו מתמודדות עם ממסד דתי פטריארכאלי ושמרני, שאינו תואם את אידיאל זכויות האדם והאישה, אליו אנו שואפות", אומרת כהנא-דרור. "אנו שואבות את השראתנו להמשך המאבק ממאות שנים של קיום יהודי, בהן לקחו אחריות על בעיית הנשים מסורבות הגט ומצאו פתרונות מעשיים, שאף קיבלו ביטוי בספרות ההלכתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
כהנא-דרור. לא מוותרת
צילום: חיים צח
מומלצים