שתף קטע נבחר

ואם כולם יקפצו מהגג?

לרגל אירוע פארקור בינלאומי שיתקיים לראשונה בישראל, רפי ברבירו טיפס על הגג עם ה-IPT, חבורת הפארקוריסטים הישראליים, וניסה להבין למה הם עושים את זה. לא לנסות בבית!

 

בשנים האחרונות אנו עדים להתפתחות ספורט האקסטרים "פארקור" בישראל ובעולם כולו. בצורתו הבסיסית ביותר פארקור הוא אומנות שבה המשתתפים ("טרייסרים" בז'רגון המקצועי) משתמשים בחפצים מסביבתם העירונית בכדי ליצור דרכים חדשניות לנוע במרחב האורבני. זה כולל ריצה, קפיצה וטיפוס במטרה להתגבר על מכשולים, כשהמטרה הסופית היא לעשות זאת בצורה הזורמת והשוטפת ביותר. משהון שנראה כמו המטריקס, ספיידרמן או סרטי אומנויות לחימה, רק בלי הצורך בגרפיקת מחשב או חבלי בטיחות.


הצוות הישראלי. בין שמיים לארץ (צילומים: דנה קופל)

 

בעקבות ביקוש הולך וגובר של מאות צעירים שמחפשים לפתח את התחום בישראל ולרכוש ידע מקצועי בענף נולד לו לראשונה בישראל " FreeTrick 2008" - אירוע בו יהיה ניתן ללמוד מהטובים בתחום בעולם. לשם כך גויסו שלושה אלופים מקבוצת 3RUN העולמית שיעבירו בשיתוף והדרכת Israel Parkour Team סדנאות שיתקיימו במכון וינגייט בתנאים של אולמות התעמלות הכוללים אבזור מלא והשגחה של טובי מדריכי האקרובטיקה בישראל.

 

הסדנאות יתקיימו בין התאריכים 21-22.3 ומיועדים לגילאי 10 ומעלה. 60 איש כבר נרשמו לסדנאות שיכללו תנאי לינה מלאים הכוללים חדר במלון הנבחרות וארוחות מלאות.


הטרנד החדש של הפרסומות

 

"בחו"ל הספורט ממש מפותח עם בתי ספר מקצועיים וקבוצות של טרייסרים מקצועיים שמבצעים פרויקטים רבים", מספר דביר רוזן, מנהל קבוצת IPT הישראלית. "ניתן לראות את שילוב אומנות הפארקור במגוון סרטים חדשים כמו ג'יימס בונד בו יש סצנה מפורסמת של מרדף על מנופי בניה, הופעות חיות של טובי האומנים, מדונה בשירה Jump, הפרסומת החדשה של קולה קולה Zero, קליפים של דיוויד גואטה שמשלבים את אומני הפארקור ועוד".

 

פארקור נולד

את הפארקור (מסלול מכשולים בצרפתית) המציא הצרפתי דיוויד בלה (35)

בסוף שנות השמונים, כהמשך לילדותו אז התמחה בטיפוס על עצים ובניינים בסיוע אביו, בוגר וייטנאם. בהמשך הקים בלה את קבוצת הימאקזי שהפיקה סרטים וזכתה לתהודה מהירה ולחסות של חברות מסחריות, ושחבריה שימשו פעלולנים בהצגה "נוטרדם דה פריז". בלה עצמו סירב להשתתף בהצגה, נפרד מהקבוצה והפיק סרטים נוספים, תוך שהוא ממצב את עצמו כמומחה עולמי בתחום.

 

הספורט החל להתפתח במהירות בגרמניה, רוסיה, אוסטריה, אנגליה ובעוד כמה מדינות אירופיות. בבריטניה הפארקור נקרא Urban Running או Urban Flow ונשלט בידי קבוצה מפורסמת בשם Urban Free Flow, שמתאמנת באולמות עם מזרנים ומפתחת כללי זהירות שלא היו נהוגים בצרפת.

 

לפני שלוש שנים הוקם ארגון מקצועי בשם Parkour World Association שפתח סניפים במדינות רבות במטרה לקדם את הפארקור ולהפכו לספורט מוכר. באנגליה ובצרפת הטרייסרים כבר עושים כסף מהופעות, פרסומות טלוויזיה והשקות מוצרים, וגם מגזין מסודר בנושא כבר יוצא. בישראל לא קיימות עדיין קבוצות מקצועיות חוץ מה-IPT.  

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא
צילום: דנה קופל
פוחדים
צילום: דנה קופל
צילום: דנה קופל
מכלום
צילום: דנה קופל
לאתר ההטבות
מומלצים