צילום: אסף רונן
פיקנטית ומדליקה: שקשוקה ירוקה
שקשוקה בלי עגבניות? יש חיה כזאת. יעל גרטי הכינה שקשוקה תרד עם נענע, זיתים, פלפל צ'יפוטלה, גבינת פטה והפתעה: רוטב סויה, שמשתלב נהדר

שקשוקה תרד

מתכון של שפית גלי ברמן, קייטרינג "גלי ברמן" ומנחת סדנאות ב"ספייסס"

 

במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד - וכן ניתן לשלב תרד עם מנגולד. במקום נענע אפשר להשתמש בכוסברה או בפטרוזיליה. פלפל צ'יפּוטְלֶה הוא פלפל חריף (מסוג חלפניו) מעושן, שניתן להשיג במעדניות ובחנויות מתמחות. אם לא השגתם - ניתן להשתמש בפלפל חריף אדום קטן, קצוץ דק, שאותו יש להוסיף בעת טיגון השום. אין צורך במלח שכן רוטב הסויה מלוח.  


עם המון הפתעות בפנים. שקשוקה ירוקה (צילום: אסף אמברם)

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

שמן זית

1 בצל יבש בינוני, קלוף וקצוץ דק

2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

1 חבילה (210 גרם) תרד טרי או בייבי תרד טרי, שטוף

2/3 חבילה (של מרכול) נענע טריה, שטופה, עלים בלבד

חופן זיתים שחורים, מסוג טאסוס או אחר

2 פלפלוני צ'יפוטלה קצוצים דק או מעט ממרח צ'יפוטלה (לפי הטעם)

2-3 כפות רוטב סויה איכותי

פלפל שחור גרוס גס

1/3 כוס ציר ירקות או מים רותחים

2-3 ביצים

50-80 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה ומטגנים בצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה (זהירות: לא לשרוף!).
  3. מוסיפים תרד ונענע ומערבבים-מבשלים במשך 2-3 דקות על אש בינונית, עד שנפחו של התרד מצטמצם.
  4. מוסיפים זיתים, צ'יפוטלה, רוטב סויה, 2 כפות שמן זית, פלפל שחור גרוס גס וציר ירקות או מים רותחים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מבשלים במשך 3 דקות על אש בינונית, עד לספיגת הטעמים.
  5. שוברים ביצים במרכז המחבת, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 5-10 דקות, לפי הרכות הרצויה.
  6. כשהביצים מוכנות מפזרים קוביות גבינת פטה, מסירים מן האש ומגישים חם.

 

צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה פיקנטית ומדליקה: שקשוקה ירוקה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לבשל עם יעל
    אפשר להחליף במנגולד. תרד
    צילום: אסף אמברם
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת