הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: אסף רונן
    פיקנטית ומדליקה: שקשוקה ירוקה
    שקשוקה בלי עגבניות? יש חיה כזאת. יעל גרטי הכינה שקשוקה תרד עם נענע, זיתים, פלפל צ'יפוטלה, גבינת פטה והפתעה: רוטב סויה, שמשתלב נהדר

    שקשוקה תרד

    מתכון של שפית גלי ברמן, קייטרינג "גלי ברמן" ומנחת סדנאות ב"ספייסס"

     

    במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד - וכן ניתן לשלב תרד עם מנגולד. במקום נענע אפשר להשתמש בכוסברה או בפטרוזיליה. פלפל צ'יפּוטְלֶה הוא פלפל חריף (מסוג חלפניו) מעושן, שניתן להשיג במעדניות ובחנויות מתמחות. אם לא השגתם - ניתן להשתמש בפלפל חריף אדום קטן, קצוץ דק, שאותו יש להוסיף בעת טיגון השום. אין צורך במלח שכן רוטב הסויה מלוח.  


    עם המון הפתעות בפנים. שקשוקה ירוקה (צילום: אסף אמברם)

     

    המרכיבים (ל-2 מנות):

    שמן זית

    1 בצל יבש בינוני, קלוף וקצוץ דק

    2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

    1 חבילה (210 גרם) תרד טרי או בייבי תרד טרי, שטוף

    2/3 חבילה (של מרכול) נענע טריה, שטופה, עלים בלבד

    חופן זיתים שחורים, מסוג טאסוס או אחר

    2 פלפלוני צ'יפוטלה קצוצים דק או מעט ממרח צ'יפוטלה (לפי הטעם)

    2-3 כפות רוטב סויה איכותי

    פלפל שחור גרוס גס

    1/3 כוס ציר ירקות או מים רותחים

    2-3 ביצים

    50-80 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה ומטגנים בצל עד להזהבה.
    2. מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה (זהירות: לא לשרוף!).
    3. מוסיפים תרד ונענע ומערבבים-מבשלים במשך 2-3 דקות על אש בינונית, עד שנפחו של התרד מצטמצם.
    4. מוסיפים זיתים, צ'יפוטלה, רוטב סויה, 2 כפות שמן זית, פלפל שחור גרוס גס וציר ירקות או מים רותחים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מבשלים במשך 3 דקות על אש בינונית, עד לספיגת הטעמים.
    5. שוברים ביצים במרכז המחבת, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 5-10 דקות, לפי הרכות הרצויה.
    6. כשהביצים מוכנות מפזרים קוביות גבינת פטה, מסירים מן האש ומגישים חם.

     

    צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

     

      קישורים ממומנים
       תגובה חדשה
      הצג:
      כל התגובות לכתבה "פיקנטית ומדליקה: שקשוקה ירוקה "
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      לבשל עם יעל
      אפשר להחליף במנגולד. תרד
      צילום: אסף אמברם
      ynet ספיישל