שתף קטע נבחר

להרשים בלי טיפת מאמץ: מרק ארטישוק ירושלמי

ההכנה פשוטה ומהירה, הטעם מצויין והרושם ענקי. השף עמית קאופמן מכין מרק ארטישוק ירושלמי שירשים אורחים, חברים ובני משפחה כאחד

 

מרק ארטישוק ירושלמי

המרכיבים:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 פטריות שיטאקי, מושרות מספר דקות במים פושרים

1 כרישה פרוסה (החלק הלבן בלבד)

3 כפות שמן זית

1 כף טימין קצוץ

3 שיני שום

ציר ירקות או מים, כדי כיסוי הירקות

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר שמן זית ,מוסיפים את הכרישה והטימין ומזהיבים קלות.
  2. מוסיפים את הפטריות, הארטישוק הירושלמי, תפוחי האדמה והשום ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את הציר או המים ומביאים לרתיחה ומבשלים עד שכל הירקות רכים מאוד.
  4. טוחנים את תכולת הסיר במעבד מזון עד שמתקבל קרם חלק. מתבלים במלח ופלפל ומגישים. מומלץ להגיש עם פרוסות של צ'יפס תפוחי עץ (ניתן להשיג במרכולים).

 

עמית קאופמן הוא השף הראשי של קייטרינג "טעם וצבע "

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
ארטישוק ירושלמי
צילום: שאול גולן
מומלצים