שתף קטע נבחר
 

שוקו-בננה: אוזני המן משודרגות

שף-קונדיטור ערן שוורצברד מגיש מתכון לאוזני המן שיתאים לכל אלו שאוהבים את השילוב של שוקולד ובננות - בצק פריך בטעם שווקלד במילוי קרם פטיסייר שוקולד עם בננות

אוזני המן מבצק פריך קקאו במילוי קרם שוקולד ובננות

מתכון של שף-קונדיטור ערן שוורצברד, מנחה קורס קונדיטוריה בביה"ס "בישולים"

 

המרכיבים:

בצק פריך שוקולד:

125 גרם חמאה רכה

50 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

1 ביצה

230 גרם קמח

20 גרם קקאו

קרם פטיסייר שוקולד:

200 מ"ל חלב

75 גרם סוכר

30 גרם קורנפלור

100 גרם חלמונים

200 גרם שוקולד מריר

מילוי:

200 גרם פירורי פתי בר

4 בננות בשלות


(צילום: עדי זיו-אב)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: בקערת מיקסר מערבבים חמאה ואבקת סוכר בעזרת וו גיטרה עד לריכוך והומוגניות. מוסיפים בהדרגה ביצה ומלח. מנפים יחד קמח וקקאו ומוסיפים למיקסר.
  2. משטחים את הבצק למלבן שטוח בעובי 1 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות או עד לשימוש בו.
  3. קרם פטיסייר: מרתיחים חלב וחצי מכמות הסוכר. מערבבים בקערה חלמונים, קורנפלור ושארית הסוכר.
  4. עושים השוואת טמפ' עם החלב, ומחזירים לסיר ומבשלים עד הסמכה.
  5. מעבירים לקערה, מקררים היטב עם ניילון נצמד, או ע"י ערבוב מהיר במיקסר.
  6. מועכים את הבננות למחית. מוסיפים לקרם הפטיסייר את פירורי הפתי בר והבננות ומערבבים היטב.
  7. הרכבה: מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, קורצים לעיגולים בגודל הרצוי ומורחים את שולי הבצק בביצה.
  8. מניחים במרכז מילוי קרם פטיסייר ובננות וסוגרים את אוזני המן.
  9. מניחים את אוזני המן על נייר אפייה בתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כ- 15 עד 20 דקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים